• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Besparen door zonnepanelen

Besparen door het laten plaatsen van zonnepanelen is ook in 2021 nog steeds de moeite waard. Daarmee bespaar je op het gas en de elektriciteit en draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. Hoe kun je besparen door zonnepanelen, met welke kosten moet je rekening houden bij de aanschaf en wat zijn de voordelen?

Besparen Door Zonnepanelen

Besparen op de elektriciteit met zonnepanelen

 

Hoe bespaar je in huis op de elektriciteit met zonnepanelen? Elektriciteit is kostbaar. Zeker wanneer je geen gebruik maakt van zonne-energie. Besparen op de elektriciteit is met zonnepanelen heel eenvoudig. Daar hoef jij namelijk niets voor te doen. Op jaarbasis kun je in huis dus flink wat voordeel verwachten. Denk maar eens aan het verbruik van elektrische apparatuur. Zoals witgoed en computers. Hoeveel jij per jaar kunt besparen op de elektriciteit, is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de hoeveelheid panelen op het dak, de zonuren per jaar én de hoeveelheid elektriciteit die je nodig hebt binnen het huishouden. Daarnaast leveren hoogwaardige panelen meer energie dan goedkope versies.

 

Waarom besparen op gas en elektriciteit?

 

Natuurlijk wil je besparen op gas en elektriciteit. Dit heb je namelijk dagelijks nodig en mag daardoor worden gezien als een belangrijke levensbehoefte. Besparen door zonnepanelen brengt de eindafrekening van jouw energiemaatschappij flink omlaag. Je kunt de opgewekte energie terugleveren aan de energieleverancier, maar natuurlijk ook zelf gebruiken. Bijvoorbeeld als je wilt besparen tijdens de verbouwing. Een renovatie of verbouwing vraagt flink wat gas en elektriciteit. Denk maar eens aan het verwarmen van een ruimte om overtollig vocht af te kunnen voeren, of het gebruik van elektrisch gereedschap.

 

Zonnepanelen aanschaffen: wat zijn de kosten?

 

Voordat je kunt profiteren van een lagere energierekening en de voordelen van zonnepanelen, moet je eerst investeren in de kosten. De prijs van zonnepanelen hangt af van de hoeveelheid, de kwaliteit en de energieproductie per jaar. Dit is voor elk soort zonnepaneel verschillend. Des te beter de kwaliteit van de zonnepanelen, des te meer energie ze per jaar kunnen produceren. De kosten van goede panelen zijn wel wat hoger, maar de terugverdientijd is vaak ook aanzienlijk korter. Een duurzame investering dus.

 

Kiezen voor zonnepanelen om deze 7 voordelen

 

Met zonnepanelen kun je flink besparen in huis. Jouw gas- en energierekening slinkt én je doet een duurzame investering. Voor de toekomst, maar zeker ook voor het milieu. Kiezen voor zonnepanelen heeft echter nog meer voordelen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

 1. Besparen in huis: door te kiezen voor zonnepanelen kun je in huis besparen op zowel de gas- als de elektriciteitsrekening. Je maakt namelijk eerst gebruik van de energie die jouw panelen opwekken. Hoewel de opbrengst in de winterperiode wat minder is, zou jouw huishouden in de zomer volledig zelfvoorzienend kunnen zijn.
 1. Woningwaarde stijgt: een huis met zonnepanelen op het dak of in de tuin stijgt qua waarde. De nieuwe bewoner weet namelijk dat er geen investeringen meer gedaan hoeven te worden om te kunnen besparen in huis. Daarnaast worden woningen met zonnepanelen voorzien van een hoger energielabel. Ook dit mag zeker worden aangemerkt als voordeel.
 1. Aftrekbaar: wist je dat zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen aftrekbaar is bij de Belastingdienst? Je mag de 21% btw die je hebt betaalt dus terugvorderen. De kosten en de aanschaf van zonnepanelen vallen daardoor een stuk voordeliger uit. 
 1. Duurzaam: zonnepanelen zijn een duurzame investering. Je hoeft ze slechts éénmalig aan te schaffen om tussen de 25-30 jaar te kunnen profiteren van een flinke besparing. Dus ook na de terugverdientijd kun je nog lang genoeg genieten van de financiële voordelen. 
 1. Onderhoudsarm: zonnepanelen op het dak, de garage of in de tuin vergen weinig onderhoud. Stof en vuil spoelen namelijk vanzelf weer van het oppervlak af. Bijvoorbeeld na een regenbui. Het onderhoud van panelen volstaat met een jaarlijkse controle. 
 1. Terugleveren: hebben jouw zonnepanelen meer energie opgewekt dan dat je in huis hebt verbruikt? Dan kun je de resterende energie ook terugleveren aan de energieleverancier met een maximum van 3000 kWh. Natuurlijk ontvang je daarvoor een financiële vergoeding. Als je energie wilt terugleveren of salderen, dan heb je wel een speciale meter nodig.    
 1. Milieuvriendelijk: nog een voordeel van zonnepanelen is dat ze milieuvriendelijk zijn. Bij het opwekken van zonne-energie vindt namelijk geen uitstoot van schadelijke stoffen plaats. Je maakt je dus niet schuldig aan het verbruiken van fossiele brandstoffen. Een bron die, in tegenstelling tot de zon, niet onuitputtelijk is.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën