• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen tijdens de verbouwing

Besparen tijdens de verbouwing kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op de materialen die je gebruikt tijdens het verbouwen van een bestaande of nieuwbouw woning. Maar wist je dat je ook direct kunt beginnen met besparen in een nieuwbouwhuis? Denk maar eens aan het installeren van een nieuwe en zuinige cv-ketel of het laten plaatsen van zonnepanelen. Geld besparen als je jouw huis verbouwd kan op verschillende manieren.

Besparen Tijdens Verbouwing

Besparen nieuwbouwhuis: een goede start is het halve werk

 

Heb je gekozen voor nieuwbouw? Ook dan kun je al direct beginnen met besparen. Bijvoorbeeld op een lagere hypotheek. Wil je ook in de toekomst flink kunnen besparen op gas, water en licht? Denk dan eens na over zonne-energie. De zonnepanelen voordelen zijn er namelijk om zowel nu als in de toekomst van te kunnen profiteren. Het laten plaatsen van zonnepanelen op een nieuwbouwhuis, is voor nu slechts een kleine investering.

 

Als je voor nieuwbouw kiest zijn er nog meer zaken die je kunt overwegen om geld te kunnen besparen. Een voorbeeld daarvan is gebruik maken van eenmalige aftrekposten. Zoals de notariskosten en de afsluitprovisie van de hypotheek. Ook de financieringskosten van een nieuwbouwdepot kun je vaak eenmalig aftrekken. Let daarbij wel op de eventuele voorwaarden. Naast besparen op het uitgavenpatroon, kun je in het geval van nieuwbouw ook flink wat geld besparen door het afsluiten van een lagere hypotheek.

 

Geld besparen door te kiezen voor een nieuwe cv-ketel

 

Of het nu gaat om een nieuwbouwhuis of het besparen van geld bij de verbouwing van een bestaande woning. Het laten plaatsen van een nieuwe cv-ketel is ook het overwegen waard wanneer je minder wilt betalen voor gas. Oude verwarmingsketels kunnen namelijk flink wat verbruiken. Iets waar je natuurlijk minder blij van wordt bij het zien van de eindafrekening.

 

Een hoog rendement cv-ketel is maar liefst 10% zuiniger dan oude exemplaren. Dus ook wanneer je wilt besparen tijdens de verbouwing is de aanschaf van een hr-ketel een optie. De besparing kan oplopen tot wel honderden euro’s per jaar. Daarnaast kun je nieuwe cv-ketels combineren met een warmtepomp, zonnepanelen of zelfs een zonneboiler.

 

Geld besparen tijdens de verbouwing van jouw huis

 

Wil je de badkamer of keuken verbouwen? Of wil je eindelijk die veranda laten plaatsen waar je zo lang van gedroomd hebt? Dan moet je rekening houden met de aanschaf van materialen of het inhuren van vakmensen. Toch kun je ook flink wat geld besparen tijdens de verbouwing. Bijvoorbeeld door veel klussen zelf te doen. Zoals het slopen of afvoeren van puin of afval. Ook het hergebruiken van materialen kan een behoorlijke besparing opleveren.

 

Laat materialen die je niet meer nodig hebt na de verbouwing niet op zolder liggen. Verkoop ze in het kader van hergebruik. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt ervoor dat je nog meer kunt besparen op jouw verbouwingskosten. Denk daarbij aan houten panelen, dakpannen, isolatiemateriaal, de tegels van de badkamer, laminaat of vloerdelen. Daarmee kun je anderen heel blij maken, houd jij ruimte over op zolder én behoud je jouw budget.

 

Als je de verbouwing graag wilt laten uitvoeren door een bedrijf of klusjesman, dan is het handig om vooraf een aantal offertes op te vragen. Daarmee kun je prijzen en services eenvoudig vergelijken en betaal je nooit teveel. Wat extra handen uit de vrienden- of familiekring zijn vaak gratis waardoor je ook tijdens de verbouwing lekker kunt blijven besparen. Of dat nu gaat om een grote of kleine klus in een bestaand of nieuwbouw huis.

 

Wil je niet alleen tijdens de verbouwing geld kunnen besparen maar denk je ook na over de verduurzaming van jouw woning? Dan zijn er een aantal dingen waarvan je kunt prioriteren. Onder andere een lagere energierekening in de toekomst.

 

Bijvoorbeeld wanneer je jouw nieuwbouwhuis of bestaande woning direct laat isoleren. Je hoeft dan minder te stoken. Ook het laten plaatsen van zonnepanelen hoort bij de verduurzaming van een woning.

 

Verbouwen hoeft niet duur te zijn met de juiste bespaartips

 

Natuurlijk kost het laten plaatsen van een nieuwe keuken of een uitbouw geld. Hiervoor kun je een extra hypotheek afsluiten of heb je gespaard. In alle gevallen wil je natuurlijk nooit meer geld uitgeven dan eigenlijk noodzakelijk is. Met de bovenstaande tips is dat gelukkig ook helemaal niet nodig. Daarmee kun je besparen op zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Zo blijft er naast een prachtig verbouwde woning geld over voor andere leuke dingen.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën