De mooiste Pergola planten – alles wat je moet weten

  • Gepubliceerd op 21 augustus 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De mooiste Pergola planten – alles wat je moet weten

Er zijn veel mensen die thuis een pergola hebben. Met een pergola ben je dan ook echt in staat om je tuin net even wat gezelliger te maken.

 

Nu is een kale pergola niet zo leuk om te zien. Om het aan te kleden is het leuk om te kiezen voor wat mooie pergola planten. Met de pergola planten weet je zeker dat ook jij in staat bent om wat meer groen in huis te halen. Maar wat zijn nu de mooiste pergola planten die je eigenlijk kunt kiezen?

 

En waar moet je op letten bij het ophangen van pergola planten? Om hier antwoord op te krijgen is het handig om snel verder te lezen. We laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

De Mooiste Pergola Planten

Wat is een pergola eigenlijk?

 

Voordat we meer laten zien over mooie pergola planten is het handig om even stil te staan bij de pergola zelf. Het is namelijk een feit dat lang niet iedereen weet wat een pergola eigenlijk is.

 

Zoals je wellicht wel weet is een pergola een lange en smalle structuur met pilaren die vlakke dwarsbalken ondersteunen. Hierop zit een open rasterwerk dat vaak met planten bedekt is. Sommige mensen gebruiken pergola’s als een latwerk over een looppad of om een plekje te maken in de tuin.

 

De beste planten voor een pergola zijn planten die snel groeien om de structuur te bedekken, weinig verzorging nodig hebben en die bekend staan om hun grote groeigebied.

 

Waarom zou je moeten kiezen voor pergola planten?

 

Er zijn veel voordelen die je kunt ondervinden als je kiest voor pergola planten voor bij jou in de tuin. De voordelen van pergola planten zijn onder andere wat meer schaduw in de tuin, de geur van bloemen, en het feit dat deze pergola planten je tuin net wat groenen maken.

 

Hoewel de schaduw van de pergola planten beperkt kan zijn, kunnen ze worden gebruikt in combinatie met intrekbare luifels om maximale bescherming te bieden tegen het weer en de regen. Een klein nadeel van pergola planten is wel dat ze voor aardig wat afval kunnen zorgen.

 

Pergola planten zijn nu eenmaal planten die zorg en onderhoud nodig hebben. Je zal ze dan ook echt water moeten geven en ze moeten snoeien.

 

De speciale pergola planten

 

Planten en wijnstokken voor pergola structuren variëren in grootte, groeiwijze, en uiterlijk. Bij veel soorten pergola planten wordt er gekozen voor bloeiende wijnstokken die net even wat meer kleur weten toe te voegen aan de tuin.

 

Sommige tuinders combineren verschillende klimplanten die bloeien tijdens verschillende tijden van het seizoen voor het hele jaar door kleur.

 

Zorg ervoor dat je pergola structuur sterk genoeg is om het gewicht van verschillende klimplanten te dragen voordat je zomaar aan de slag gaat met het planten. Bekende pergola planten zijn onder andere de volgende:

  • Clematis – Clematis is een favoriete klimplant in tuinen omdat hij gemakkelijk te kweken is, relatief weinig weegt en een prachtige kleur heeft als het zonnetje komt. Combineer clematis met klimrozen voor een snelle bedekking voor jouw pergola. Je kunt ook een van de clematis planten overwegen of een combinatie van clematisplanten die op verschillende tijden bloeien.
  • Passiebloem – Passiebloem is een exotische klimplant met paarse en witte bloemen die altijd wel mooi staan op een pergola. Er zijn zelfs vorstbestendige planten verkrijgbaar voor de mensen die een tuin hebben op het noorden. Combineer passiebloem met een clematis die vroeg bloeit voor een opvallend effect.
  • Wisteria – Wisteria is een van de vele favoriete pergola klimplanten, maar hou er wel rekening mee dat deze klant aardig wat ondersteuning nodig heeft om echt goed te kunnen groeien. Deze planten vereisen een beetje onderhoud om ze er op hun best uit te laten zien en hebben de volle zon nodig om goed te kunnen groeien.

 

Kies jij ook voor de mooiste pergola planten?

 

Iedereen die een pergola in de tuin heeft zou ervoor moeten kiezen om een van de pergola planten die we in dit artikel hebben laten zien aan te schaffen. Door middel van deze pergola planten ben je namelijk echt in staat om je woning zo gezellig mogelijk te maken en om je pergola wat meer kleur mee te geven.

 

Daar komt bij dat het ook nog eens zorgt voor een waterdicht plekje. Indien je nog meer te weten wilt komen over leuke ideetjes voor in de tuin dan hebben we talloze andere artikelen voor je op de site staan. Door deze goed door te nemen kom je niet meer voor verrassingen te staan. Pergola planten kun je ook kwijt voor in een tuinhuis.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën