10 tips om te besparen op het budget

 

Besparen op het budget moeilijk? Niet met deze 10 tips. Daarmee kun je elke maand geld overhouden en sparen. Bijvoorbeeld voor later of een langgekoesterde droom. Besparen op het huishoudbudget is nodig. Zeker nu de energie en brandstofprijzen alsmaar blijven stijgen. Gelukkig kun je zelf iets doen om jouw cashflow zoveel mogelijk te bewaken.

 

Met deze tips kun je makkelijk besparen op het huishoudbudget

 

Boodschappen doen bij goedkope supermarkten

 

Als je wilt besparen op het budget kun je jouw boodschappen doen bij de goedkope supermarkten. Zoals bijvoorbeeld de Lidl en de Aldi. Wil je toch boodschappen doen in een andere supermarkt? Let dan vooral op de aanbiedingen en koop de huismerken. Bekijk de aanbiedingen vooraf. Je kunt daarbij gebruik maken van de reclamefolder app.

 

Grootverpakkingen zijn voordeliger

 

Wanneer je een product vaker gebruikt, is het voordeliger om een bulkverpakking te kopen. Zoals bijvoorbeeld tandpasta, vaatwastabletten of shampoo. Hier kun je op jaarbasis flink op besparen. Doe dit alleen bij de producten die je ook dagelijks of wekelijks nodig hebt.

 

Maak gebruik van kortingsbonnen en vouchers

 

Kortingscodes en aanbiedingen vind je overal. Bijvoorbeeld online, maar ook in de regionale folders van supermarkten. Ze zijn een prima manier om wekelijks een paar euro te kunnen besparen op de boodschappen. Reserveer een uurtje in de week om kortingsbonnen te verzamelen. Bijvoorbeeld voor verse producten of levensmiddelen.

Abonnementen herzien en delen

 

We hebben allemaal wel een familielid of een vriend die is aangemeld bij een streamingdienst. Jullie kunnen de maandelijkse kosten door dit abonnement te delen. In veel gevallen is dit namelijk mogelijk. Vaak tot wel 4 personen op één abonnement. Kijk ook even naar jouw bestaande abonnementsdiensten. Misschien betaal je op dit moment voor een lidmaatschap dat je helemaal niet meer gebruikt.

 

Mobiele telefoonabonnement oversluiten

 

Als je al een tijdje bij dezelfde netwerkprovider zit, kan het de moeite waard zijn om rond te shoppen voor een nieuwe deal. Je kunt dit gemakkelijk online doen. In sommige gevallen ben je bij een andere aanbieder tot wel 10 euro per maand goedkoper uit.

 

Bekijk je lopende verzekeringen

 

Niet alleen aanbieders van nutsvoorzieningen en telefoonnetwerken, maar ook verzekeringspolissen en pechhulp dekkingen kunnen ergens anders voordeliger zijn. Kijk of je geld kunt besparen door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite. Soms kun je een verzekering zelfs helemaal annuleren. Bijvoorbeeld als deze niet meer van toepassing is. Zit je al een tijd bij Ziggo en zie je op TV dat nieuwe klanten de eerste 6 maanden 50% korting krijgen? Bel de Ziggolijn eens op om te bevestigen dat je deze korting ook weer wilt.

 

Maak een boodschappenlijstje en houd je daar aan

 

Maak een boodschappenlijstje voordat je boodschappen gaat doen. Houd je hier aan, ook als je inkopen gaat doen op een lege maag. Zo koop je alleen datgene wat je nodig hebt voor de maaltijden van de komende week. Je komt minder snel in de verleiding om onnodige dingen te kopen. En daarmee kun je flink besparen op het budget. Gebruik de reclamefolder App voor goede aanbiedingen.

 

Koop tweedehands kleding

 

Besparen op het budget kun je ook doen door tweedehands kleding te kopen. Bijvoorbeeld in een winkel of via een speciale websites. Tegenwoordig zijn er heel veel apps waar mensen hun gebruikte kleding aanbieden tegen een lage prijs. En in plaats van geld te spenderen aan een compleet nieuwe garderobe, kun je ook nog op een meer duurzame manier winkelen. Denk daarbij aan websites zoals Marktplaats of Vinted.

 

Pak de fiets in plaats van de auto

 

Laat de auto wat vaker staan. Zeker als je kleine afstanden moet afleggen. Dit bespaart je niet alleen veel brandstof, maar ook parkeergeld en afschrijving. Daarnaast is fietsen natuurlijk een stuk gezonder voor je. Het houdt je gezond en in beweging.

 

Zet elektrische apparaten en de verwarming uit als je niet thuis bent

 

Door thuis zuinig te zijn kun je na verloop van tijd geld vrijmaken en besparen. Zet elektrische apparaten uit als je ze niet meer gebruikt. Ook in de stand-by stand verbruiken televisies en computers stroom. Op jaarbasis kun je daarmee flink besparen op de energierekening. Dat kan ook door de verwarming uit te zetten als je niet thuis bent.
 
Trek wat extra kleding aan en zet de thermostaat standaard een graadje lager als je wel thuis bent. Gebruik een timer als je gaat douchen. Stel deze bijvoorbeeld in op 5 minuten. Het zal je verbazen hoeveel geld je er op jaarbasis mee kunt besparen op het budget.