Complete gids: Samsung 980 Pro

 • Gepubliceerd op 27 juli 2022
 • Bijgewerkt op 7 oktober 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Complete gids: Samsung 980 Pro

De Samsung 980 Pro is misschien wel de snelste SSD in zijn soort. De harde schijf is leverbaar met verschillende opslagcapaciteiten. Zoals bijvoorbeeld 250 GB of 500 GB. Heb je behoefte aan een snelle SSD met nog meer ruimte? Dan kies je voor 1 Terabyte opslag.

 

Maar wat moet je weten over de Samsung 980 Pro voordat je overgaat tot aankoop? Wanneer is het kopen van deze SSD zinvol en wanneer niet? Aan welke specificaties moet het systeem kunnen voldoen? Je leest het in deze complete Samsung 980 Pro gids.

 

Samsung SSD met PCIe 4.0 technologie

 

De 980 Pro is de eerste Samsung SSD die gebruik maakt van PCIe 4.0. Deze technologie is nieuw voor de harde schijf, maar werd al eerder toegepast binnen andere gebieden. Bijvoorbeeld in de AMD Ryzen 3000 processoren. De technologie heeft een ongekend grote bandbreedte. Met de Samsung 980 Pro kun je dus veel hogere SSD snelheden behalen.

 

Opslagcapaciteit en leessnelheid van de Samsung 980 Pro

 

Deze nieuwe SSD van Samsung is verkrijgbaar in 3 verschillende opslagcapaciteiten. Je kunt kiezen voor 250 GB of 500 GB, maar ook voor een SSD met 1TB opslag. De Samsung 980 Pro komt in de nabije toekomst ook beschikbaar met een opslag van maar liefst 2TB.

 

De Samsung 980 Pro  is ontzettend snel. Het heeft een leessnelheid van 6.783 MB/s. Dit is een toename van 35% in onbewerkte snelheid. Daarmee is de 980 Pro 90% sneller dan de 970 Pro. Deze heeft een leessnelheid van 3.556 MB/s. Een enorme vooruitgang dus.

 

980 Pro van Samsung is de beste SSD voor de nieuwe PlayStation en Xbox

 

De leessnelheid is in veel opzichten een behoorlijke vooruitgang. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze SSD wordt gebruikt in de volgende generatie consoles. Een Gen4 SSD is prijzig, maar de snelheid die ze bieden maakt het een goede investering. Zeker als je deze bandbreedte nodig hebt voor je werk of om te gamen met de nieuwste consoles. Het is niet voor niets dat de Samsung 980 Pro de beste SSD is voor de Xbox Series X en de PS5.

 

Samsung creëert een win-win situatie voor zijn gebruikers. Zeker met de lancering van een PCIe 4.0 SSD die vele malen sneller is dan een Gen4 SSD. Dat terwijl je vrijwel dezelfde prijs betaalt.  Met de komst van de nieuwe generatie game consoles zal de belangstelling voor de 980 Pro SSD van Samsung alleen nog maar meer gaan toenemen. Er zijn natuurlijk voldoende PS5 spelers die de SSD kopen als aanvulling op de standaard 1TB opslagruimte.

 

Compatibiliteit van de 980 Pro

 

De Samsung SSD met PCIe 4.0 technologie blinkt uit in het overdragen van bestanden of apps die ontzettend veel data moeten verwerken. Zoals games en Adobe programma’s. Maar hoe zit dat eigenlijk met de compatibiliteit? Deze SSD kun je gebruiken in combinatie met PCIe. 3.0.

 

Houd er rekening mee dat de leessnelheid daardoor daalt naar 3.500 MB/s. Bijvoorbeeld wanneer je de SSD aansluit op een ouder AMD of Intel moederbord.

 

Samsung 980 PRO NVMe Interne SSD M.2 PCIe 1 TB

Interne SSD M.2 PCIe 1 TB

 • Lezen: 5000MB/s
 • Schrijven: 5000MB/s
 • Overige: Ondersteunt de snelle PCIe 4.0
 • Werkt met PS5:Ja
Samsung 980 Pro

De Samsung 980 PRO NVMe interne SSD is de ideale opslagoplossing voor high-end pc’s en werkstations die toonaangevende prestaties combineert met een compacte M.2-vormfactor, zodat je ten volle kunt profiteren van de high-performance.

 

M2 PCIe NVMe Interne SSD’s maken een explosieve groei door in de opslagindustrie. Deze adoptie wordt gedreven door de toenemende behoefte aan opslag voor data gedreven toepassingen, zoals cloud computing en big data analytics.

 

De 128 GB SSD 850 EVO 2,5-inch SATA interne Solid State Drive (SSD) van Samsung levert bijna 2x de snelheid van een standaard harde schijf met snelle sequentiële leessnelheden tot 550 MB/s voor verbeterde reactiesnelheid onder extreme werkbelastingen. De innovatieve Phoenix-controller en Intelligent TurboWrite-technologie leveren razendsnelle prestaties voor high-end gaming, rendering, editing en multi-tasking toepassingen.

Pluspunten:

 • Ondersteunt de snelle PCIe 4.0 interface (ook PCIe 3.0).
 • Inclusief Samsung Magician-software.
 • Werkt ook met de Playstation 5.

Minpunten:

 • Werkt alleen met een PCIe interface (een SATA interface is niet compatibel).

 

Wanneer kiezen voor de Samsung 980 Pro?

 

Wanneer zou je moeten kiezen voor de 980 Pro SSD van Samsung? Dat is afhankelijk van het systeem dat je hebt en welke eisen je stelt aan de snelheid. Afhankelijk van welke opslagcapaciteit je kiest, is deze SSD vrij prijzig. Dus als je gebonden bent aan een bepaald budget kun je beter kiezen voor een andere schijf. Je levert dan wel in op prestaties.

 

1. Als je een snelle SSD wilt

 

 De 980 Pro is een echte snelheidsduivel. Het is misschien wel de snelste externe opslag van dit moment. Als je moeiteloos en snel wilt kunnen werken met grote programma’s of grafisch zware games speelt, dan kies je voor de Samsung 980 Pro.

 

2. Als je een systeem hebt dat compatible is voor Gen4 SSD

 

Je kiest ook voor de 980 Pro als je een systeem hebt dat klaar is voor een Gen4 SSD. Zoals een AMD Ryzen 3000 serie computer, een Xbox Series X of een PlayStation 5. In dat geval kun je volledig profiteren van de snelheid die de Samsung 980 Pro SSD biedt.

 

3. PS5 opslagruimte uitbreiden

 

Je kunt je PS5 opslagcapaciteit uitbreiden met een PCIe 4.0 SSD. Dit is zeker het overwegen waard als je denkt dat de 1 TB aan ingebouwde opslagruimte niet genoeg is.

 

4. SSD met een lange levensduur en garantie

 

De 980 Pro van Samsung heeft een lange levensduur. De geschreven terabyte rating voor de 500 GB is bijvoorbeeld ingesteld op 300TB. Wanneer je kiest voor een zwaardere opslagcapaciteit neemt deze waarde zelfs nog meer toe. Voor de aanstaande 2TB Samsung 980 Pro is deze bijvoorbeeld ingesteld tot 1.200 TB. Die aantallen haal je eigenlijk nooit.

 

Waarom geen Samsung 980 Pro kopen

 

1. Je hebt geen systeem dat compatibel is met PCIe 4.0

 

Als jouw computer niet klaar is voor PCIe 4.0 dan zul je niet optimaal kunnen profiteren van deze razendsnelle harde schijf van Samsung. De SSD werkt wel in PCIe 3.0-systemen. Houd er wel rekening mee dat er in dat geval storingen kunnen optreden.

 

2. Je hebt een beperkt budget

 

Hoewel de Samsung 980 Pro de snelste SSD op de markt is, is deze niet het goedkoopst. Als je niet veel waarde hecht aan snelheid en te maken hebt met een budget, dan is de 980 Pro niet de beste keuze. Je kunt dan beter de aanschaf van een PCIe 3.0 SSD overwegen.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de leukste kortingen. Speel ook mee voor prijzen!


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!