Beste luchtreinigers van 2022

 • Gepubliceerd op 3 december 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste luchtreinigers van 2022

Wanneer je de lucht in huis schoon wilt houden, biedt een luchtreiniger uitkomst. Deze handige apparaten ontdoen de lucht van onder andere stof, huisstofmijt en andere schadelijke stoffen. Deze komen bijvoorbeeld vrij tijdens het koken, het branden van kaarsen of een houtkachel.

 

De lucht die je inademt is schoner en frisser. Natuurlijk heeft dit een positieve invloed op jouw gezondheid. Een luchtreiniger ontdoet de lucht in huis ook van schadelijke bacteriën en virussen. De kans op een verkoudheid of griep neemt daardoor aanzienlijk af.

 

Sommige apparaten zuiveren de lucht met een nauwkeurigheid tot wel 99,9%. Door gebruik te maken van deze gids weet je precies welke luchtreiniger geschikt is voor jouw woning en situatie. We hebben de best presterende apparaten alvast voor je op een rij gezet. Wat zijn nou de beste luchtreinigers van 2022?

 

De beste luchtreinigers van 2022:

 1. Philips AC0820/10
 2. Boostiv Luchtreiniger Ionisator
 3. Xiaomi Mi Air Purifier 3H
 4. Winix Zero
 5. RENPHO luchtreiniger
 6. Dryventure Compacte luchtreiniger
 7. Philips Series 3000i luchtreiniger
 8. Happyhaves luchtreiniger met aromatherapie-diffuser

 

Wat is een luchtreiniger?

 

Een luchtreiniger filtert schadelijke stoffen uit de lucht. Naast stof kunnen dit bijvoorbeeld ook ziektekiemen en pollen zijn. Een luchtzuiveraar doet dit door gebruik te maken van ionisatie of een luchtfilter. Beide reinigingstechnieken hebben hun eigen wijze van zuiveren.

 

Een luchtreiniger met filter haalt de schadelijke deeltjes uit de lucht door deze langs diverse filters te blazen. Luchtreinigers met ionisatie veranderen de deeltjes in de aangezogen lucht. Omdat ze zwaarder worden kunnen ze de lucht in huis niet meer vervuilen. Schadelijke lucht wordt aangezogen, gefilterd en vervolgens weer uitgeblazen. Schoon en fris welteverstaan.

 

Waarom kiezen voor een luchtreiniger?

 

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een luchtreiniger. In de eerste plaats omdat je liever schone lucht inademt. Je kiest ook voor een luchtzuiveraar wanneer je last hebt van allergieën, longaandoeningen of astma. Je bent dan extra gevoelig voor schadelijke deeltjes in de lucht. Heb je huisdieren of is jouw woonkamer voorzien van een open haard? Ook dan kan de lucht extra vervuild raken. Bekijk de beste luchtreinigers van 2022.

 

Dit gebeurd ook wanneer je regelmatig kookt of kaarsen brandt. De beste luchtreinigers kunnen zelfs nare geurtjes zuiveren en verwijderen. Zoals een kooklucht of de geur van sigarettenrook. Dat is waarom je kiest voor een luchtreiniger. Je kunt ze gebruiken in de woonkamer of keuken, maar natuurlijk ook in de slaapkamer of babykamer. Kies in dat geval voor een luchtzuiveraar met lage decibellen of een nachtstand. Zo wordt je in ieder geval niet wakker van het apparaat en weet je zeker dat je frisse en zuivere lucht inademt terwijl jij geniet van een goede nachtrust.

 

De beste luchtreinigers van 2022 vergelijken

 

Philips AC0820/10

 

Deze compacte luchtreiniger van Philips is geschikt voor ruimtes tot 49 m2. Een perfecte luchtzuiveraar voor in de slaapkamer of keuken. De luchtreiniger zuivert de lucht van onder andere bacteriën, virussen, stof, huidschilfers en pollen. Daarmee is dit apparaat tot 99,9% effectief. De Philips AC0820/10 luchtreiniger werkt met een geluidsniveau van 35 tot 61 decibel zeer geruisloos.

