De beste robot grasmaaier

 • Gepubliceerd op 26 augustus 2022
 • Bijgewerkt op 26 oktober 2022

De beste robot grasmaaier. De beste robotmaaier is er een die geschikt is voor de grootte van het gazon, een die de kenmerken en functies heeft die aan al jouw eisen voldoen. En elke situatie is anders. Een robotgrasmaaier varieert tussen enkele honderden euro’s. Daarom moet een robotmaaier binnen het budget passen en jarenlang probleemloos en onderhoudsvrij maaien.

 

Beste robotmaaiers voor kleine gazons

 

Wanneer jij op zoek bent naar de beste robotmaaier voor een kleine tuin of gazon, dan zijn er een aantal essentiële criteria waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste voor het gazon kiest. De eerste is om ervoor te zorgen dat de robotmaaier die je koopt de grootte van het gazon kan dekken, en ten tweede, voldoet de maaier aan de vereisten voor functionaliteit (meerdere zones, heuvels, etc.).

 

Dus waarom bestrijkt de ene robotmaaier een groter gebied in vergelijking met de andere? Nou, het is voornamelijk te danken aan drie overwegingen.

 • Batterij en looptijd;
 • Hoeveel uur is de maaier geprogrammeerd om elke dag te maaien;
 • De grootte van het dek.

 

De beste TOP 3 robot grasmaaiers


 

WORX WR130E S300

De nieuwe intelligente robotmaaier

 • Gazondekking: 300m²
 • Dekmaat: 18cm
 • Maaihoogte: 20 mm – 50 mm
 • Geluidsniveau: 62bB
 • Max helling: ±27% (15°)
Worx Robotmaaier S300

De WORX WR130E S300 is een nieuwe serie intelligente robotmaaiers die elke dag automatisch weet wat het beste is voor je gazon. Het past zich aan de grootte en vorm van het gazon en de groeisnelheid van het gras, heeft een reeks accessoires en aanpasbare functies die de WORX WR130E S300 wendbaar, veilig, nauwkeurig en stil maakt en is perfect voor kleinere tuinen tot 300 m².
 
WORX produceert een breed assortiment elektrisch gereedschap, hogedrukreinigers, tuingereedschap en grasmaaiers. Een van hun toonaangevende producten is hun assortiment Landroid robotmaaiers. Zoals hierboven vermeld, is de WORX WR130E S300 geschikt voor kleinere tuinen tot ongeveer 300m². Eenmaal ingesteld zal hij het gazon netjes en efficiënt maaien terwijl jij kunt ontspannen of doorgaat met ander werk. Met deze maaier hoef je het gazon niet meer te maaien. Het is ook zeer efficiënt en effectief.
 
Het gemak van een intelligente en intuïtieve robotmaaier stelt in staat om vaker te maaien voor een blijvend mooi gazon en perfecte onkruidbestrijding.

 

Pluspunten:

 • Eenvoudig te programmeren via toetsenbord
 • Slimme connectiviteit App

Minpunten:

 • Extra accessoires valt het buiten het budget
 • Het snijdt niet tot aan de rand van het gazon

 

GARDENA Sileno City 300

Voor gazons tot 300 m²

 • Sensorsysteem voor streepvrije resultaten
 • Borsteloze motor: Ja
 • Zwenkbaar: Ja
 • Max helling: 35%
Gardena Sileno City 300

De GARDENA Sileno City 300 is een robotmaaier ontworpen voor gazons tot 300 m². De maaihoogte kan worden aangepast van 20 mm tot 50 mm en geeft een maaitijd van 65 minuten voordat het terugkeert naar de basis om op te laden. De GARDENA Sileno City 300 is uitgerust met bots-, hef- en kantelsensoren.
 
De meeste mensen zijn bekend met het assortiment tuingereedschap en accessoires van GARDENA. Ze bestaan ​​al sinds 1961 en maken nu deel uit van de Husqvarna Group. Deze gevestigde namen hebben allebei een uitstekende reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit en de Sileno City robotmaaiers zullen ongetwijfeld indruk maken. GARDENA is innovator en betrad de markt voor robotmaaiers in 2012.
 
In deze review concentreren we ons op de gebruiksvriendelijke en efficiënte GARDENA Sileno City 300 robotmaaier en een paar andere opties in het Sileno City-assortiment bekijken die mogelijk meer geschikt zijn voor sommige tuinomgevingen.
 
Deze robotmaaiers zijn zeer veelzijdig en ideaal voor kleine tot middelgrote tuinen. Na een vrij pijnloos installatieproces zullen ze het gazon er het hele jaar door netjes en opgeruimd uit laten zien met minimale inspanning.

 

Pluspunten:

 • Goede snijprestaties
 • Bluetooth-connectiviteit

Minpunten:

 • Geen besturing op afstand

 

Mcculloch ROB 1000

Mcculloch ROB 1000 robotmaaier 18 V

 • Gazondekking: 400m²
 • Dekmaat: 18cm
 • Maaihoogte: 20 mm – 50 mm
 • Geluidsniveau: 62bB
 • Max helling: 25%
Mcculloch Robotmaaier Rob S400

Voor grotere gazons staat ROB by Mcculloch voor jou klaar. Ondanks de maaibreedte van 17 cm kan deze krachtige maaier gazons tot 400 m2 aan. Het is volledig weerbestendig, zodat het niet beschadigd raakt in de regen.
 
De maaier heeft een kantel- en hefsensor die de messen automatisch uitschakelt om letsel te voorkomen. Het is ook beveiligd met een pincode en heeft een alarm, zodat je meteen weet als iemand het probeert te stelen.
 
Het is volledig programmeerbaar, zodat jij het kunt instellen om het gazon te maaien wanneer het jou uitkomt en dit model is stil genoeg om ’s nachts te werken zonder te storen. De robot heeft antibotsingssensoren zodat hij gemakkelijk vaste objecten kan ontwijken en gebruikt de perimeterdraad om hem op het goede spoor te houden.
 
Het enige nadeel van deze maaier is dat hij geen steile tuin aankan met een helling van meer dan 25%.

 

Pluspunten:

 • Tot 400 vierkante meter
 • Kantel sensor
 • PIN beveiligd

Minpunten:

 • Beheert alleen hellingen tot 25%

 

De beste robot grasmaaiers

De beste robot grasmaaiers. Beste algemeen: Husqvarna Automower 315X. Beste middelgrote: Husqvarna Automower 115H. Beste waarde: Gardena Sileno Minimo. Meest gebruiksvriendelijk: Worx WR165 Landroid. Het beste voor kleine werven: Robomow RX20. Het beste voor gecompliceerde werven: Worx WR147 Landroid.

Overweeg, voordat je een robot grasmaaier koopt de volgende factoren: gazon en de maaierbatterij koopt. Helling van gazongebieden. Aantal gazongebieden. Locatie van laadstation. Outdoor Wi-Fi-dekking (bij gebruik van app-besturing) Maaierveiligheid en beveiligingsfuncties.

10 jaar. In theorie, omdat alle delen op een robot grasmaaier vervangbaar zijn, zouden ze meer dan 10 jaar of langer kunnen meegaan.

Het feit dat robotmaaiers gewoon geen gazon tot zijn rand maaien, is voornamelijk te wijten aan veiligheidsmaatregelen die in het apparaat zijn ingebouwd. De vlijmscherpe bladen zijn goed beschermd onder het apparaat en stoppen automatisch wanneer het wordt opgeheven om mogelijk contact met een obstakel te voorkomen.

Gelukkig blijft robotmaaier diefstal erg laag – waarschijnlijk omdat als de grote reeks beveiligingsfuncties die inherent zijn aan deze apparaten.

Kortom, de meeste robotmaaiers kunnen op ongelijke gazons maaien, omdat ze vrij grote wielen hebben. Natuurlijk is dit afhankelijk van de mate van oneffenheden. Gaten van meer dan 2 centimeter diep veroorzaken meestal problemen. In elk geval is het logisch om indien mogelijk ongelijke onevenheid te verhelpen.

Eerlijk gezegd zijn ze zo duur omdat bedrijven die ze maken ze tegen dergelijke prijzen kunnen verkopen. Robotmaaiers worden steeds goedkoper, omdat er meer fabrikanten op de markt komen.

Robot grasmaaiers produceren een veel gezonder, sterker, dikker en beter uitziend gazon dan de standaard grasmaaiers. Het is omdat ze zijn geprogrammeerd om op een continu niveau te maaien.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!