Beste slimme deurbellen van 2022

 • Gepubliceerd op 14 november 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste slimme deurbellen van 2022

Apparaten worden steeds slimmer. Dat geldt ook voor deurbellen. Maar wat zijn slimme deurbellen eigenlijk en hoe werken ze? Waarom zou je in 2022 kiezen voor een slimme deurbel? Deze deurbellen werken bedraad of draadloos via het wifi-netwerk.

 

Ze zijn voorzien van een geïntegreerde camera, zodat je altijd ziet wat er voor jouw voordeur gebeurd. Daarnaast zijn slimme deurbellen ook uitgerust met een bewegingssensor, een intercom en een nachtvisie. Ook kun je beelden live bekijken of eenvoudig terugzien.

 

Waarom een slimme deurbel?

 

Je kiest voor een slimme deurbel om een aantal redenen. In de eerste plaatst vergroot het de veiligheid in- en rondom het huis. Als er wordt aangebeld, hoef je namelijk nooit meer de deur te openen zonder dat je weet wie zich aankondigt.

 

Omdat slimme deurbellen in veel gevallen ook zijn voorzien van nachtvisie met infrarood, kun je ook in het donker zien wat er gebeurd. De beelden volg je eenvoudig via jouw smartphone, tablet of computer. Je kunt zelfs op afstand antwoord geven. Bijvoorbeeld als de bezorger een pakket komt brengen.

 

Slimme deurbel met abonnement

 

Een slimme deurbel kun je kopen zonder of met abonnement. Als je abonnee bent, kun je van nog meer functies gebruik maken. Zoals het opslaan en bewaren van oude beelden in de Cloud. Dat is vooral handig wanneer je beelden wilt kunnen terugzien.

 

Bijvoorbeeld wanneer er een woninginbraak heeft plaatsgevonden of in het geval van andere calamiteiten waarbij bewijslast in de vorm van opnames noodzakelijk is. Een slimme deurbel met abonnement is eenvoudig af te sluiten bij de fabrikant. Voor een laag bedrag per maand kun je net zoveel beelden opslaan en bekijken als je wilt. Dat kan tot wel 30 dagen terug.

 

Kosten van een slimme deurbel

 

De kosten van een slimme deurbel kunnen sterk variëren. Dit is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Zoa kun je kiezen voor een draadloze of bedrade smart deurbel, met of zonder abonnement of met extra uitgebreide beveiligingsfuncties.

 

Een simpele slimme deurbel koop je doorgaans rond de € 100,-. Systemen met uitgebreide mogelijkheden zijn wat duurder in aanschaf. De kosten liggen dan tussen de € 200,- en € 300,-.

 

De beste slimme deurbellen van 2022 vergelijken

 

Eufy Video Deurbel

 

Deze draadloze slimme deurbel van Eufy maakt gebruik van het wifi-netwerk. Een extra abonnement is niet nodig. De beelden worden bewaard in de beveiligde HomeBase. Deze smart deurbel is voorzien van AI waardoor je gebruik kunt maken van gezichtsherkenning. Daarnaast is de deurbel voorzien van een bewegingsmelder een professionele Sony lens voor scherp beeld én 2-weg audio of intercom.

Eufy Video Deurbel

Eufy Video Deurbel

Deze draadloze slimme deurbel is bestand tegen buitentemperaturen van -20 tot wel +50 graden. De batterijen van de deurbel hebben een lange levensduur van maar liefst 180 dagen.

Voordelen

 • Levensduur van maar liefst 180 dagen
 • Maakt gebruik van het wifi-netwerk

Lectec Slimme Draadloze Wifi Deurbel

 

Deze slimme deurbel van Lectec is compatibel met Android en Apple besturingssystemen. De deurbel werkt via een wifi-verbinding, is voorzien van een intercom en kan worden bediend middels een applicatie.

 

Je ontvangt een push melding op het verbonden apparaat zodra er beweging wordt gedetecteerd. Je kunt bezoekers te woord staan via de intercom, maar ook een spraakbericht laten horen. Deze slimme deurbel is voorzien van een 2K Ultra HD camera en is waterdicht. De kijkhoek bedraagt 166 graden. De deurbel is voorzien van nightvision. Beelden worden veilig en gratis opgeslagen in de Cloud of via SD.

Lectec Slimme Draadloze Wifi Deurbel

Lectec Slimme Draadloze Wifi Deurbel

Je kunt deze smart deurbel ook gebruiken in combinatie met Alexa of Google Home. De deurbel sluit je aan met een adapter. Batterijen zijn overbodig.

Voordelen

 • Sluit je aan met een adapter
 • Batterijen zijn overbodig

Looki 1080P Wifi Video Deurbel

 

Deze slimme deurbel met wifi en camera wordt geleverd met Cloud opslag én een 32GB SD kaart. Je kunt gebruik maken van maar liefst 52 verschillende deuntjes. De deurbel kun je bedienen via een applicatie. Je kunt dus altijd en overal zien én horen wie er voor de deur staat. Als er wordt aangebeld krijg je direct een notificatie. Op jouw telefoon of tablet.

Looki 1080P Wifi Video Deurbel

Looki 1080p Wifi Video Deurbel

Deze Looki slimme deurbel met camera werkt draadloos en is voorzien van nightvision. Dat geeft ook een veilig gevoel als er s’ avonds bij je wordt aangebeld. Doordat deze smart deurbel ook voorzien is van een spraakfunctie, kun je gasten of pakketbezorgers toespreken. Opgenomen beelden worden opgeslagen via SD of in de Cloud. Deze kun je op elk gewenst tijdstip terugkijken. Daarvoor heb je geen abonnement nodig. Daarom behoort deze deurbel tot de beste slimme deurbellen van 2022.

Voordelen

 • Je krijgt direct een notificatie
 • Slimme deurbel met wifi en camera

Ring Video Doorbell 3

 

Deze slimme deurbel van Ring is niet voor niets een van de meest populaire deurbellen op de markt. Het is gemakkelijk te gebruiken en werkt goed; je kunt het in minder dan vijf minuten installeren en instellen. Het kan worden geïnstalleerd in de bestaande bedrading van uw huis, of het kan worden gevoed door een oplaadbare batterij. Het batterijpakket heeft een quick-release-functie en de batterijduur duurt langer dan een maand.

Ring Video Doorbell 3

Ring Video Doorbell 3

De camera neemt HD-video op in 1080p en heeft ook infrarood, zodat hij ’s nachts net zo goed kan opnemen. Het heeft ook een goed gezichtsveld met bewegingsdetectie en uitstekende tweerichtingsaudio. Het dekt alle belangrijke functies die je nodig hebt van een slimme deurbel. Dit kan ook worden geïntegreerd met Amazon Alexa of Google Assistant voor spraakbediening.

Voordelen

 • Geweldige functies
 • Makkelijke installatie

LifeGoods Draadloze slimme deurbel

 

De LifeGoods draadloze slimme slimme deurbel is eenvoudig te installeren en in te stellen voor thuis. Het werkt op een laag stroomverbruik en gebruikt drie batterijen, waardoor het acht maanden of langer kan werken tussen de oplaadbeurten. Het heeft alle functies die je zoekt met tweerichtingsaudio, bewegingsdetectie, infrarood nachtzicht en app-integratie.

 

De resolutie is 1080p, wat best goed is binnen deze prijsklasse. Dit is een goedkope slimme deurbel, maar hij levert waar het telt, en de bijbehorende functies zijn net zo goed als de meeste high-end slimme deurbellen.

LifeGoods Draadloze slimme deurbel

Lifegoods Draadloze Slimme Deurbel

Zoals bij veel deurbellen, is het niet volledig waterdicht, dus moet het onder een veranda of een soort van omheining worden geplaatst. Over het algemeen is dit een uitstekende keuze voor een goedkope deurbel met camera.

Voordelen

 • Laag stroomverbruik
 • Goedkoop

TMEZON Draadloze Wifi-slimme deurbel

 

De TMEZON Wireless Wifi Video deurbel is zowel een intercom als een slimme deurbel in één. Het wordt geleverd met een 7-inch monitor om te installeren in huis en het maakt ook draadloos verbinding met een smartphone.

 

Het heeft een regenbestendige hoes, het is dus geen probleem om de slimme deurbel bij de voordeur te installeren als er geen andere overkapping is. Houd er rekening mee dat deze niet op batterijen werkt, maar moet worden aangesloten op het stroomnetwerk.

TMEZON Draadloze Wifi-slimme deurbel

Tmezon Draadloze Wifi Slimme Deurbel

De functies omvatten infrarood nachtzicht, bewegingsdetectie, tweerichtingsaudio en ontgrendeling op afstand voor het geval jij de sleutels verliest of iemand binnen wilt laten wanneer je niet thuis bent. Over het algemeen is dit een geweldige slimme deurbel die met of zonder telefoon kan worden gebruikt.

Voordelen

 • Inclusief eigen monitor
 • Weerbestendig

Ring Video Doorbell – Satijn Nikkel

 

De Ring Video Doorbell heeft de meeste functies van de Ring Video Doorbell 2, maar dan voor de helft van de prijs. Het is eenvoudig te installeren en kan op batterijen werken of in uw huis worden aangesloten. Het heeft alle functies die je nodig hebt, zoals bewegingsdetectie, infrarood nachtzicht, tweerichtingsaudio en zelfs een op afstand geactiveerde sirene voor als er een indringer in je huis is.

 

De resolutie is 720p, wat best goed is, en het gezichtsveld is 180 graden. Dit kan de hele voorkant van het huis beslaan. De bewegingsmelder is verstelbaar zodat alleen de gewenste gebieden worden afgedekt.

Ring Video Doorbell – Satijn Nikkel

Ring Video Doorbell 3

Dit is een prijzige eenheid, maar het wordt geleverd met gratis cloudopslag; er zijn geen maandelijkse kosten om video en foto’s op te slaan, dus het kan op de lange termijn goedkoper zijn. Over het algemeen is dit een slimme deurbel voor iemand die de beste kwaliteit en functies wil zonder te beknibbelen.

Voordelen

 • Inclusief eigen monitor
 • Weerbestendig

Skybell Wifi-slimme deurbel

 

De Skybell HD Wifi Video deurbel is een deurbel met uitstekende eigenschappen en resolutie. Het neemt op in 1080p HD-video en heeft een zoom van vijf keer, zodat je iemands gezicht echt goed kunt bekijken als je dat wilt. Het is ook in staat om ’s nachts in kleur op te nemen, dus geen nachtelijke zwart-wit video’s meer. 

 

Het heeft een goede app-integratie, tweerichtingsaudio, bewegingsdetectie en het stelt meerdere gebruikers in staat om meldingen te ontvangen wanneer iemand aanbelt of de bewegingssensor activeert.

Skybell Wifi-slimme deurbel

Skybell Wifi Slimme Deurbel

Dit is een prijzige eenheid, maar het wordt geleverd met gratis cloudopslag; er zijn geen maandelijkse kosten om video en foto’s op te slaan, dus het kan op de lange termijn goedkoper zijn. Over het algemeen is dit een slimme deurbel voor iemand die de beste kwaliteit en functies wil zonder te beknibbelen.

Voordelen

 • Geweldige functies
 • Hoge resolutie

Kwaliteit van de video’s

 

Slimme deurbellen kunnen een resolutie tot 1080p hebben, met sommige lagere deurbellen tot 480p. Hoe hoger de resolutie, hoe meer je in de afbeelding ziet, dus ga voor de beste resolutie die je kunt krijgen. 

 

Een ander belangrijk kenmerk is nachtzicht. Veel problemen doen zich ’s nachts voor, vooral rond de beveiliging van het huis, dus een nachtzicht functie is gewoon verstandig. 

 

Bewegingsdetectie is een geweldige functie dat je laat weten wanneer iemand jouw deur nadert. Sommige slimme deurbellen hebben geavanceerde functies waarmee je het te bewaken gebied kunt instellen terwijl je andere gebieden negeert. Zo gaat de deurbel niet af door het verkeer op straat.

 

Het is ook belangrijk om het gezichtsveld te controleren. Een goede camera heeft een gezichtsveld dat breed genoeg is om het gebied rond je deur te bestrijken zonder dode hoeken.

 

Krachtbron

 

Slimme deurbellen kunnen ofwel worden aangesloten op de stroomvoorziening of ze werken op batterijen. Als je een bestaande elektrische deurbel hebt, kun je deze eenvoudig vervangen door een slimme deurbel, aangezien alle bedrading aanwezig moet zijn. Als er nog geen elektrische deurbel is, heb je misschien een deurbel nodig die op batterijen werkt.

 

Audio

 

Tweerichtingsaudio is een van de belangrijkste voordelen van een slimme deurbel. Ook als je niet thuis bent, kun je via een telefoon met bezoekers spreken. Dit heeft veel voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een bezorger adviseren waar hij uw goederen moet achterlaten.

 

Software

 

App-ondersteuning is van cruciaal belang. Je moet op zoek naar een slimme deurbel met betrouwbare apps die snel verbinding maken, niet iets dat langzaam laadt terwijl de persoon aan je deur wegloopt.

 

Video-opslag met behulp van cloud opslag is ook erg handig. Je kunt je deurbel zo instellen dat beeldmateriaal van bewegingsmeldingen in de cloud voor een bepaalde periode wordt opgeslagen.

 

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën