Beste drones van 2022

 • Gepubliceerd op 14 december 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022

Ben je benieuwd naar de beste drones van 2022? Wij hebben ze alvast voor je getest en vergeleken. Drones zijn veel meer dan alleen een leuke gadget. Je kunt ze hobbymatig gebruiken, maar ook professioneel. Een drone is vaak voorzien van een camera.

 

Hiermee maak je de mooiste videobeelden vanuit de lucht. Bijvoorbeeld voor het vastleggen en presenteren van een speciaal evenement of gebeurtenis.

 

Voor particuliere gebruik is vliegen met een drone natuurlijk ook een geweldige hobby. Bijvoorbeeld wanneer je graag fotografeert. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een drone? Welke functies hebben deze gadgets en wat zijn de beste drones van 2022? Je leest het in deze koopgids.

Beste Drones

Wat is een drone?

 

Een drone is een andere benaming voor een luchtvaartuig zonder piloot. De bestuurder bevindt zich meestal op de grond. Het vaartuig wordt bestuurd met een aparte controller of een smartphone. Een drone is voorzien van propellers die worden aangedreven door een accu. Natuurlijk hebben drones ook een landingsgestel.

 

De meeste drones zijn voorzien van een camera. De drone zelf kan 360 graden draaien voor het maken van de mooiste opnames. Eerder waren drones alleen beschikbaar voor professioneel gebruik. Meer informatie over een drone.

 

Tegenwoordig kun je ze kopen in allerlei prijsklassen met de meest uiteenlopende functies. Daardoor zijn ze ook interessant voor de consument. Een drone heeft een oplaadbare accu waarmee je, afhankelijk van het vermogen, enkele minuten kunt vliegen.

 

Waarom kiezen voor een drone?

 

Kiezen voor een drone doe je met een goede reden. Misschien omdat je jouw professionele of hobbymatige passie voor fotografie wilt uitbreiden. Je kiest ook voor de aanschaf van een goede drone wanneer je mooie luchtopnames wilt maken. Van een terrein of locatie. Ook woningen worden steeds vaker en sneller verkocht op basis van drone beelden.

 

De opnamen zijn uniek en geven een uitstekend overzicht. Wil je snel een bepaald gebied kunnen verkennen? Ook dan is het inzetten van een drone effectief en doeltreffend. Een drone is natuurlijk ook gewoon een leuke gadget. Bijvoorbeeld wanneer je graag een luchtvaartuig bestuurd. Wij hebben de beste drones van 2022 alvast op een rij gezet.

 

Wist je dat er vanaf juli 2020 een nieuwe regelgeving geldt voor het vliegen met drones? Wanneer jouw drone meer weegt dan 250 gram, heb je een vliegbewijs nodig. Omdat je eigenlijk altijd zorgeloos wilt kunnen vliegen en fotograferen met jouw drone, vind je in onze lijst alleen drones die niet aan een specifieke regelgeving gebonden zijn.

 

Dit zijn de beste drones van 2022

 

Drones hebben een hele nieuwe wereld geopend voor fotografen en videografen. Je kunt namelijk met een drone de lucht in vliegen en een paar mooie shots maken. Maar hoe weet je welke drone je moet kopen en waar je ermee kunt vliegen?

 

 Yar F89

 

De Yar F89 is een budgetvriendelijke drone met ongekend veel mogelijkheden. Ideaal voor het uitbreiden van een fotografie hobby. Deze drone wordt geleverd met een extra accu en een handige opbergtas. Je neemt hem dus altijd makkelijk met je mee.

Yar F89

Yar F89

Deze drone met een 4K voor en onder camera kun je besturen via een afstandsbediening of een applicatie op je smartphone. De beelden worden trillingsvrij en scherp weergegeven. Deze gadget heeft een zweef, rol, headless en race modus en kan zelfs 360 graden draaien. De accu is krachtig genoeg voor een vliegtijd van 45 minuten met een maximumsnelheid van 50 km/h. De drone heeft een bereik van 1200 meter. De totale afmeting van het apparaat is 19 x 22 x 7 cm.

voordelen

 • Bereik van 1200 meter
 • Maximumsnelheid van 50 km/h

Xorizon XZ96

 

De Xorizon XZ 96 is een semi professionele drone met veel functies en mogelijkheden. Deze drone met GPS heeft een krachtige 4K 720P HD camera met live view aan de onderzijde en een extra camera aan de voorzijde. Je kunt de beelden live bekijken maar ook opslaan op je smartphone.

Xorizon XZ96

Xorizon Xz96

Deze drone is eenvoudig te bedienen via een app op je telefoon of via de meegeleverde controller. De brushless motoren zijn energiezuinig waardoor je tot wel 25 minuten achtereen kunt vliegen. Wanneer de accu leeg raakt keert de drone zelf weer terug naar het startpunt. Je hoeft dus niet bang te zijn voor schade door een crash. Deze gadget kun je zelfs een vooraf geprogrammeerde GPS route laten vliegen. Het apparaat weegt slechts 242 gram. Het heeft een bereik van 1000 meter en een afmeting van 25 x 30 x 5 cm. De maximale snelheid van deze drone is vastgesteld op 30 km/h.

voordelen

 • Weegt slechts 242 gram
 • Geprogrammeerde GPS route laten vliegen

DJI Mavic Mini Fly More Combo

 

Deze geweldige drone van topmerk DJI is super compact en licht van gewicht. Toch heeft deze drone een bereik van maar liefst 2000 meter en een accuduur van 30 minuten. De camera heeft een videofunctie van 30 frames per seconde. Met de 12 MP fotofunctie maak je haarscherpe beelden.

DJI Mavic Mini Fly More Combo

Dji Mavic Mini Fly More Combo

De beeldsensor en de 3-assige gimbal zorgen voor stabiele opnames. Ook bij wind! Deze drone van DJI kun je besturen via een controller of via jouw smartphone. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de DJI Fly applicatie. Met deze gadget kun je tot wel 3000 meter hoog vliegen. De snelheid bedraagt ruim 45 km/h. Het vaartuig wordt geleverd met een opbergtas, propeller guards, een oplaadstation, RC en Apple Lightning kabel, gimbal beschermer, 3 propeller sets én 3 Intelligent Flight Batterijen bij.

voordelen

 • Snelheid bedraagt ruim 45 km/h
 • Tot wel 3000 meter hoog vliegen

Dapoda Picture Pro BattleShark

 

Een fantastische drone waarmee je de mooiste opnames en foto’s maakt vanuit de lucht. De BattleShark heeft 2 4K Full HD Dual camera’s met 50x zoom. Ze bevonden zich aan de voorzijde en de onderzijde. Deze drone kun je zelfs besturen via een 5G wifi netwerk. Deze quadcopter heeft een ongelofelijke vliegtijd van maar liefst 60 minuten. De gadget wordt geleverd met 3 krachtige batterijen van elk 20 minuten vliegtijd.

Dapoda Picture Pro BattleShark

Battleshark Smart Drone

De drone met led verlichting heeft tal van leuke functies. Je kunt stabiele vluchten maken dankzij het stroom positioneringssysteem. Maak gebruik van de volgfunctie of controleer de route van de drone door het kantelen van je smartphone. Test de indrukwekkende flip functie of schakel tussen de 3 verschillende snelheden. De BattleShark drone weegt 50 gram en heeft een afmeting van 30 x 28 x 6 cm. De maximale snelheid bedraagt 25 km/h.

voordelen

 • Full HD Dual camera’s met 50x zoom
 • Afmeting van 30 x 28 x 6 cm

DJI Mavic 3 Pro

De DJI Mavic 3 Pro Drone brengt een geheel nieuw niveau van beeldprestaties naar het immens populaire merk: Mavic. Deze drone heeft een bijgewerkte Hasselblad-camera die luchtfotografen vaak gebruiken. De 4/3 CMOS-sensor produceert 20 MP foto’s en video’s in een resolutie tot 5.1K, evenals 4K 120FPS Video.

DJI Mavic 3 Pro drone

Dji Mavic 3 Pro

Net als de vorige releases van de Mavic-reeks, is de Mavic 3 draagbaar en slank. Ondanks zijn grootte maakt hij nog steeds indruk met een maximale vliegtijd van 46 minuten en een bereik van 15 km.

Voordelen

 • 4/3 CMOS-sensor produceert 20 MP foto’s
 • Foto’s en video’s in een resolutie tot 5.1K

DJI Mavic 2 Pro

 

De DJI Mavic 2 Pro kan worden gezien als het hoogtepunt van de technologische vooruitgang van DJI tot nu toe.

 

Ongelooflijk krachtig, de Mavic 2 Pro gebruikt een Hasselblad-camera met 1-inch sensor om gedetailleerde beelden te produceren, die hij kan verzenden over een bereik van 8 km. Om deze reden is de Mavic 2 Pro de beste drone voor luchtfotografie.

 

Met zijn aerodynamische frame kan deze drone wel topsnelheden tot 72 km/u bereiken en de omnidirectionele obstakeldetectie technologie helpt de drone tegen windkrachten en andere weersomstandigheden.

DJI Mavic 2 Pro drone

Dji Mavic 2 Pro

Het heeft ook een maximale vliegtijd van 31 minuten, waardoor het een goede concurrent is voor de drone met de langste vliegtijd. Met zijn opvouwbare ontwerp is de Mavic 2 Pro draagbaar genoeg om ervoor te zorgen dat je hem vaker bij je hebt, en maakt hij onze lijst met de beste drones om te reizen.

Voordelen

 • Topsnelheden tot 72 km/u
 • Hasselblad-camera met 1-inch sensor

DJI Mavic 2 Zoom

 

De DJI Mavic 2 Zoom, uitgebracht naast de goed presterende Mavic 2 Pro, is een indrukwekkende drone op zich. De Mavic 2 Zoom heeft niet dezelfde Hasselblad-camera met een groter dan gemiddelde sensor die zijn broer of zus heeft, en vertrouwt op een ½.3-inch 12MP-variant, maar met deze sensor kon DJI een allerbelangrijkste functie aan dit model toevoegen die het scheidt van zijn concurrentie.

DJI Mavic 2 Zoom drone

Dji Mavic 2 Zoom

De DJI Mavic 2 Zoom is voorzien van een 24-48 mm-equivalente zoomlens, waarmee je kunt kiezen tussen een breed gezichtsveld dat de volledige reikwijdte van een gebied vastlegt, of inzoomen om een ​​bijgesneden gedeelte vast te leggen, waardoor je meer filmische opties krijgt voor de luchtopnames en fotografie. In de lucht is deze drone net zo goed als de Mavic 2 Pro.

Voordelen

 • 24-48 mm-equivalente zoomlens
 • ½.3-inch 12MP-variant

DJI Mavic Air 2

 

De DJI Mavic Air 2 heeft een 12MP camera dat kan worden gebruikt om gigantische 48MP foto’s te maken, evenals 4K60fps video’s. De Mavic Air 2, een echte meester van het luchtruim, heeft een vliegtijd van 34 minuten.

DJI Mavic Air 2 drone

Dji Mavic Air 2 Fly

De DJI Mavic Air 2 maakt gebruik van een ½-inch beeldsensor en een 24 mm equivalente f2-lens om de beelden ervoor in levendige details vast te leggen. Omdat je op de grond staat en je drone vrij ziet vliegen, mis je niet al het plezier – de Mavic Air 2 kan Full HD-beelden streamen tot op 10 KM afstand en is compatibel met de DJI Fly en Mimo-apps voor het beste vlieg- en bewerkingservaringen beschikbaar.

Voordelen

 • Vliegtijd van 34 minuten
 • 24 mm equivalente f2-lens

DJI Mavic Mini 2

 

Als het gaat om het selecteren van de beste reisdrone, wil je iets dat draagbaar en lichtgewicht is – de opvouwbare DJI Mavic Mini 2 voldoet aan die eisen zonder dat je hoeft in te leveren op de kwaliteit of prestaties van de drone. Deze lichtgewicht drone legt 4K-video’s en 12MP-foto’s vast, en het is een geweldige drone voor beginners.

DJI Mavic Mini 2 drone

Dji Mavic Mini 2

Ondanks dat hij slechts 250 gram weegt, blijft de DJI Mavic Mini 2 stabiel wanneer hij de lucht in gaat dankzij de windweerstand van niveau 5. Er is 10 KM aan videotransmissie beschikbaar, dus je hoeft geen moment van de actie te missen terwijl je geduldig wacht tot een drone naar jou terugkeert. Bovendien maakt de compatibiliteit met de DJI Fy-app het snel en eenvoudig om de vliegroute te plannen voordat je opstijgt. Maak na je vlucht verbinding met de app om je bestanden te downloaden en bewerk ze onderweg tot een betekenisvol stuk waar al je vrienden en volgers meteen van kunnen genieten!

Voordelen

 • Weegt slechts 250 gram
 • Windweerstand van niveau 5

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën