Beste laptops voor kinderen

 • Gepubliceerd op 10 september 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste laptops voor kinderen

Tot voor kort waren computerlessen alleen georganiseerd voor studenten van de hogeschool, universiteit en misschien middelbare scholieren als ze naar de hogere school gingen.

 

Vandaag de dag kunnen kinderen echter niet vroeg genoeg beginnen om bekend te worden met een laptop, te meer omdat de wereld zich steeds meer online afspeelt en een belangrijk aspect van ons leven is geworden.

 

Daarom worden kinderen al meester van deze technologie nog voor de lagere school begint. Dit betekent natuurlijk ook dat wij onze kinderen al vroeg moeten uitrusten met de juiste apparatuur, zodat zij zich thuis en in de klas op hun gemak voelen met computers en tablets. Tegenwoordig zijn de computers ook veel kleiner. Maar hoe kun je als ouder de beste laptop voor je kind kiezen op basis van de behoeften voor school?

 

De beste laptops voor kinderen van 2022

 

Laptops voor jongeren

 

Tegenwoordig maken computers deel uit van het dagelijks leven, en het is meer dan normaal dat onze kinderen zich van jongs af aan kunnen verrijken met deze ervaring, maar juist omdat ze klein zijn moeten we ze precieze grenzen stellen wat betreft de tijd en het gebruik van de laptop of tablet.

 

De computer aangesloten op het internet geeft toegang tot niets minder dan de hele wereld en je wilt natuurlijk niet dat je kind alles te zien krijgt.

 

Een laptop voor kinderen geeft oneindige mogelijkheden: iedereen te ontmoeten, met iemand aan de andere kant van de wereld te praten, virtueel met een groep vrienden te spelen. Via het netwerk kom je dus in contact met vrienden, maar ook met onbekenden.

 

Het is belangrijk dat volwassenen hun kinderen begeleiden wanneer zij met tablets of laptops voor kinderen spelen, zodat vrij surfen op het internet wordt voorkomen en het gebruik van deze krachtige apparaten ten minste gedeeltelijk wordt gecontroleerd en voor de juiste zaken wordt ingezet, met name om computervaardigheden te leren.

 

Er zijn tablets op de markt die speciaal voor kinderen zijn ontworpen en die een rijke bibliotheek aan educatieve software en didactische toepassingen bevatten, vaak zelfs gratis.

 

Laptop of tablet?

 

Een laptop voor kinderen levert meestal betere prestaties dankzij krachtigere hardware. Een tablet voor kinderen is in de meeste gevallen niet veel meer dan speelgoed.

 

Dit is natuurlijk niet het geval als we het hebben over een goede tablet, in staat tot prestaties op gelijke voet met tablets voor volwassenen. Let ook op de mogelijkheid om 2-in-1 laptops te kopen, d.w.z. computers die kunnen worden omgebouwd tot tablets, die in bepaalde situaties (zoals autorijden of uren in het restaurant) erg handig zijn om de kinderen bezig te houden.

De beste laptop voor kinderen van 2022

 

Lenovo IdeaPad Duet: 2-in-1 Chromebook

 

Veelzijdig, compact en betaalbaar, deze Chromebook van Lenovo is zo ongeveer alles wat je zou willen van een kindvriendelijke laptop. Het is een hybride 2-in-1; een 10,1-inch tablet dat kan worden omgevormd tot een laptop met de toevoeging van het afneembare toetsenbord dat bij de prijs is inbegrepen.

 

Het toetsenbord is vrij klein voor volwassenen, maar ideaal voor kleine vingers om op te typen, terwijl het Full HD-scherm uitstekend is volgens de budgetstandaarden van Chromebook. Het is perfect voor basistaken, surfen op het internet, games spelen en films kijken – eigenlijk alle activiteiten waarvoor een kind het waarschijnlijk zal gebruiken.

Lenovo IdeaPad Duet: 2-in-1 Chromebook

Lenovo Ideapad Duet

De MediaTek-processor die hem aandrijft, is een beetje traag bij het verwerken van sommige webgebaseerde apps, maar dat is te verwachten voor deze prijs, en een uitstekende batterijduur maakt het gebrek aan superieure prestaties meer dan goed. Belangrijkste specificaties – Processor: MediaTek P60T; RAM: 4GB; Opslag: 64 GB eMCP; Schermresolutie: 1.920 x 1.080; Schermgrootte: 10.1 inch; Gewicht: 0,92 kg.

voordelen

 • Gewicht: 0,92 kg
 • Schermgrootte: 10.1 inch

Microsoft Surface Laptop Go: lichtgewicht laptop

 

De prachtige kleine laptop is de lichtste van Microsoft tot nu toe en perfect voor jongeren die hun eerste laptop hebben. De laptop kost slechts €549 en bevat een tiende generatie Intel Core i5-processor, ondersteund door 4 GB RAM en 64 GB opslag. Dat is misschien niet genoeg voor volwassenen die het als hun werk laptop gebruiken.

Microsoft Surface Laptop Go

Microsoft Surface Laptop Go

De kwaliteit is extreem hoog en hoewel het scherm slechts 12,5 inch is, heeft de Surface Laptop Go een volledig toetsenbord en een nauwkeurig trackpad. Met een gewicht van slechts 1,11 kg is hij ook extreem draagbaar, en er zijn zowel USB-A- als USB-C-poorten, wat betekent dat aan de twee belangrijkste poorten wordt voldaan. Belangrijkste specificaties – Processor: Intel Core i5-1035G1; RAM: 4GB; Opslag: 64 GB eMMC; Schermresolutie: 1.536 x 1.024; Schermgrootte: 12,5 inch; Gewicht: 1,11 kg.

voordelen

 • Processor: Intel Core i5-1035G1
 • RAM: 4GB; Opslag

Acer Chromebook 314: betaalbare chromebook

 

Acer’s Chromebook 314 is een full-size, budgetvriendelijke Chrome OS-optie. De interne specificaties zijn prima, dat wordt aangedreven door een Intel Core i3-processor ondersteund door 8 GB RAM en wordt geleverd met 128 GB eMMC-opslag. Met zijn volledig metalen chassis ziet de 314 er ook erg mooi uit, hoewel de bodemplaat niet gelijk met de randen van het apparaat past.

Acer Chromebook 314

Acer Chromebook 314

Het FHD 14-inch scherm is meer dan groot genoeg voor kinderen, ziet er scherp uit en heeft een matte afwerking die schittering vermindert, wat altijd gunstig is. De kleurschema’s zijn niet geweldig, maar gezien het scala aan activiteiten waarvoor een kind de laptop waarschijnlijk zal gebruiken, zou de dekking van 55,9% van het sRGB-kleurengamma geen groot nadeel moeten zijn.

voordelen

 • 55,9% van het sRGB-kleurengamma
 • FHD 14-inch scherm

Lenovo – Chromebook, 11.6″

 

Dit is bij uitstek een volwaardige laptop, maar met beperkte functionaliteiten. De chromebook is een computer in alle opzichten, maar minder krachtig dan zijn concurrenten en met uitstek  ontworpen om slechts de basisvaardigheden op de computer te hoeven gebruiken: video’s afspelen, typen, beperkt surfen en eventueel e-mail.

 

Het is een uitstekende computer voor kinderen die willen beginnen met het leren kennen van het Windows-systeem, Chrome, het Office-pakket en om alvast een beetje wegwijs te worden in programma’s die over de hele wereld gebruikt worden: Word en Excel.

 

Deze laptop is er daarnaast op ingesteld om meteen gebruik te maken met cloudfuncties, dus binnen je Google-account kun je beginnen om je eigen ecosysteem van informatie aan te leggen.

Lenovo – Chromebook, 11.6″

Lenovo Chromebook

Dit kan bestaan uit foto’s uploaden, video’s bewaren en kleine bestanden opslaan en delen zoals Excel spreadsheets en word. Kortom, het is zonder twijfel een zeer geschikte draagbare computer om elk kind dichter bij echte volwassen computers te brengen. Uitstekend voor het leren kennen van het Windows systeem en het gebruik van de Google cloud. De prestaties zijn niet geweldig, maar je kunt er wel soft gaming apps op downloaden uit de Play Store. Dit is bij uitstek een slimme oplossing om je kind van 12-13 jaar computervaardig te maken en tegelijkertijd niet te veel te betalen.

voordelen

 • Downloaden uit de Play Store

CeO – AMD Alpha Desktop PC

 

Heb je nog ergens een oude monitor die je eigenlijk wilde weggooien? Ideaal. Dan kan je er namelijk een Desktop PC van CeO op aansluiten. Met name als je je kind computervaardigheden wilt leren over videobewerking en fotobewerking is een goedkope laptop niet voldoende.

CeO – AMD Alpha Desktop PC

Ceo Amd Alpha

Een vaste PC is natuurlijk niet draagbaar, maar wel krachtiger dan veel alternatieven. De Ceo Alpha die wij je voorstellen is een van de basismodellen van gebruiksklare desktopcomputers, maar hij staat garant voor prestaties die niet te vergelijken zijn met veel laptops. Met 8 GB Ram, een speciale Radeon Vega 3 videokaart en een 256 GB HD SSD, is het een desktop PC die zich kan aanpassen als een PC voor kinderen (maar niet alleen!) en toch in een absoluut aantrekkelijke prijsklasse blijft.

voordelen

 • 256 GB HD SSD
 • 8 GB Ram

Apple iPad

 

Een product dat zeker bij veel lezers de neus zal doen ophalen. De iPad is zelfs voor kinderen een van de bestverkochte producten vanwege het grote gebruiksgemak, dat zowel geschikt is als studie- als entertainment. Een niet te onderschatten voordeel is dat een kind met een iPad het gebruik van het iOS-besturingssysteem kan leren, dat in wezen identiek is op zowel iPad als iPhone of MacBook.

 

De combinatie van webbrowser en app store zorgt ervoor dat kinderen de meeste of alle activiteiten kunnen doen die ze op elke andere computer kunnen doen. Niet alleen dat. Ze zullen programma’s kunnen gebruiken die ze op andere toestellen niet kunnen uitvoeren, zoals het maken en bewerken van films en foto’s.

Apple iPad

Apple Ipad

De nieuwe iPad Pro-modellen van Apple ondersteunen zelfs een pen, die handig is voor creatieve en visuele taken. Het is ook mogelijk om een los toetsenbord te kopen en zo de tablet om te zetten tot laptop. Dit is waarschijnlijk het beste product in deze selectie. Maar voor sommigen is de prijs een dealbreaker. We hebben het hier echter over een product dat jaren meegaat (en dat ouders ook gemakkelijk kunnen gebruiken). Het blijft dus een keuze die volgens ons moet worden overwogen, zeker als je het toestel aanschaft niet alleen voor je kind, maar voor het hele gezin.

voordelen

 • Besturingssysteem IOS
 • Gebruikersgemak

De beste laptop voor kinderen

 

De vraag naar kindvriendelijke laptops die zijn ontworpen voor thuisonderwijs steeg tot een recordhoogte tijdens de verschillende nationale lockdowns, en ondanks dat kinderen begin 2021 weer naar school kunnen gaan, is het goed om te investeren in de beste laptop voor kinderen die binnen jouw budget past.

 

Het selecteren van de beste laptop voor kinderen kan echter een lastige taak zijn, omdat je de prijs wilt afwegen tegen functies, bruikbaarheid en duurzaamheid.

 

Hoe kies je de beste laptop voor kinderen

 

Welke laptop processor is het beste voor kinderen? Aangezien het onwaarschijnlijk is dat jouw kind te veel veeleisende taken op zijn laptop zal uitvoeren, is het niet strikt noodzakelijk om een goede processor (CPU) te hebben.

 

Intel’s low-powered Atom- en Celeron-processoren kunnen het werk prima doen, maar als je het budget hebt voor een Intel Core i3- of i5-apparaat, krijg je betere prestaties. De laptop wordt sneller. AMD’s Ryzen-processoren zijn een geweldig alternatief en zijn over het algemeen goedkoper dan de processoren van Intel.

 

Hoeveel RAM en opslagruimte heeft een laptop voor kinderen nodig?

 

In termen van RAM is 4 GB meestal voldoende voor de meeste kinderen, hoewel 8 GB wordt aanbevolen als kinderen van plan zijn om te gaan gamen zodra een schooldag voorbij is.

 

Bij opslag is het belangrijk om zowel naar het soort opslag als naar het aanbod te kijken. Het is ook echt de moeite waard om te kijken naar een laptop met een goede solid-state drive (SSD). Mechanische harde schijven zijn veel langzamer en hun prestaties verslechteren na verloop van tijd. Meer informatie over het verschil tussen SSD en HDD.

 

Welk besturingssysteem is het beste voor kinderen?

 

Een aanzienlijk deel van de laptops draait op Windows 10. Het is het meest populaire besturingssysteem dat er is en is eenvoudig te navigeren en makkelijk in gebruik, waardoor het een goede keuze is voor kinderen.

 

Sommige goedkopere laptops hebben een speciale versie van Windows, genaamd Windows 10 in S-modus. Dit biedt de vertrouwde Windows-ervaring, maar je kunt alleen applicaties downloaden van de Microsoft Store, terwijl surfen op het web via Microsoft Edge moet gebeuren.

 

De voordelen zijn verbeterde beveiliging – ze raken minder snel geïnfecteerd met malware – en prestaties, aangezien je er geen legacy software op kunt draaien. Je kunt de S-modus op elk moment uitschakelen als je niet-Windows Store-software moet gebruiken, maar als deze eenmaal is uitgeschakeld, kun je deze niet opnieuw activeren.

 

Apple’s macOS is een populaire keuze voor professionals, en het assortiment MacBooks van het bedrijf behoren tot de beste laptops die er zijn. Ze zijn echter niet goedkoop en om die reden zouden we ze niet aanbevelen voor kinderen, tenzij je echt bereid bent om meer te betalen. Het assortiment iPads van het bedrijf, waarop iPad OS wordt uitgevoerd, is een veel betere keuze voor gebruikers met budgettaire beperkingen, vooral als jouw kind een iPhone heeft en bekend is met iOS.

 

Misschien wel de meest verstandige keuze voor een besturingssysteem voor een kindvriendelijke laptop is het Chrome OS van Google, dat vooraf op alle Chromebooks is geïnstalleerd. Chrome OS slaat gegevens en applicaties op in de cloud in plaats van op de computer zelf, wat betekent dat apparaten waarop het wordt uitgevoerd niet de ruimte op de harde schijf nodig hebben die een Windows-laptop zou hebben. Chrome OS zelf heeft ook lagere hardwarevereisten.

 

Het besturingssysteem werkt goed samen met online applicaties zoals Google Spreadsheets en Google Docs, zodat een kind gemakkelijk toegang heeft tot de tools die het nodig heeft om werktaken effectief uit te voeren. Als ze van plan zijn hun laptop te gebruiken om zowel te spelen als te werken, staat de Google Play Store de installatie van Android-apps toe.

 

Wat is het beste formaat laptop voor kinderen?

 

Wat is het beste schermformaat voor laptops voor kinderen? Als je kind zijn laptop gaat vervoeren, wil je niet dat het apparaat te zwaar wordt. Over het algemeen zullen laptops met grotere schermen zwaarder zijn, dus vermijd 15,6-inch en 17-inch apparaten, tenzij een kind wanhopig op zoek is naar meer schermruimte. Een 13-inch of 14-inch apparaat is ideaal voor de meeste kinderen, hoewel jongere kinderen beter kunnen omgaan met een tablet of 2-in-1 met een 10,5-inch scherm.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën