Belangrijke bespaartips van een budgetcoach

  • Gepubliceerd op 18 november 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Belangrijke bespaartips van een budgetcoach

Kun jij ook wel wat bespaartips van een budgetcoach gebruiken? Doe dan je voordeel met de onderstaande tips om geld te kunnen besparen. Bijvoorbeeld op jouw uitgavenpatroon zoals de boodschappen, de vaste lasten én de eindafrekening van de energieleverancier. Dat doe je nu nog makkelijker met de onderstaande bespaartips van een budgetcoach.

Belangrijke Bespaartips Van Een Budgetcoach

Eenvoudig besparen met deze tips voor in het huishouden

 

Een huishouden kost geld. Denk maar eens aan de boterhammen van de kinderen, de computer die dag en nacht stand-by staat of het gezin dat elke dag warm wilt douchen. Met de onderstaande belangrijke bespaartips van een budgetcoach, houd je toch geld over. Bijvoorbeeld om leuke dingen te kunnen doen met de familie of die gewenste verbouwing.

 

Je begint in ieder geval met de onderstaande bespaartips voor in het huishouden.

 

Geld besparen als een échte budgetcoach met deze belangrijke weetjes en tips

 

1. Pin een weekbedrag en doe boodschappen met contant geld

Afrekenen met je pinpas kan tegenwoordig overal. Je hoeft dus geen contant geld bij je te dragen om boodschappen te kunnen doen. Toch is het pinnen van een weekbedrag een prima tip om te kunnen besparen op het huishouden. Je ziet en merkt namelijk precies wat je uitgeeft en overhoudt. Met een vast bedrag aan contant geld houd je meer overzicht.

 

2. Boodschappen doen aan het einde van de dag met een lijstje

Maak vooraf een lijstje van de boodschappen die je nodig hebt. Zo voorkom je extra uitgaven in de vorm van verveling of gelegenheid aankopen. Plan je bezoek aan de supermarkt zorgvuldig. Aan het einde van de dag of rond sluitingstijd, kun je versproducten kopen met korting. Denk daarbij aan verse groenten, fruit en brood.

 

3. Controleer je lopende abonnementen en verzekeringen

Wist je dat veel mensen over-verzekerd zijn? Denk daarbij aan de zorgverzekering, maar ook aan de inboedel- of autoverzekering. Is dat abonnement op de sportschool echt nodig? Of kun je ook op eigen initiatief lekker gezond in beweging zijn? Als je wilt besparen is het ook verstandig om je abonnementen en verzekeringen regelmatig te controleren.

 

Extra tip: kun Je echt niet zonder een bepaald abonnement? Dan kun je ook overwegen om deze te delen. Bijvoorbeeld met familie, vrienden of de buren. Denk daarbij aan de krant, tijdschriften of de fitnessclub. Samen doen met één abonnement is goedkoper én leuker.

 

4. Korter douchen en verstandig omgaan met energie

Natuurlijk wil je elke dag genieten van een warme douche. Maar moet dat echt zo lang? Probeer om elke dag iets korter te douchen en houd het effectief. Tandenpoetsen en je nagels knippen kun je bijvoorbeeld ook wanneer de douche uit staat. Deze manier van besparen op energie kan je op jaarbasis een behoorlijk bedrag schelen.

 

5. Zelf kruiden en groenten verbouwen

Als je wilt besparen op het huishouden, dan kun je ook zelf groenten en kruiden verbouwen. Daarvoor heb je écht geen grote tuin nodig. Verse groenten kopen kan namelijk behoorlijk prijzig zijn. Vang regenwater op in een ton en geef je plantjes daarmee water. Dat is duurzaam en positief voor de eindafrekening van het grondwater.

 

6. Thermostaat dichtdraaien in ruimtes die je nauwelijks gebruikt

Ook een belangrijke bespaartip van een budgetcoach is het dichtdraaien van de thermostaat. Bijvoorbeeld in ruimtes waar je niet vaak komt of niet lang verblijft. Denk daarbij aan de logeerkamer, het thuiskantoor in het weekend of een andere leegstaande kamer. Het is natuurlijk onzin om deze ruimtes te verwarmen als je er niet verblijft.

 

7. Woon je in de stad? Pak de fiets in plaats van de auto!

Wanneer je in of dichtbij de stad en de winkels woont, kun je flink wat geld besparen door vaker de fiets te pakken. Bijvoorbeeld voor het doen van een boodschap of wanneer je de kinderen naar school moet brengen. Dat is niet alleen veel beter voor je gezondheid, maar levert je ook een flinke besparing op. Zeker als het gaat om kleine afstanden kan een auto flink wat meer brandstof verbruiken dan je zou willen.

 

Maak van besparen op het huishouden iets leuks

 

Besparen hoeft écht niet altijd saai te zijn. Je kunt er namelijk eenvoudig iets leuks van maken. Daag jezelf uit door het geven van opdrachten. Lukt het jou om vandaag boodschappen te doen voor € 10,00 in plaats van € 12,50? Ook geld opzij zetten voor een groter doel houdt je gemotiveerd. Denk maar eens aan die fijne vakantie met het gezin, of die mooie cabrio waar je al jarenlang van droomt.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!