Besparen op de lease auto

  • Gepubliceerd op 17 november 2021
  • Bijgewerkt op 16 april 2022

Heb je een lease auto of ben je van plan om een bolide te leasen? Ook dan kun je flink besparen op de leasekosten. Dat doe je door gebruik te maken van een aantal praktische tips. Daarmee kun je beschikken over een fijn vervoersmiddel, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. Een lease auto brengt nou eenmaal kosten met zich mee die maandelijks terugkeren. Dat betekent echter niet dat je hier geen geld op kunt besparen.

 

Als je een lease auto wilt rijden kun je bijvoorbeeld besparen op de autoverzekering. Bijvoorbeeld door de prijzen van verzekeringsmaatschappijen onderling met elkaar te vergelijken. Dit kan je op maandbasis al enkele tot tientallen euro’s schelen. Met de onderstaande tips voorzien wij je nog van een aantal handige weetjes. Deze kun je gebruiken als je wilt besparen op de autokosten van jouw leasewagen.

Besparen Lease Auto

Besparen op de autoverzekering en andere autokosten

 

Met de onderstaande tips kun je besparen op de autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook op de maandelijkse kosten die jouw leasewagen met zich meeneemt. Je kunt bijvoorbeeld bezuinigen op het model, maar ook op het contract of het leasen van een occasion. 

6 bespaartips voor de maandelijkse kosten van jouw leaseauto

 

1. Leasecontract verlengen

Je kunt flink besparen op de lease auto wanneer je de looptijd verlengt. Vaak heb je de keuze uit een looptijd van 36 of 28 maanden. Wanneer je vooraf al zeker weet dat je langer gebruik wilt kunnen maken van dezelfde leaseauto, kun je de periode dus langer maken. De maandelijkse premie spreidt zich daardoor uit, wat de maandelijkse lasten lager maakt. Let ook op de kilometerbundel. Als je niet zoveel kilometers per jaar rijdt, dan is het zonde om te betalen voor kilometers die je helemaal niet hebt gereden.

 

2. Lease een occasion in plaats van een nieuwe leasewagen

Je kunt ook een tweedehands auto of een occasion leasen. Dit maakt het lease bedrag van de auto een stuk lager en dus aantrekkelijker. Dat geldt ook voor auto’s die slechts een paar jaar of zelfs maar een paar maanden oud zijn. Besparen op de lease auto kan dus ook door te kiezen voor occasion lease voor particulieren. Auto’s vanaf 12 maanden komen al in aanmerking voor occasion lease.

 

3. Een goedkope en kleine auto leasen

Wil je graag een auto leasen omdat je vooral wilt kunnen rekenen op betrouwbaar vervoer? Dan zou je ook op de maandelijkse kosten kunnen besparen door te kiezen voor een goedkoper model. Bijvoorbeeld zonder extra luxe opties of speciale bekleding. Wanneer je een kleinere auto least, is deze in veel gevallen ook zuiniger. Je hoeft dus geen rekening te houden met hoge brandstofkosten. Besparen op het verbruik is dus ook een mogelijkheid.

 

4. Besparen op de autoverzekering

Wanneer je een auto least regel je de verzekering van de leasewagen zelf. Je kunt besparen op de maandelijkse premies voor autoverzekeringen door vooraf te vergelijken. Dat doe je bij voorkeur online. Je kunt dan heel eenvoudig zien welke aanbieder het goedkoopst is.

 

Heb je schadevrije jaren opgebouwd? Profiteer hier dan van. Ook wanneer de leasemaatschappij de verzekering van jouw leaseauto verzorgt.

 

5. Tanken in het weekend

Ook een leaseauto heeft brandstof nodig. Om hierop te kunnen besparen, tank je bij voorkeur in het weekend. Op zaterdag en zondag zijn de brandstofprijzen namelijk aanzienlijk lager. Zeker wanneer je geen gebruik maakt van de tankstations langs de snelweg. Dit kan je wekelijks tot wel een paar tientjes besparen.

 

Kies dus bij voorkeur voor stations die onbemand zijn en zich niet langs drukke snelwegen bevinden. Eventueel kun je ook gebruik maken van verschillende apps. Je ziet dan gelijk welk tankstation in de buurt de laagste prijzen per liter brandstof hanteert.

 

6. Houd acties of lease aanbiedingen in de gaten

Sommige leasemaatschappijen kunnen aantrekkelijke acties op touw zetten. Mede omdat voertuigen op grote schaal worden ingekocht waardoor het leasebedrag lager wordt. Het is dus een aanrader om dit in de gaten te houden wanneer jij je oriënteert op het leasen van een auto. Daardoor kun je in veel gevallen flink besparen op de lease auto van je dromen.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën