Beste sporthorloges van 2022

 • Gepubliceerd op 11 december 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste sporthorloges van 2022

Een sporthorloge draagt je tijdens al jouw sportieve activiteiten. Zoals mountainbiken, hardlopen of wandelen. Met deze horloges blijf je altijd op de hoogte van je prestaties. Je kunt jouw doelen bijhouden en verbeteren, maar ook eenvoudig grenzen verleggen. De beste sporthorloges van 2022 voorzien je van veel informatie.

 

Tijdens het sporten kun je jouw snelheid en afgelegde afstand meten. Ook kun je de route bekijken, je hartslag én snelheid meten. Sommige sporthorloges meten ook het zuurstofgehalte in het bloed en het aantal calorieën dat je hebt verbrandt. Wat zijn de beste sporthorloges van 2022?

 

Wat is een sporthorloge?

 

Een sporthorloge is uitgerust met diverse handige functies. Ze helpen je om jouw persoonlijke doelen te kunnen verbeteren. Je krijgt meer inzicht in jouw dagelijkse trainingen. Een sporthorloge heeft vaak een wat grotere kast en band. Ze hebben een fijne pasvorm zodat je ze tijdens het bewegen niet voelt. Ook kun je deze horloges eenvoudig bedienen. Vaak door middel van een touchscreen.

 

Een sporthorloge kan verschillende functies hebben. Zo houdt het je tempo of route bij door middel van GPS en kan het zowel je hartslag als zuurstofgehalte meten. De beste sporthorloges van 2022 kun je zelfs verbinden met jouw smartphone. Je hoeft dus niets te missen van berichten of inkomende oproepen.

 

De beste sporthorloges van 2022 zijn:

 

Waarom kiezen voor een sporthorloge?

 

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor een sporthorloge. Doelgericht trainen of sporten doe je pas wanneer je de statistieken kunt inzien en vergelijken. Op deze manier kun je efficiënt en doeltreffend toewerken naar een betere conditie of een snellere tijd. Een smartphone kent deze uitgebreide functies niet.

 

Daarnaast is het bij je dragen van een telefoon tijdens het sporten niet comfortabel. Sporthorloges zijn in tegenstelling tot een smartphone licht van gewicht en waterdicht. Je kunt ze dus ook gebruiken als het regent.

 

Dit zijn de beste sporthorloges van 2022

 

Garmin Forerunner 245

 

De Garmin Forerunner 245 is een waterproof sporthorloge dat je kunt gebruiken tijdens hardlooptrainingen. Dit horloge is voorzien van een GPS en heeft een batterij die tot wel 7 dagen achtereen meegaat.

 

Tussentijds opladen is niet nodig. Je kunt de kwaliteit van je trainingen verbeteren met de PhysioCheck. Het sporthorloge voorziet je binnen één oogopslag van de belangrijkste informatie. Zoals je hartslag die via de pols wordt gemeten. Je kunt tijdens het sporten gebruik maken van analyses en persoonlijke trainingsplannen.

 

Daarmee bereik je jouw sportieve doel nog sneller. Je krijgt tevens informatie over jouw hersteltijd. Via Garmin Connect kun je eenvoudig trainingsschema’s downloaden en maken. Dit sporthorloge heeft een tijdfunctie met datum, een snelheidsfunctie en meet de hartfrequentie.

Garmin Forerunner 245

Garmin Forerunner 245

Ook kun je gebruik maken van de ingebouwde stappenteller, de ronde alarmen, een virtuele training coach en een fietsfunctie met snelheidsmeter. De Forerunner 245 is voorzien van een krachtige Li-ion batterij en werkt op zowel Android als iOS besturingssystemen. Het horloge heeft een verlicht scherm, evenals een digitale kompas. Daarnaast kan de Garmin Forerunner 245 ook berichten ontvangen vanaf jouw telefoon.

voordelen

 • Krachtige Li-ion batterij
 • Met de PhysioCheck

Polar Vantage M2

 

De Polar Vantage M2 is een sporthorloge dat geschikt is voor allerlei sporten. Zowel de kast als de band hebben een chique uitstraling. Dit sporthorloge meet jouw hartslag zeer nauwkeurig. Ook kun je gebruik maken van GPS en kun je de kwaliteit van jouw slaap bijhouden en verbeteren.

 

Mede door gebruik te maken van de Nightly Recharge functie. Het horloge van Polar voorziet je dagelijks van trainings suggesties. Afgestemd op hoe fit je die dag bent. Met Training Load Pro kun je inzien hoe belastend de trainingen zijn.

 

Het sporthorloge is voorzien van een slimme energieassistent en voorziet je van het actuele weer wanneer je daarom vraagt. Verbeter jouw prestaties ook met de ingebouwde hoogtemeter, caloriemeting, stappenteller, bewegingssensor en afstandsmeting.

Polar Vantage M2

Polar Vantage M2

Het horloge kan berichten ontvangen vanaf jouw telefoon. Je blijft dus altijd bereikbaar. Ook kun je gebruik maken van muziekbediening. De Polar Vantage M2 heeft een Li-Po batterij met een capaciteit van 5 dagen. De accu is binnen 60 minuten volledig opgeladen. Het sporthorloge is waterdicht tot een diepte van 30 meter.

voordelen

 • Afgestemd op hoe fit je die dag bent
 • Waterdicht tot een diepte van 30 meter

Polar Unite

 

De Polar Unite is het beste sporthorloge van 2022 wanneer je vooral aan fitness of yoga doet. Je kunt gebruik maken van allerlei handige functies zodat je jouw prestaties of conditie kunt verbeteren. Krijg inzicht in het herstel van je lichaam met Nightly Recharge.

 

Deze meet het herstel na een training of stress. Met FitSpark kun je altijd beschikken over een goede begeleiding tijdens al jouw workouts. Deze functie voorziet je ook van diverse workouts, afgestemd op jouw behoefte. Dit sporthorloge met GPS heeft een batterijduur van 50 uur.

 

Zowel de kast als de band van het horloge hebben een slank design. Je kunt hem dus gerust de hele dag dragen. Je kunt gebruik maken van de hartslagmeting, caloriemeting, slaap analyses en registraties. Kom tot rust door middel van Serene ademhalingsoefeningen.

Polar Unite

Polar Unite

De Polar Unite heeft ook een ingebouwd Running Program waarmee je kunt trainen voor hardloopwedstrijden. Daarnaast geeft dit sporthorloge smartphone meldingen door en kun je de kleur van het display naar wens aanpassen.

voordelen

 • Batterijduur van 50 uur
 • Sporthorloge met GPS

Garmin Forerunner 35

 

De Forerunner 35 is een prijs-kwalitatief sporthorloge met veel functies. Dit horloge is geschikt voor zowel getrainde als beginnende sporters. Je kunt gebruik maken van GPS, een stappenteller en een hartslagmeting middels Elevate.

 

Je kunt dit sporthorloge ook als activity tracker gebruiken. Het apparaat is namelijk ook voorzien van een caloriemeting. Daarnaast kun je jouw herstel en slaapkwaliteit bijhouden. Wil je tijdens het sporten niets missen? Verbind het apparaat dan met jouw smartphone en ontvang oproepen en berichten.

Garmin Forerunner 35

Garmin Forerunner 35

De Garmin Forerunner 35 heeft een Li-ion batterij die tot wel 9 dagen achtereen meegaat. Deze laad je binnen 2 uur helemaal op. Het sporthorloge is bestand tegen spatwater en regen. Door het lichte gewicht van 39 gram draag je het sporthorloge altijd comfortabel.

voordelen

 • Een 35 Li-ion batterij
 • Prijs-kwalitatief sporthorloge

Coros Pace 2

 

De Coros Pace 2 zet de maatstaf voor sporthorloges van minder dan €200,-. De levensduur van de GPS-batterij van 30 uur – uitbreidbaar tot 60 uur in de energiebesparende modus – is een stuk beter dan dat van zijn concurrenten.

 

Het beschikt over aanpasbare sportprofielen voor hardlopen op de weg, trail en loopband, plus een track-modus waarmee je de rijstrook kunt selecteren om de nauwkeurigheid voor die intervallen van 16 x 400 m te verbeteren.

 

Tijdens het hardlopen gebruikt een unieke stamina-tracker je hartslag om in te schatten hoe snel je reserves verbrandt. Het percentage wordt aangevuld als je niet aan het hardlopen bent, zodat je goed kunt inschatten wanneer je een pauze moet inlassen als je aan het hardlopen bent.

 

Het bereik van geavanceerde hardloopanalyses onderscheidt het ook voor deze prijs. Naast de normale realtime tempo-, afstands- en intensiteitsstatistieken, krijg je hardloopkracht op de pols, trainingseffect, aanbevelingen voor hersteltijd en monitoring van de trainingsbelasting op langere termijn.

 

De hardware is ook indrukwekkend. Afgezien van de Garmin Forerunner 45, is de Pace 2 het enige horloge onder de €200,- met een barometrische hoogtemeter en een magnetisch kompas. Dat betekent betere hoogtestatistieken, maar kaarten en routebegeleiding ontbreken.

Coros Pace 2

Coros Pace 2 Gps

Er is ook geen automatische wifi-synchronisatie, maar razendsnelle data-opslag. Dit begint direct wanneer je de Coros-app opent. Smartwatch is beperkt tot meldingen – er is geen muziek of contactloze betalingen.

Voordelen

 • Uitstekende batterijduur
 • Sporthorloge onder de €200,-

Coros Apex Pro

 

Ben je veel aan het hardlopen? En loop je regelmatig hard op verschillende ondergronden? Dan is de Apex Pro de beste sporthorloge.

 

Niet in de laatste plaats de opvallende eigenschap hier: Coros handelsmerk uithoudingsvermogen, met tot 40 uur volledige GPS-batterijduur, uitbreidbaar tot 100 uur in UltraMax-modus.

 

Met tools zoals track-modus – waar je je rijstrook instelt om de GPS-nauwkeurigheid af te stemmen – intervalsessiebouwer, vooraf geladen trainingssessies en hardloopvermogen om de pols, maken dit meer dan slechts een hulpmiddel voor fanatieke hardlopers.

 

De Pro is slanker dan sommige avontuurlijke hardloophorloges. Maar ondanks dat het dunner en lichter is dan een Garmin Fenix ​​6, is het nog steeds een sporthorloge voor bredere polsen.

Coros Apex Pro

Coros Apex Pro

Dat is deels te danken aan een stevig 1,2-inch saffierglas en een touchscreen dat tegen een stootje kan en voldoende ruimte biedt voor je statistieken. Onder zijn robuuste buitenkant omvat de reeks sensoren van de Apex Pro een barometrische hoogtemeter voor realtime acclimatisatie-uitlezingen en een kompas om turn-by-turn en terug te schakelen om de navigatie te starten, maar helaas geen kaarten.

Voordelen

 • 1,2-inch saffierglas
 • Barometrische hoogtemeter

Garmin Forerunner 745

 

De 745, geüpdatet in 2020, is het kleinste en lichtste (47g) sporthorloge van Garmin. Het wordt geleverd met alle hulpmiddelen voor zwemmen, fietsen en hardlopen, dat we gewend zijn van een duurder sporthorloge, inclusief trainingseffect, trainingsbelasting, VO2 max voor hardlopen en fietsen en aanbevelingen voor hersteltijd.

 

Plus een prestatieconditietool die de huidige hardloopprestaties in realtime vergelijkt met andere recente inspanningen. Veel van deze functies zijn echter afhankelijk van optische hartslagmetingen die niet altijd correct zijn.

 

Garmin heeft ook dagelijkse trainingssuggesties toegevoegd op basis van de recente geschiedenis – handig als je niet zeker weet hoe je een effectief trainingsschema kunt samenstellen. Er zijn ook op doelen gebaseerde adaptieve trainingsplannen en bekende hulpmiddelen zoals de voorspeller van hardloopwedstrijden, hoewel we de optimistische schattingen met een korreltje zout zijn gaan nemen.

 

Het 1,2-inch kleurenscherm is helder en scherp en Garmin’s standaard vijfknopsbediening – en snelmenu’s – maken het gemakkelijk om onderweg te bedienen en door de data te navigeren.

 

Over het algemeen is dit een goed gebouwd met een verrassend uitgebreide mix van vaardigheden op het gebied van training, racen, navigatie en smartwatch.

Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745

Er is echter een groot voorbehoud: de 16 uur durende GPS-batterij lijkt nu slecht in vergelijking met andere sporthorloges voor dezelfde prijs, ook al gaat dat tot 21 uur in UltraTrac-modus. En dat maakt dit moeilijk aan te bevelen, vooral als je twee of drie uur per dag traint.

Voordelen

 • 21 uur in UltraTrac-modus
 • 1,2-inch kleurenscherm

Wat is het verschil tussen een GPS sporthorloge, smartwatch en fitnesstracker?

 

Van GPS-hardloophorloges tot smartwatches en fitnesstrackers, het is nogal verwarrend om onderscheid te maken tussen alle verschillende horloges variaties op de markt. Dus, hoe weet je welke het beste voor jou is?

 

Fitnesstrackers

 

Fitnesstrackers zijn de meest eenvoudige van allemaal – ze houden je stappen bij, hebben misschien een hartslagfunctie, kunnen mogelijk een paar meldingen op een klein scherm weergeven en hebben over het algemeen een langere levensduur van de batterij. Dat is het echter wel, wat betekent dat hun eenvoud zowel hun beste als slechtste kenmerk is. Ze zijn meestal ontworpen voor mensen die zo nu en dan sporten. Als doel hebben om dagelijks 10K stappen te halen.

 

Smartwatches

 

Smartwatches gaan verder dan alleen het bijhouden van je hardloopsessies, trainingen en slaap, en het meten van je hartslag – ze duiken in de wereld van apps die nuttig zijn voor talloze doeleinden, allemaal ontworpen om het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld de koffie achteraf betalen met een horloge, een Uber bellen, berichten beantwoorden en zelfs op afstand toegang krijgen tot de camera van een smartphone.

 

Het enige nadeel is dat het hebben van al deze functies is dat de batterij sneller leeg raakt. Hoogstwaarschijnlijk moet je eraan denken om de smartwatch elke nacht op te laden. Als je op zoek bent naar een sporthorloge dat je door de trainingen en daarna heen loodst, ​​is een smartwatch misschien iets voor jou.

 

GPS sporthorloges

 

Een GPS sporthorloges is meer geavanceerd, dat onder andere de hardloopsessies en andere activiteiten zoals fietsen, zwemmen en skiën nauwkeurig wilt volgen. Ze hebben fysieke knoppen, dat eenvoudig halverwege in te drukken zijn, zonder dat je op een aanraakscherm hoeft te tikken of te vegen.

 

De duurdere sporthorloges hebben zelfs ingebouwde programma’s onder leiding van coaches en kaarten, zodat je de routes kunt navigeren terwijl je aan de slag gaat. Enkele van de meest geavanceerde zullen de waterinname controleren, de menstruatiecyclus volgen en contactloze betalingen is ook mogelijk. Een nadeel is dat ze aan de duurdere kant kunnen zijn, omdat ze boordevol verschillende functies zitten.

 

Zijn sporthorloges echt de moeite waard?

 

Als je regelmatig gaat hardlopen, dan heb je misschien wel eens nagedacht over het idee om te investeren in een sporthorloge, maar je twijfelt of het het prijskaartje waard is. De voordelen van een sporthorloge zijn:

 

Alle gegevens worden bijgehouden

 

De meeste hardloophorloges kunnen de hartslag, tempo, afgelegde afstand, hoogte, locatie en nog veel meer volgen – en zodra de hardloopsessie is voltooid, wordt al deze informatie naar een telefoon gepusht via een app zoals de Nike Running App, Strava of Garmin Connect. Door al deze informatie op te slaan, kun je de prestaties analyseren en de verbetering volgen, waardoor je meer vastbesloten bent om persoonlijke records te breken.

 

Je hoeft je telefoon niet mee te nemen

 

We weten allemaal hoe vervelend en afleidend het dragen van een telefoon kan zijn tijdens het hardlopen. Een hardloophorloge betekent dat je de telefoon thuis kunt laten, omdat deze al het informatie voor jou opneemt. Sommige horloges hebben ook de mogelijkheid om verbinding te maken met de gegevens van je telefoon, zodat je nog steeds oproepen, sms-berichten en meldingen kunt ontvangen en zelfs toegang hebt tot je portemonnee, allemaal vanaf je pols.

 

Een sporthorloge – je slaapritme tracken

 

Het is een bekend feit dat de slaaproutine net zo belangrijk is als een dieet en beweging, en de meeste (zo niet alle) sporthorloge bieden een slaapanalysefunctie. Deze functie kan detecteren wanneer je in slaap valt, je hartslag volgen, de tijd die je in elke slaapcyclus hebt doorgebracht, elke beweging tijdens je ogen dicht en de tijd dat je wakker wordt. Als je al deze informatie hebt, word je meer bewust van jouw humeur, welzijn en algehele gezondheid.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën