Baby tips: Tips bij een pasgeboren baby

baby tips
Meer tips over baby’s

qorting.nl geeft advies

Krijg je een baby? Of wil je meer informatie weten over de geboorte, voedingsschema, verzekeringen en meer? Een complete checklist en overzicht voor baby’s. Inclusief productassortiment en handige weetjes.

Slaapt jouw kind veilig

Slaapt jouw kindje veilig? Natuurlijk heb je de babykamer voorzien van alles wat jouw baby nodig heeft voor een goede en veilige nachtrust. Zoals een babyfoon, een mooi ledikantje en een nachtlampje. Maar heb je ook gedacht aan andere veiligheidsmaatregelen?

Slaapt jouw kind veilig

Slaaptraining voor het kind

Slaaptraining voor jouw kindje of baby is belangrijk. Dat is vaak al nodig vanaf een leeftijd van 4 maanden. Jouw kind heeft training nodig als je merkt dat er slaapproblemen ontstaan. Zoals het voortdurend in slaap moeten wiegen of niet willen slapen na een voedingsbeurt. Slaaptraining is niet zo moeilijk als je misschien dacht. Wij geven je graag wat tips.

Slaaptraining voor het kind

baby wassen en in bad doen
Baby wassen en in bad doen

Je baby wassen en in bad doen is echt wel een hoogtepunt van de dag. Veel kleintjes genieten van deze ontspannende en warme bad sessie. Een kindje voor het eerst in bad doen is voor veel ouders best spannend. Want hoe kun je dit prettig en veilig doen?

Baby wassen en in bad doen

Wat heb je allemaal nodig voor een baby

Babyfoons met camera

Je hebt verschillende soorten babyfoons. Bekijk de beste babyfoons met camera. De beste babyfoons met camera van 2022.

Babyfoons met camera

Welke babyfoon heb ik nodig

Welke babyfoon heb ik nodig? Bekijk alle specificaties en opties. Een babyfoon op WiFi? Of een babyfoon met muziek?

Welke babyfoon heb ik nodig

Tips kopen borstkolf

Bekijk hier alle tips en adviezen bij het kopen van een borstkolf. Welke compressors? Welk merk borstkolf?

Tips kopen borstkolf

Hoe kies ik de juiste borstkolf

Hoe kies je de juiste borstkolf? In dit artikel worden alle kenmerken van een goede borstkolf genoemd. De beste borstkolven van 2022.

Hoe kies ik de juiste borstkolf

Hoe kies je de juiste fopspeen

Hoe kies je de juiste fopspeen? En wanneer mag je officieel een fopspeen gebruiken? Bekijk de beste fopspenen van dit moment.

Hoe kies je de juiste fopspeen

Waar op letten bij een traphekje

Waar op letten bij het kopen van een traphekje. Hoe monteer je een traphek? Waar kijk je naar bij de aanschaf van een traphek?

Waar op letten bij een traphekje

Baby tips

Ben je benieuwd welke producten je kunt bestellen voor een baby? In al onze artikelen hebben wij alleen het nodige geselecteerd. Met uitleg en advies waarom we voor een product zouden kiezen.

Hoe vervoer je een kind veilig

Jouw kind veilig vervoeren in de auto met een autozitje kan totdat jouw kind een lichaamslengte heeft bereikt van 1.35 meter. Met welke verschillende autozitjes kun je jouw kind veilig en comfortabel vervoeren in de auto? En mag dat alleen op de achterbank of ook op de bijrijdersstoel?

360 graden draaibare autostoel

Wat zijn de voordelen van een 360 graden draaibare autostoel? Daar kom je vrijwel direct achter wanneer je jouw kindje in of uit de autostoel zet. Deze kinderstoelen zijn voorzien van een Isofix onderstel dat kan draaien.

Een kinderwagen kopen

Waar moet je eigenlijk op letten als je een kinderwagen gaat kopen? Tegenwoordig zijn er ontzettend veel modellen en verschillende soorten kinderwagens. Dat maakt de keuze voor een veilig en praktisch exemplaar misschien niet eenvoudiger.

Veilig met de kinderwagen op pad

Natuurlijk wil je veilig op pad met de kinderwagen. Dat begint al bij jouw keuze voor een veilige kinderwagen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw kindje tijdens een wandeling, een autorit of binnen het openbaar vervoer ook veilig blijft? Je leest het in deze blog.

Veilig met de kinderwagen op pad

Gehoorbescherming voor baby’s

Gehoorbescherming voor baby’s en peuters. Is dat eigenlijk wel nodig? Ja, zeker de oren van een baby en een peuter moeten beschermd worden tegen harde geluiden. Deze kun je dan ook het beste zoveel mogelijk vermijden. Toch is dat niet altijd mogelijk.

Veilig achterwaarts vervoeren

Veilig achterwaarts vervoeren in de kinderstoel is belangrijk. Zo loopt jouw baby het minst risico op letsel. Bijvoorbeeld bij een frontale of een zijdelingse aanrijding. Het is dan ook raadzaam om jouw kindje zo lang mogelijk in een achterwaartse positie te vervoeren.

Borstvoeding en borstkolven

Borstvoeding is eigenlijk onlosmakelijk verbonden met borstkolven. Maar wat moet je weten? Hoe moet je kolven en wanneer kun je dat het beste doen? Wanneer is de melkproductie op zijn hoogst en welke producten heb je nodig als je borstvoeding geeft?

voeding baby het eerste jaar
Voedingsschema baby: het eerste jaar

In het eerste levensjaar leert jouw baby van alles eten. De eerste 6 maanden staan natuurlijk vooral in het teken van borstvoeding of flesvoeding. Daarna begint jouw baby ook vast voedsel te eten. Pasgeboren baby’s krijgen 8 tot 12 borstvoedingen op een dag. Als je flesvoeding geeft ligt het aantal voedingsbeurten met 6 tot 10 keer iets lager.

Voedingsschema baby: het eerste jaar

voeding baby 0 tot 3 maanden
Voedingsschema baby: 0 tot 3 maanden

In de eerste 0-3 maanden in het leven van jouw baby is slapen en eten het belangrijkst. Het slapen regelt zich over het algemeen zelf wel. Maar hoe zit dat met de voeding? Wat is een goed voedingsschema voor een baby van 0-3 maanden en hoe vaak eet jouw kindje?

Voedingsschema baby: 0 tot 3 maanden

vaste voeding baby
Eerste keer vaste voeding geven aan de baby

Jouw kleintje groeit zo ontzettend hard! Maar wanneer kun je voor de eerste keer vaste voeding geven aan de baby? Een speciaal moment in de ontwikkeling van je kindje. De meeste kindjes krijgen op een leeftijd van 6 maanden voor het eerst vaste voeding. Bijvoorbeeld in de vorm van een fruit- of groentehapje. Waar moet je rekening mee houden?

Eerste keer vaste voeding geven aan de baby

Werken na zwangerschapsverlof

Moet je weer aan het werk na jouw zwangerschapsverlof? Dan is dit hét moment om het jezelf makkelijk te maken. Je hebt namelijk maandenlang op een roze wolk gezeten. De aanwezigheid van jouw kleintje inruilen voor de bureaustoel valt dan echt niet altijd mee.

Verzekeringen pasgeboren baby

Welke verzekeringen heb je nodig voor een pasgeboren baby? Natuurlijk wil je hier liever niet aan denken wanneer je in verwachting bent. Toch is het een belangrijk onderwerp. Want hoe zit dat eigenlijk met de autoverzekering en de zorgverzekering? En je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar ook het regelen van een uitvaartverzekering is van belang.

Zwangerschapsdementie: gaat het weg?

Zwangerschapsdementie kan optreden als je zwanger bent. Vervelend, maar wanneer gaat het eigenlijk weg? Natuurlijk houd je rekening met allerlei lichamelijke veranderingen. Je buik wordt groter, je menstruatie blijft uit én je koestert een ongewone liefde voor rare eetgewoontes. Maar kun je ook tijdelijk vergeetachtig zijn tijdens je zwangerschap?