Philips AC0820/10

Philips Ac0821010

Daardoor kun je hem ook in de slaapkamer gebruiken. Het apparaat is voorzien van een aparte slaapstand met gedimd licht. Aan de kleur van de indicatielampjes kun je zien hoe erg de lucht bevuild is. De lucht wordt door de slimme sensoren tot 1000 keer per seconde gescand. De afmeting is 250 x 250 x 367 mm.

Voordelen

 • Afmeting is 250 x 250 x 367 mm
 • Geschikt voor ruimtes tot 49 m2

Boostiv Luchtreiniger Ionisator

 

Deze luchtreiniger van Boostiv verbetert de luchtkwaliteit in een handomdraai. De luchtreiniger is voorzien van een 24-uurs filtering en kan automatisch 360 graden draaien. Dit apparaat zuivert de lucht door middel van een vervangbaar koolstoffilter en ionisatie. Bijvoorbeeld van stof, pollen, vieze geurtjes en andere schadelijke deeltjes. Deze luchtzuiveraar van Boostiv heeft een Clean Air Delivery Rate van 120 m3.

Boostiv Luchtreiniger Ionisator

Boostiv Luchreiniger Lonisator

De luchtreiniger werkt zeer stil en heeft een maximaal geluidsniveau van 32 decibel. Je kunt tevens gebruik maken van de nachtmodus of het pollen programma. Je laadt het apparaat eenvoudig op door de geïntegreerde usb-aansluiting. De ionisator luchtreiniger van Boostiv heeft 2 standen en is geschikt voor ruimtes met een maximaal oppervlak van 18 m2. De totale afmeting van dit compacte apparaat is 10,5 x 10,5 x 33,5 cm.

Voordelen

 • Apparaat is 10,5 x 10,5 x 33,5 cm
 • Clean Air Delivery Rate van 120 m3

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

 

Deze slimme luchtreiniger van Xiaomi kun je gebruiken in combinatie met Google Assistant of Alexa wanneer je het apparaat verbindt met het wifi thuisnetwerk. De luchtzuiveraar heeft een CADR van 380 m3 en is geschikt voor ruimtes tot 49 m2. De lucht wordt binnen 10 minuten helemaal ontdaan van schadelijke stoffen, virusdeeltjes, stof en huismijt.

Xiaomi Mi Air Purifier 3H

Xiaomi Mi Air Purifier 3h

Ook nare luchtjes worden dankzij het HEPA filter effectief uit de lucht verwijderd. De Xiaomi Mi Air heeft een OLED-display en diverse handige functies. Zoals een preset of slaapstand. Door de lasersensoren worden zelfs de kleinste schadelijke deeltjes uit de lucht gefilterd. Deze luchtreiniger met 3 standen geeft tevens de luchtvochtigheid en de temperatuur aan. Het apparaat heeft een afmeting van 58 x 29,6 x 29,3 mm en weegt 6100 gram.

Voordelen

 • OLED-display en diverse handige functies
 • Een CADR van 380 m3

Winix Zero

 

Deze stijlvolle luchtreiniger van Winix is een aanwinst in jouw woonkamer, keuken of slaapkamer. De Zero heeft een CADR van 250 m3 en is geschikt voor ruimtes tot 32 m2. De lucht wordt binnen 60 minuten ontdaan van schimmels, stoffen, virusdeeltjes, bacteriën en pollen. Daarvoor heeft het apparaat zelfs een apart programma. De lucht wordt gereinigd door het gebruik van een HEPA filter, ionisatie en PlasmaWave technologie.

Winix Zero

Winix Zero

Daardoor worden ook vluchtige stoffen zoals gas en koolmonoxide uit de lucht gezuiverd. De Winix Zero heeft ook een automatische stand. Je hoeft de luchtreiniger dan niet in te stellen om de lucht te kunnen zuiveren. Aan de indicatielampjes op de voorzijde kun je zien hoe schoon of vervuild de lucht in een ruimte is. Deze luchtreiniger met 4 standen heeft een totale afmeting van 24 x 24 x 37 cm. Het gewicht bedraagt 3100 gram.

Voordelen

 • Een CADR van 250 m3
 • Luchtreiniger met 4 standen

RENPHO luchtreiniger

 

Voor een relatief betaalbare prijs (vergeleken met de meeste reguliere merken), krijg je een apparaat met echte HEPA-luchtzuiveringstechnologie, die 99,97 procent van de deeltjes in de lucht verwijdert. Het heeft ook drie opties en een speciale ‘Quiet Sleep Mode’ waarbij de ventilatorsnelheid tot het minimum wordt verlaagd en alle lichten automatisch worden uitgeschakeld.

RENPHO luchtreiniger

Renpho Luchtreiniger

Hij is compact van formaat en heeft een straal van 22 vierkante meter. Je kunt hem dus goed gebruiken voor kleinere kamers.

Voordelen

 • Straal van 22 vierkante meter
 • HEPA-luchtzuiveringstechnologie

Dryventure Compacte luchtreiniger

 

De belangrijkste factor die mensen ervan weerhoudt om een luchtreiniger te kopen, is vaak het prijskaartje. Maar een luchtreiniger hoeft niet duur te zijn.

Dryventure Compacte luchtreiniger

Dryventure Luchtbevochtiger

Neem maar als voorbeeld deze luchtreiniger van Dryventure. Voor iets meer dan €100 heeft dit apparaat een echt HEPA-filter en koolstoffilter van H13-kwaliteit om stof, geuren en andere deeltjes te verwijderen. De cilindrische vorm van 360 graden is ontworpen voor maximale opname en heeft vier ventilatorsnelheden die voldoen aan al jouw wensen. Hij is ook compact genoeg om op een bureau te plaatsen.

Voordelen

 • Compact voor het bureau
 • Goedkope luchtreiniger

Beste slimme luchtreiniger: Philips Series 3000i luchtreiniger

 

De Philips 3000i is volledig bedienbaar vanaf je telefoon met behulp van de Clean Home+ app, die je op de hoogte houdt met realtime informatie over de luchtkwaliteit en het lokale weer. Bovendien is het compatibel met Amazon Alexa, wat tegenwoordig best luxe is voor een luchtreiniger.

Philips Series 3000i luchtreiniger

Philips Luchtreiniger

Het heeft drie reinigingsmodi – auto, turbo en slaapmodus – en heeft de mogelijkheid om ruimtes tot maar liefst 104 vierkante meter te zuiveren.

Voordelen

 • Auto, turbo en slaapmodus
 • Liefst 104 vierkante meter te zuiveren

Beste combinatie luchtreiniger: Happyhaves luchtreiniger met aromatherapie-diffuser

 

Je bent op zoek naar een luchtreiniger met de functie van een aromatherapieverspreider, dan hoef je niet verder te zoeken dan deze van Happyhaves. Het beschikt over een echt HEPA-filter dat ten minste 99,97 procent van de deeltjes in de lucht met een grootte van 0,3 micron reinigt en heeft twee standen: een slaapstand en een hogesnelheidsstand (de laatste is perfect voor het reinigen van de lucht in minder dan 30 minuten).

Happyhaves luchtreiniger met aromatherapie-diffuser

Happyhaves Diffuser

Het enige wat je hoeft te doen is 2-3 druppels van een etherische olie toe te voegen aan het aromapad op de hoes, die de luchtreiniger langzaam in de kamer verspreidt. Het compacte 2-in-1 apparaat is geschikt voor kleine ruimtes en dekt oppervlakten tot 15 vierkante meter.

Voordelen

 • compacte 2-in-1 diffuser
 • Slaapstand en een hogesnelheidsstand

Luchtreiniger kopen

 

Last van allergieën? We hebben de beste luchtreinigers verzameld die allergenen en verontreinigende stoffen binnenshuis verwijderen.

 

Je hebt waarschijnlijk wel eens van luchtreinigers gehoord. Ze zijn echter misschien wel een van de meest onderschatte apparaten in huis.

 

De beste luchtreinigers kunnen de luchtkwaliteit enorm verbeteren, deeltjes zoals stof en schimmel verwijderen en voorkomen, de slaapkwaliteit verbeteren, geuren elimineren (vooral voor iedereen die huisdieren heeft) en belangrijk voor mensen die veel last hebben van allergieën.

 

Maar met zoveel opties, is het lastig om een luchtreiniger te bestellen die perfect past binnen jouw situatie. Welke maat moet je hebben? Welke functies heb je nodig? Hoe effectief zijn ze in het daadwerkelijk reinigen van de lucht? En heb je er echt een nodig?

 

Wat is de beste luchtreiniger?

 

De beste luchtreiniger voor jou hangt af van de behoeften en budget. Er zijn een paar functies waarmee jij rekening moet houden bij het kiezen van de beste luchtreiniger:

 • Zorg ervoor dat je er een zoekt met een echt HEPA-filter, aangezien deze het meest effectief zijn in het verwijderen van ultrafijne deeltjes zoals stof, pollen en schimmels. Vermijd luchtreinigers met labels als ‘HEPA-achtig’ of ‘HEPA-type’, aangezien dit over het algemeen marketingtermen zijn.
 • Kies er één die voldoet aan de maat richtlijnen voor het aantal vierkante meter dat je wilt bereiken. Het is de moeite waard om een luchtreiniger te kopen dat geschikt is voor een grotere kamer. Dit betekent dat de luchtreiniger de lucht in de kamer sneller zal zuiveren op de hoogste stand.
 • De werkelijke grootte van het apparaat bepaalt ook of het geschikt is – past het netjes bij het interieur van de kamer?
 • Wat is je budget? De prijsklassen voor luchtreinigers variëren aanzienlijk en dan zijn er ook de onderhoudskosten, dat wil zeggen het vervangen van de filters en hoeveel energie het nodig heeft om te reinigen.
 • Zoek er een met luchtsensoren en timers – het zal het niveau van luchtvervuiling binnenshuis controleren en deze informatie tonen.
 • Kies er een met een goed bereik aan ventilatorsnelheden – je kunt een krachtige luchtstroom gebruiken om de lucht in een kamer snel te reinigen en een zachte luchtstroom voor gebruik ’s nachts in een slaapkamer.
 • Heb je er een nodig met een WiFi-functie en afstandsbediening?

 

Wat zijn de voor- en nadelen van luchtreinigers?

 

Hieronder een aantal voordelen van luchtreinigers:

 • Verbetert de slaap
 • Vermindert de kans op door de lucht overgedragen ziekten
 • Neutraliseert onaangename geuren
 • Elimineert schadelijke chemicaliën uit de omgeving
 • Verlicht allergieën
 • Verlicht symptomen van astma

 

Nadelen van een luchtreiniger:

 • Regelmatig onderhoud is vereist
 • Oude filters zullen de luchtkwaliteit alleen maar verslechteren
 • Sommige zijn niet helemaal stil
 • Het lost niet alle problemen met de luchtkwaliteit binnenshuis op.

 

Hoe verbeter je de luchtkwaliteit?

 

Een luchtreiniger verbetert de luchtkwaliteit binnenshuis, maar dat dekt de luchtkwaliteit natuurlijk niet volledig. Hier zijn enkele andere eenvoudige factoren die je kunt doen om thuis schone lucht te krijgen:

 • Was je lakens wekelijks;
 • Investeer in allergiebestendige lakens;
 • Houd de ramen gesloten, vooral ’s nachts in de slaapkamer;
 • Vervang de filtering van de airconditioner regelmatig;
 • Houd de vloerkleden en tapijt schoon door het huis regelmatig te stofzuigen (gebruik bij voorkeur een stofzuiger met een HEPA-filter);
 • Dweil regelmatig harde vloeren;
 • Vermijd roken in huis.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën