• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 15 bespaartips voor het jaar 2021

Besparen op een eenvoudige manier? Dan doe je ook in 2021 met de 15 beste bespaartips. Bijvoorbeeld op de vaste lasten, de boodschappen, vakanties of dagjes uit. Geld besparen op producten en diensten is niet moeilijk. Sterker nog, wanneer je er enigszins bedreven in wordt is het hartstikke leuk om te doen. Voor jezelf maar ook voor jouw portemonnee.

 

Met de onderstaande bespaartips voor 2021 houd je financiële ruimte over voor andere leuke dingen of grote doelen. Zoals een verbouwing of de aanschaf van een nieuwe auto. Zonder dat je daarvoor een dure lening of extra hypotheek hoeft af te sluiten. We voorzien je van besparen tips voor het huishouden, gas, water en licht of de dagelijkse boodschappen.

Bespaartips 2021

Dit zijn de beste tips om te kunnen besparen in 2021

 

Besparen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met wat kleine aanpassingen houd je maandelijks flink wat centjes over. Dit geld kun je sparen of uitgeven aan andere belangrijke dingen. Zoals het vervroegd aflossen van je hypotheek. Bijvoorbeeld door te besparen op elektriciteit met één van de onderstaande handige en leuke tips en weetjes.

 

Tips om te besparen op het huishouden

 

1. Gebruik de droogmolen wat vaker

Laat de droogtrommel wat vaker uit en droog je kleding buiten aan de droogmolen of waslijn. Dit bespaart je niet alleen een hoop energie, maar houdt je kleding ook langer mooi. is het buiten vies weer? Dan kun je de was ook in huis drogen. Bijvoorbeeld op de gang of zolder.

 

2. Wassen op een lagere temperatuur

Handdoeken die alleen worden gebruikt om jezelf af te drogen, hoeven écht niet op een hoge temperatuur gewassen te worden. Stel de wasmachine daarom in op 30 graden in plaats van 40. Beter voor het milieu én de eindafrekening van de energie. Was bij voorkeur ook altijd met een volle trommel. Bijvoorbeeld 2 tot 3 maal per week. Bekijk hier de beste wasmachine.

 

3. Handdoeken meerdere keren gebruiken

Wassen kost geld. Soms gaat het om handdoeken waarmee  we ons alleen hebben afgedroogd. Gebruik ze tweemaal. Bijvoorbeeld door ze aan het droogrek te hangen. Dit kan je op maandbasis behoorlijk wat wasjes én geld besparen.

 

4. Ga tanken in het weekend

Rijd je een auto? Ga dan bij voorkeur in het weekend tanken. De meeste tankstations hanteren lagere prijzen op zaterdag en zondag. Vaak kun je ook nog gebruik maken van speciale acties. Zoals korting op een liter brandstof of sparen voor een gratis volle tank.

 

5. Regenton in de tuin

Door het regenwater op te vangen in een regenton, hoef je geen leidingwater te gebruiken voor het bewateren van je moestuin, gras of tuinplanten.

 

Tips om te besparen op de boodschappen

 

1. Koken voor meerdere dagen

Van sommige gerechten kun je prima een aantal dagen eten. Zoals bijvoorbeeld macaroni of andere pasta maaltijden. Je kunt ze ook nog eens goed invriezen en bewaren. Ineens een grote maaltijd koken is goedkoper. Daarnaast heb je altijd een lekker hapje in huis.

 

2. Koop groenten en fruit op de markt

Besparen op de boodschappen die je in 2021 ook door je verse producten te kopen op de markt. Ga bij voorkeur aan het einde van de middag. Fruit, brood en groenten zijn dan een stuk voordeliger. Dat geldt ook voor de boodschappen die je in de supermarkt doet.

 

3. Kortingscodes verzamelen en prijzen vergelijken

Elke week hebben supermarkten wel acties. Zoals 2 halen 3 betalen of 2 voor de prijs van 1. Houd de folders en kortingscodes dus in de gaten. Zeker wanneer je duurdere producten moet kopen zoals wasmiddel of shampoo. Hier kun je flink op besparen.

 

4. Kies voor eigen merk in plaats van A-merken

Laat A-merken in de supermarkt bij voorkeur links liggen wanneer je boodschappen gaat doen. Je vindt eigen merk producten vaak onderin het schap. Dus niet op ooghoogte. De prijzen schelen aanzienlijk met die van de bekende merken. Dat terwijl dit niets afdoet aan de kwaliteit of smaak. Het komt vaak uit dezelfde fabriek. Lekker makkelijk besparen dus.

 

5. Contant afrekenen in plaats van pinnen

Als je boodschappen gaat doen, reken deze dan bij voorkeur contant af. Zo houd je een beter overzicht en weet je precies hoeveel budget je aan het eind van de week nog hebt.

 

Tips om te besparen op de vaste lasten

 

1. Overstappen op een andere energieleverancier

Stap elk jaar over op een andere aanbieder. Dit levert je namelijk een fijne bonus op. In veel gevallen betreft dit een vastgesteld bedrag van € 300 waar je niets voor hoeft te doen.

 

2. Verzekeringen en abonnementen vergelijken

Sluit je een abonnement of verzekering af? Vergeet dan niet om de prijzen van de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De maandelijkse premies kunnen soms wel enkele tientallen euro’s van elkaar afwijken.

 

3. Verwarming iets lager zetten

Je kunt ook in 2021 eenvoudig besparen door de verwarming wat lager te zetten. Ga terug naar een kamertemperatuur van 19 graden in plaats van 20. Draai ook de radiator dicht in ruimtes waar je niet af nauwelijks komt. Dit bespaart je enorm op de energiekosten.

 

4. Besparen op een lagere hypotheek

Vergelijken doe je ook als het aankomt op hypotheken. Heb je een hypotheek en ben je bang dat je teveel hypotheekrente betaalt? Ga dan online vergelijken. Dit kan je soms enkele tientallen tot wel honderden euro’s per maand schelen. Oversluiten dus!

 

5. Zonnepanelen laten aanbrengen

Als je wilt besparen op de vaste lasten, kun je ook nadenken over het laten installeren van zonnepanelen. Daarmee kun je op lange termijn behoorlijk wat geld besparen op de jaarlijkse energierekening.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën