Besparen op het uitgavenpatroon

  • Gepubliceerd op 16 november 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op het uitgavenpatroon

Besparen op het uitgavenpatroon is heel interessant. Met wat kleine aanpassingen kun je namelijk maandelijks flink wat geld besparen. Voor die fijne vakantie van volgend jaar, of die verbouwing die je zo graag zou willen. Maar hoe kun je eigenlijk besparen op je huishoudelijke uitgaven en vaste lasten? We hebben immers eten en warmte nodig. Je uitgavenpatroon in de hand houden is met de onderstaande tips makkelijker dan je dacht.

 

Besparen Uitgavenpatroon

Hoe besparen op de vaste lasten?

 

Vaste lasten komen elke maand terug. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de huur van jouw appartement of de maandelijkse hypotheeklasten voor jouw nieuwbouwwoning. Ook het verbruik van gas, water en licht mogen we hierbij optellen. Evenals de boodschappen en jouw lopende abonnementen en verzekeringen. Zoals die van de auto, de zorgverzekering en de diverse muziek- en streamingdiensten. Maar hoe bespaar je in huis? En op welke zaken en vaste lasten kun je maandelijks eenvoudig flink wat geld besparen?

 

Tip #1: Loop jouw abonnementen en verzekeringen eens in de zoveel tijd eens na. Zijn ze echt nog nodig? Of betaal je maandelijks voor een streamingdienst die je allang niet meer gebruikt? Kan de zorgpremie omlaag omdat je specifieke medische hulp op dit moment niet meer nodig hebt? En hoe zit het met de autoverzekering? Zijn er goedkopere alternatieven?

 

Tip #2: Denk na over het laten plaatsen van zonnepanelen of het aanbrengen van extra isolatie in huis. Ook deze besparingen mogen niet ontbreken in onze bespaartips 2021. Met deze aanpassingen kun je het maandelijkse verbruik van gas en energie flink terugdringen. Korter douchen en een warme trui aantrekken op koude dagen helpen ook besparen.

 

Tip #3: Stap elk jaar over op een andere energieleverancier. Dat is namelijk veel voordeliger. Wist je dat je bij overstappen recht hebt op een welkomstbonus? In veel gevallen kan dat oplopen tot wel € 350. Afhankelijk van de leverancier natuurlijk. Kiezen voor een andere energiemaatschappij doe je door elke jaar te vergelijken. Zo ben je het voordeligst uit.

 

Geld besparen op de boodschappen met deze handige tips

 

Ook als je wat aandacht schenkt aan de boodschappen kun je flink besparen op het uitgavenpatroon. Als je dit op de juiste manier aanpakt, kan het voordeel oplopen tot wel 30-50%. Zonder dat jij je daarbij zorgen hoeft te maken over een gezond eetpatroon.

 

Tip #4: Geef jezelf een weekbudget en pin dit bedrag contant. Zo houd je veel meer overzicht over wat je uitgeeft. Daarnaast is het handig om een lijstje te maken met wat je de aankomende week graag wilt eten. Dat is praktisch én bespaart behoorlijk wat geld.

 

Tip #5: Doe 1x in de week boodschappen. Vergeet daarbij niet om op de hoogte te zijn van de geldende aanbiedingen of laat de A-merken aan je voorbij gaan. Dat levert natuurlijk alleen een besparing op wanneer je dit product ook daadwerkelijk nodig hebt.

 

Tip #6: Als je wilt besparen op de vaste lasten en de boodschappen, bezoek dan ook eens wat vaker de markt. Het liefst op het einde van de dag. Groenten en fruit krijg je dan in veel gevallen een stuk goedkoper mee. Dat geldt ook voor brood. Wist je trouwens dat je brood heel goed kunt invriezen? Zo heb je altijd een vers sneetje bruin, wit of volkoren bij de hand.

 

Tip #7: Kies een aantal dagen in de week voor budgetrecepten. Bijvoorbeeld een eenpansgerecht met niet meer dan 2 of 3 ingrediënten. Deze maaltijden zijn vaak eenvoudig te bereiden, lekker van smaak, gezond én goedkoper dan andere gerechten. Houd je kliekjes over? Bewaar ze dan in de vriezer. Bijvoorbeeld voor het maken van een maaltijdsoep of om te verwerken in een hartige taart. Dat bespaart weer een maaltijd!

 

Je uitgavenpatroon bijhouden in een boekje

 

Als je wilt besparen op jouw uitgavenpatroon, dan kun je dit ook bijhouden in een boekje. Van het energie-, gas- en waterverbruik krijg je maandelijks geen factuur. Voor jouw uitgaven aan boodschappen en andere lasten geldt dat wel. Door precies op te schrijven wat je uitgeeft ontstaat er een overzicht dat je eenvoudig met voorgaande weken kunt vergelijken.

 

Ook zie je direct waar je deze week of maand het meeste geld aan hebt uitgegeven. Kun je hier nog op besparen? En wat zou je andere kunnen doen om de vaste lasten naar beneden te kunnen brengen? Naast de boodschappen de andere uitgaven, zou je ook de vaste lasten kunnen opschrijven. Zo weet je precies welke maandelijkse kosten steeds weer terugkomen.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën