Besparen op een lagere hypotheek

  • Gepubliceerd op 18 november 2021
  • Bijgewerkt op 7 april 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op een lagere hypotheek

Besparen op een lagere hypotheek is niet zo moeilijk als je misschien dacht. Je kunt de maandelijkse lasten hiermee flink naar beneden brengen. Bijvoorbeeld door het oversluiten van een hypotheek of door het aanpassen van de rente wanneer de woningwaarde stijgt.

 

In veel gevallen zit je ruim 30 jaar vast aan een hypotheek. Je hebt ook te maken met een rentevaste periode. Wanneer de periode afloopt, kun je flink gaan besparen. Maar, ook voor die tijd kun je de maandelijkse hypotheeklasten reduceren. Bijvoorbeeld met deze tips.

Besparen Lagere Hypotheek

Besparen op de hypotheek van een nieuwbouwhuis

 

Ook wanneer je een huis laat bouwen kun je besparen op de hypotheek. Dat doe je bij voorkeur door je goed te laten informeren door een hypotheekadviseur. Ook kun je online prijzen vergelijken. Ook op het gebied van hypotheken bestaan er verschillende mogelijkheden om te besparen op een nieuwbouwhuis. Hier ligt je eerste besparing!

 

Gaat het om bestaande bouw of woon je al wat langer in het huis van je dromen? Dan kun je ook besparen op een lagere hypotheekrente. Daarvoor voorzien wij je graag van een aantal praktische tips die je zonder veel moeite direct in staat stellen om geld te besparen.

 

Tips voor besparen op een lagere hypotheek van jouw woning

 

1. Maandelijkse hypotheeklasten verlagen bij de bank

Heb je een hypotheek afgesloten via jouw eigen bank? Ook dan kun je de hypotheekrente mogelijk verlagen. De mogelijkheden zijn ook afhankelijk van welke hypotheek je hebt en wat de rentevaste periode is. Je zou bijvoorbeeld kunnen overstappen, maar ook een extra premie storten zonder boete. Vaak is dit mogelijk bij spaarhypotheken. Ook wanneer jouw woning in de loop van de tijd meer waard is geworden kunnen de maandelijkse lasten omlaag. Dat kan in de meeste gevallen ook wanneer je een grote aflossing hebt gedaan.

 

2. Overstappen voor een lagere hypotheek

Past jouw hypotheek nog wel bij de huidige situatie? Of heeft een andere hypotheekverstrekker misschien een veel interessanter aanbod dat van toepassing kan zijn op jouw? Dan kun je er ook voor kiezen om over te stappen. Je krijgt wel te maken met advies- en notariskosten. Deze moeten als vanzelfsprekend in verhouding zijn met de korting die je krijgt op je hypotheeklasten. Is dit het geval? Dan kan het oversluiten van een hypotheek voor een behoorlijk aantrekkelijke besparing zorgen.

 

3. Hypotheek laten afstemmen op jouw situatie

Toen je voor enkele jaren geleden een hypotheek afsloot, was jouw situatie misschien anders dan nu het geval is. Om te kunnen besparen op een lagere hypotheekrente, kun je deze dus ook laten wijzigen. Bijvoorbeeld als er grote veranderingen zijn. Misschien omdat je gaat verhuizen naar een kleinere woning, of omdat je gaat scheiden. Ga je verbouwen? Ook dan kun je een hypotheek laten wijzigen om te kunnen profiteren van lagere kosten. Wijzigingen kunnen ook voordelig zijn wanneer de rentevaste periode afloopt.

 

4. Je woning verduurzamen om te besparen op de hypotheeklasten

Je kunt ook besparen op een lagere hypotheek wanneer je jouw woning gaat verduurzamen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Hierbij kun je denken aan het laten installeren van warmtepompen, zonnepanelen of extra isolatie.

 

5. Risico opslag naar beneden laten brengen

Wanneer je een hypotheek afsluit voor jouw woning, krijg je naast een rentevaste periode ook te maken met risico opslag. Dit houdt een extra rente in. De hoogte van dit bedrag wordt bepaald op basis van hoeveel hypotheek je afsluit en de waarde van de woning. Naarmate de woningwaarde stijgt of als je veel hebt kunnen aflossen, kom je mogelijk ook in aanmerking voor een korting op deze rente. Daarmee bespaar je een lekker bedrag.

 

Andere mogelijkheden om te besparen op vaste lasten?

Ook als je niet (voldoende) kunt besparen op jouw hypotheek zijn er mogelijkheden om te kunnen besparen op de vaste lasten. Denk maar eens aan het verbruik van energie en elektriciteit. Lees daarom ook onze andere blogs als je geld wilt besparen. Op de maandelijkse lasten, jouw uitgavenpatroon, het huishouden of jouw leaseauto. Met deze handige bespaartips kun je in 2021 op véél meer dan alleen je hypotheek besparen.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!