• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste sfeerhaarden van 2021

Natuurlijk wil je weten wat de beste sfeerhaarden van 2021 zijn. Deze haarden zijn namelijk een aanwinst voor in je huis. Ze brengen sfeer en gezelligheid, zonder dat je daarvoor een rookkanaal of schoorsteen nodig hebt. Sfeerhaarden zijn plug & play. Dat betekent dat je ze overal kunt plaatsen waar jij dat wilt.

 

In de woonkamer, de keuken of zelfs op de slaapkamer. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een elektrische inbouw sfeerhaard. Deze zijn niet mobiel maar kunnen een ruimte wel van een geweldige ambiance voorzien. Maar wat is een sfeerhaard eigenlijk en waarom zou je na moeten denken over de aanschaf? Wij vertellen je alles wat je wilt weten over deze sfeermakers. Wat zijn de beste sfeerhaarden van 2021?

Wat is een sfeerhaard?

 

Zoals de naam eigenlijk al verklapt, zijn deze haarden echte sfeermakers. Ze zijn niet zozeer bedoeld om een ruimte te verwarmen, maar ze geven wel degelijk warmte af. Je mag ze qua capaciteit alleen niet vergelijken met een houtkachel of echte open haard. Toch kun je ze heel goed gebruiken om een enkele ruimte even snel te verwarmen. Zonder dat de cv-ketel het hele huis hoeft op te warmen. Een sfeerhaard heeft een elektrische aansluiting. Je hoeft dus alleen maar de stekker in het stopcontact te steken.

 

De led verlichting in de haard en de imitatie vlammen geven je het gevoel van een echt knapperend haardvuur. Een elektrische kachel of sfeerhaard produceert dus ook geen rook. Je kunt de kachel dus veilig binnenshuis branden. Ook als je geen schoorsteen hebt. Sfeerhaarden zijn verkrijgbaar in een klassiek design, maar ook een strak of landelijk ontwerp behoort tot de mogelijkheden. Zo vind je dus altijd de imitatie haard die past bij het interieur van jouw woning.

 

Waarom kiezen voor een sfeerhaard?

 

Je kiest voor een sfeerhaard wanneer je wél de gezelligheid, maar niet het ongemak van een houtkachel wilt. Denk maar eens aan het verzamelen en kloven van hout, of de rookvorming die een gezellige avond flink kan verpesten. Je kiest ook voor een elektrische haard wanneer je geen schoorsteen hebt, of liever geen geld wilt uitgeven aan de jaarlijkse veegbeurt. Wanneer je in huis gebruik maakt van de centrale verwarming, is een sfeerhaard een prima aanvulling op de gezelligheid in huis.

 

Kiezen voor de beste sfeerhaard van 2021 betekent ook dat je moet weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende haarden. Gelukkig hoef je deze zoektocht niet zelf te doen. Wij hebben de beste sfeerhaarden van dit moment al voor je opgezocht, getest en in onze top 4 geplaatst.

 

Dit zijn de beste sfeerhaarden van 2021

 

1. Klarstein Bormio

 

Met deze sfeerhaard van Klarstein haal je iets moois in huis. Door de panorama voorzijde zie je de vlammen van zowel de zijkanten als de voorkant. Dubbel zoveel sfeer dus! Deze sfeerhaard creëert vlammetjes met zacht licht. Zelfs smeulende houtblokken worden door de Bormio levensecht nagebootst. Deze haard is voorzien van een thermostaat. Je kunt dus kiezen voor sfeer en warmte, of alleen sfeer.

1. Klarstein Bormio

Klarstein Bormio

Daarbij heb je ook nog eens de keuze uit 1000 of 2000 watt. Daarnaast is deze elektrische sfeerhaard ook nog eens heel veilig. Het apparaat is namelijk voorzien van een geïntegreerde oververhitting bescherming. Wanneer de haard te warm wordt, schakelt deze zichzelf automatisch uit. Onder de haard kun je tevens gebruik maken van een opbergruimte. Leuk voor het plaatsen van decoratieve houtblokken. Deze sfeerhaard heeft een afmeting van 330 x 445 x 745 cm.

voordelen

 • Afmeting van 330 x 445 x 745 cm
 • Dubbel zoveel sfeer

2. Classic Fire Memphis

 

Wil je graag een hangende sfeerhaard aan de muur? Dan is de Classic Fire Memphis dé sfeerhaard die je zoekt. De stijlvolle rechthoekige haard is geschikt voor ruimtes tot 20 m2. Perfect voor in de keuken, de slaapkamer of de woonkamer. Door het dunne design hang je deze haard moeiteloos op. Je geniet van zacht brandend licht en realistische vlammen.

2. Classic Fire Memphis

Classicfire Memphis

Deze sfeerhaard is tevens voorzien van 12 warmtestanden. Deze kun je eenvoudig zelf instellen. De elektrische kachel heeft een vermogen van 1800 watt en wordt compleet met bevestigingsmateriaal geleverd. Deze kachel heeft een afmeting van 66 x 13 x 46 cm. Voor de Classic Fire Memphis sfeerhaard wil je zeker een plaatsje vrij houden aan de muur.

voordelen

 • Voorzien van 12 warmtestanden
 • Geschikt voor ruimtes tot 20 m2

3. Alpina Vicenza

 

Daar kun je optimaal van profiteren doordat je de vlammen vanaf de voorzijde en zijkanten kunt zien. Deze sfeerhaard kun je eenvoudig op afstand bedienen met en afstandsbediening. De imitatie houtkachel is voorzien van een timer en een beveiliging tegen overhitting. De timer kun je naar wens instellen van 30 minuten tot zelfs 6 uur lang. De haard is in te stellen in 2 warmtestanden met een totaal van 1800 watt. Deze sfeerhaard van Alpina heeft een totale afmeting van 51 x 29 x 59 cm. Een perfecte afmeting voor in de keuken of woonkamer.

3. Alpina Vicenza

Alpina Vicenza

Een prachtige elektrische sfeerhaard met een klassiek design. Deze kachel is nauwelijks van een echt exemplaar te onderscheiden. De Alpina Vincenza sfeerhaard kan een ruimte tot wel 20 m2 verwarmen. Ondertussen geniet je optimaal van de dansende vlammetjes. Mede mogelijk gemaakt door 9 led lampen die een 3D-effect creëren.

voordelen

 • 9 led lampen
 • Instellen van 30 minuten tot zelfs 6 uur

4. MaxxHome sfeerhaard met schouw

 

Wil je wel de uitstraling van een echte open haard maar liever geen rook of roet? Kies dan voor deze sfeerhaard met schouw van MaxxHome. Een prachtige imitatie houtkachel die met gemak een ruimte tot 30 m2 kan verwarmen. Deze haard heeft 4 ingebouwde led lampen en creëert realistisch vuur en smeulend hout.

4. MaxxHome sfeerhaard met schouw

Maxxhome Sfeerhaard

De elektrische haard heeft een vermogen van 1800 watt en heeft 1 warmtestand. De sfeerhaard heeft een totale afmeting van 22 x 70 x 71 cm. Door zijn compacte formaat kun je hem eenvoudig plaatsen waar jij dat wilt. De witte schouw van mdf geeft de haard een uitstraling die maar moeilijk te onderscheiden is van een echte houtkachel. Gebruik de bovenzijde van de schouw voor het plaatsen van leuke decoratie of kaarsen voor nog meer gezelligheid en romantiek.

voordelen

 • Afmeting van 22 x 70 x 71 cm
 • Ruimte tot 30 m2 verwarmen

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën