Beste webcams van 2022

 • Gepubliceerd op 16 december 2021
 • Bijgewerkt op 16 april 2022

Met beste webcams van 2022 blijf je altijd met elkaar in contact. Dat is belangrijk, zeker nu we steeds meer en vaker thuiswerken. Met een webcam kun je elkaar niet alleen horen, maar ook zien. Daarvoor heb je geen telefoonverbinding nodig. Je bevestigt ze eenvoudig aan of naast je computer. Je kunt er videogesprekken mee voeren, maar ook online webinars mee volgen.

 

De beste webcams van 2022 voorzien je van een uitstekende beeldkwaliteit. Vaak in HD of 4K. Over weinig of beperkt licht hoef jij je ook geen zorgen te maken. Goede webcams passen namelijk zelf de witbalans aan. Wil je zorgeloos kunnen facetimen of thuiswerken? Wij hebben de beste webcams van 2022 voor je op een rij gezet.

 

Wat is een webcam?

 

Een webcam is een handige kleine camera die in verbinding staat met jouw computer of tablet. De verbinding komt tot stand via een USB of een bluetooth verbinding. Deze camera’s hebben hun eigen software. Daarmee kunnen ze de beelden overbrengen in een hoge kwaliteit. Je kunt ze live bekijken, maar ook opslaan op jouw computer.

 

De meeste computers en laptops zijn tegenwoordig voorzien van een ingebouwde of geïntegreerde webcam. Wanneer dat niet zo is, kun je een losse webcam aanschaffen. Deze bevestig je eenvoudig aan je computer. Daarvoor heb je geen technische kennis nodig.

 

Waarom kiezen voor een webcam?

 

Kiezen voor een webcam doe je in de eerste plaats om in contact te blijven. Met vrienden en familie, maar natuurlijk ook met een team van collega’s. Elkaar aan kunnen kijken tijdens een vergadering op afstand werkt gewoonweg prettiger. Heb je familie in het buitenland? Ook dan is het fijn wanneer je gebruik kunt maken van een webcam. Zo kun je elkaar ongeacht de afstand toch altijd zien en spreken.

 

Je kiest ook voor een webcam wanneer de camera van jouw laptop of computer niet meer werkt. Het laten vervangen van geïntegreerde camera’s is ontzettend duur. De reparatiekosten wegen vaak niet op tegen de waarde van het apparaat. Kiezen voor een webcam is dan een goede én voordelige optie.

 

Dit zijn de beste webcams van 2022

 

Logitech C270

 

De C270 webcam van Logitech heeft een langwerpig design. De 3MP camera voorziet je van scherpe full HD beelden. Mede dankzij de 720P resolutie. Deze HD-ready webcam van Logitech heeft een ingebouwde microfoon. Je kunt jezelf dus altijd prima verstaanbaar maken. Dit apparaat is tevens voorzien van RightLight 2 technologie.

Logitech C270

Logitech C270

Je maakt dus ook heldere opnames wanneer je in een slecht verlichte kamer zit. Wil je video’s bewaren en delen via social media kanalen? Dat doe je met de Logitech C270 met één klik op de knop. Je verbindt deze webcam met je computer via een USB-aansluiting. De webcam heeft een beeldschermresolutie van 1280 x 750. De C270 webcam van Logitech weegt 447 gram.

voordelen

 • Beeldschermresolutie van 1280 x 750
 • RightLight 2 technologie

Razer Kiyo

 

De Razer Kiyo heeft een fantastisch design met een ronde ringlamp. Deze streaming webcam is Full HD. Daarom heb je altijd de beschikking over haarscherpe beelden en vloeiende video’s die niet haperen. De ringlamp voorziet je altijd van het licht dat je nodig hebt. Ook wanneer de ruimte donker of onderbelicht is.

Razer Kiyo

Razer Kiyo

Deze webcam van Razer heeft een beeldkwaliteit van 60 FSP + 720P of 30 FSP + 1920 x 1080 in Full HD. De camera is volledig af te stemmen aan jouw wensen. Zo kun je de helderheid, het contrast en de witbalans eenvoudig aanpassen. Dat doe je snel en makkelijk via de speciale applicatie. Je kunt zelfs meerdere profielen opslaan zodat je altijd de juiste instellingen binnen handbereik hebt. De Razer Kiyo webcam werkt middels een USB-aansluiting. Verbinden met het internet doet het apparaat automatisch. Deze compacte webcam weegt slechts 410 gram.

voordelen

 • Webcam is Full HD
 • 1920 x 1080 in Full HD

Trust Tyro

 

De Trust Tyro is een perfecte webcam voor op jouw thuiskantoor. Het mooie design spreekt tot de verbeelding. Dit apparaat heeft een Full HD camera met een resolutie van 1080P. Je sluit deze webcam van Trust aan via de USB-poort en de rest gaat vanzelf. De webcam bevestig je door middel van een stevige klem. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het meegeleverde statief. De webcam is tevens voorzien van een kwalitatieve microfoon.

Trust Tyro

Trust Tyro

Je kunt jezelf goed verstaanbaar maken, zonder dat je last hebt van storingen of ruis. Weinig licht is voor deze Trust webcam geen probleem. De witbalans wordt automatisch afgestemd op het licht in de ruimte. De Trust Tyro heeft een camera met autofocus en zoomoptie. Het apparaat maakt eenvoudig contact met jouw wifi thuisnetwerk. Deze webcam neem je zelfs makkelijk met je mee. Mede dankzij het compacte formaat en het lichtgewicht van 218 gram.

voordelen

 • Een resolutie van 1080P
 • Lichtgewicht van 218 gram

Logitech Brio Business Edition

 

Maak je vooral zakelijk gebruik van jouw webcam of woon je dagelijks videovergaderingen en webinars bij? Dan is de Logitech Brio webcam precies waar jij naar op zoek bent. Deze webcam heeft een ultra HD 4K camera. Dat staat garant voor haarscherpe beelden. Streamen doe je moeiteloos en zonder haperingen door de razendsnelle 1080P 60 FPS. Je kunt het gezichtsveld instellen van 65 tot wel 90 graden. Maak gebruik van handige functies. Zoals slow motion, tot 5x inzoomen en automatische belichting bij weinig licht.

Logitech Brio Business Edition

Logitech Brio Business Edition

Deze webcam van Logitech is zelfs voorzien van gezichtsherkenning. Door de infrarood en optische sensoren, kun je razendsnel inloggen in verschillende programma’s. Je hoeft alleen maar een blik in de webcam te werpen. Deze complete en semi-professionele webcam wordt geleverd met een lenskap voor optimale veiligheid, een etui, USB-kabel en bevestigingsclip. De Logitech Brio Business Edition weegt 381 gram.

voordelen

 • Ultra HD 4K camera
 • USB-kabel en bevestigingsclip

Logitech C922

 

De Logitech C922 is een van de nieuwste webcam. De Logitech C922 is modern en heeft een strak ontwerp. De camera kan streamen in 720p bij 60fps of 1080p bij de helft van de framerate.

Logitech C922

Logitech Webcam C922

Het heeft ook tal van handige functies, waaronder een functie voor het verwijderen van de achtergrond om de privacy te waarborgen, evenals een nauwkeurige autofocus van de camera en stereogeluid, om nog maar te zwijgen van de kleurcorrectie en een gezichtsveld van 78 graden.

Voordelen

 • Gezichtsveld van 78 graden
 • Streamen in 720p bij 60fps of 1080p

Razer Kiyo Pro

 

Voor thuiswerkers die tijdens hun pauze graag gamen, is de Kiyo Pro zeker het overwegen waard. Zoals de naam en het minder flitsende ontwerp al doet vermoeden, is het eigenlijk gericht op professionals. Deze camera laat de standaard Kiyo’s lichtring vallen voor verbeterde prestaties bij weinig licht en 1080p-opnames bij 60 fps, met HRD als standaard.

Razer Kiyo Pro

Razer Kiyo Pro

Dit resulteert in een webcam dat goede video’s levert voor vergaderingen, met een breed gezichtsveld van 103 graden dat plaats biedt aan meerdere mensen. Net als andere producten van Razer kan de Kiyo Pro worden geconfigureerd via de Synapse-software, waar je een reeks instellingen kunt aanpassen.

Voordelen

 • gezichtsveld van 103 graden
 • Geconfigureerd via de Synapse-software

Microsoft Lifecam HD-3000

 

Heb je een beperkt budget, dan is de HD-3000 van Microsoft een geschikte optie. Het ziet er niet bijzonder uit en mist de functies van de eerder genoemde webcams, maar slaagt er toch in om HD-videogesprekken aan te bieden met 30 frames per seconde voor een fractie van de prijs.

Microsoft Lifecam HD-3000

Microsoft Lifecam Hd 3000

De HD-3000 wordt ook geleverd met een paar verschillende montage-opties, evenals autofocus en dynamische belichting. Bovendien kun je de resolutie verhogen tot 1080p voor standaard video-opnames.

Voordelen

 • Resolutie verhogen tot 1080p
 • 30 frames per seconde

Waar moet je opletten als je een webcam gaat kopen?

 

1. Megapixels

 

De megapixels zijn hele kleine kleurstippen die een visueel beeld vormen wanneer ze worden gecombineerd. Zo produceert een webcam een ​​helderder beeld met meer megapixels. Vroeger was het aantal megapixels een issue, maar tegenwoordig is dat geen groot probleem.

 

Nu hebben de meeste webcams een redelijke beeldkwaliteit. Al zorgt een webcam met 320X240 of 640X480 pixels voor een beter beeld. Ook worden de 1280X720 pixels beschouwd als een betere specificatie voor een webcam om high-definition (HD) kwaliteit te produceren.

 

2. Framesnelheid

 

Omdat de megapixels de helderheid van het beeld en de kleur bepalen, heeft de framerate te maken met de videokwaliteit, die bepaalt hoeveel afbeeldingen per seconde worden weergegeven. De framesnelheid in een redelijke webcam zal in ieder geval 30 frames per seconde hebben. Als de framesnelheid lager is dan 30 fps, is deze verouderd en kunnen afbeeldingen gaan trillen. Een webcam die opnames met 60 fps ondersteunt, biedt betere kwaliteit videobeelden.

 

3. Lenskwaliteit

 

In een video is de lens de eerste fase. Daarom is het van het belang dat de camera de juiste lens heeft om volledig aan de eisen te voldoen. Een redelijk geprijsd model heeft een plastic lens, terwijl een high-end webcam een ​​glazen lens heeft.

 

Een glazen lens is veel beter in vergelijking met een plastic lens. Daarnaast wordt aangeraden om te investeren in een glazen lens omdat deze meer geschikt is voor professionele videoproductie.

 

4. Autofocus

 

Er kan in veel scenario’s veel activiteit plaatsvinden tijdens een meeting: autofocus is een functie die werkt door het focuspunt automatisch scherp te stellen terwijl het beweegt.

 

5. Kwaliteit bij weinig licht

 

Soms, als je een webcam ’s avonds of bij weinig licht moet gebruiken, kan de beeldkwaliteit minder scherp worden. In sommige webcams heeft Logitech Rightlight ontwikkeld, dat de beeldkwaliteit in deze avonden of bij weinig licht kan verbeteren.

 

6. Resolutie

 

Een resolutie is een belangrijk aspect in foto’s of video’s. Veel webcams ondersteunen 720p en 1080p high-definition beeldkwaliteit. Sommige webcams hebben ook 4k-mogelijkheden. Deze webcams hebben wel een duurder prijskaartje. Een webcam met een resolutie tussen 1,3 MP en 2,0 MP bieden heldere foto’s.

 

Soorten webcam

 

Er zijn verschillende soorten webcams; deze zijn als volgt:

 • Geïntegreerd: veel laptops, netbooks en andere computers zijn speciaal ontworpen voor draagbaarheid met een ingebouwde webcam, dat zich bovenaan het scherm bevindt. Deze camera’s zijn ontworpen met lagere pixels; daarom bieden ze afbeeldingen van lagere kwaliteit. Maar toch zijn ze in staat om videogesprekken te beheren. Sommige modellen worden geleverd met dubbele camera’s, een voor het maken van foto’s en de andere voor videogesprekken.
 • Standalone: ​​Standalone webcams worden gewoonlijk via een USB-kabel op de computer aangesloten. Deze camera’s zijn ontworpen met een lenseenheid en standaard of clip. Om de computers aan te sluiten, kunnen oudere modellen van de zelfstandige camera gebruikmaken van poortconnectoren of andere methoden voor gegevensoverdracht. Met deze webcams kunnen gebruikers een camera en microfoon van hoge kwaliteit of een geschikte headset kiezen volgens de vereisten, omdat deze de meeste controle over de randapparatuur biedt.
 • Netwerkcamera’s: Netwerkcamera’s lijken veel op de standalone webcams, behalve dat ze hun gegevens overdragen via Ethernet of draadloze verbindingen. Deze camera’s worden veel gebruikt voor beveiliging met gesloten circuit. Bovendien werken netwerkcamera’s, in vergelijking met gewone webcams, beter in high-end videoconferenties. De kosten van netwerkcamera’s zijn lager dan die van de meeste webcams, maar ze hebben een hoge netwerkverbinding nodig om goed te kunnen werken.
 • Webcams met microfoons: de noodzaak voor een aparte microfoon of een headset wordt verminderd door de stand-alone webcams omdat ze worden geleverd met een ingebouwde microfoon. Webcams met microfoon kunnen alleen worden gebruikt met een koptelefoon.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën