Dubbele monitoren versus ultrawide monitoren: welke indeling past het best bij jou?

 • Gepubliceerd op 9 mei 2022
 • Bijgewerkt op 11 mei 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dubbele monitoren versus ultrawide monitoren: welke indeling past het best bij jou?

Tegenwoordig zijn professionals druk op het gebied van dienstverlening en grafisch ontwerp. Steeds meer op meerdere apps, vaak met twee, drie of meer apps tegelijk.

 

En hoe meer we heen en weer schakelen tussen e-mail, spreadsheets en verschillende zakelijke apps in ons dagelijkse werk, hoe meer extra schermruimte nodig is.

Dubbele Monitoren Of Ultrawide Monitor

De manier om dit probleem op te lossen is het gebruik van dubbele monitoren. Twee afzonderlijke schermen betekenen de mogelijkheid om tweemaal het aantal vensters tegelijk op het scherm te hebben, waardoor de noodzaak om tussen apps te wisselen tot een minimum wordt beperkt en de productiviteit wordt gemaximaliseerd.

 

Voor sommige gebruikers is dit echter geen ideale oplossing. Het maakt niet uit hoe je de dubbele monitoren hebt gemonteerd of gerangschikt, er is altijd wat ruimte tussen de twee, zelfs als dat alleen de ruimte is van de rand (behuizing) die zich om de monitoren wikkelt, wat sommige gebruikers interpreteren als desoriënterend. En, afhankelijk van jouw werkstijl, kan het voor sommige storend zijn om twee aparte schermen te hebben met meerdere vensters die beide jouw aandacht vragen.

 

Het goede nieuws voor mensen die niet helemaal tevreden zijn met dubbele monitoren, is dat de monitor technologie de afgelopen jaren een lange weg heeft afgelegd, wat betekent dat er meer opties op de markt zijn en dat de kosten van een scherm aanzienlijk zijn gedaald. Een haalbare optie voor mensen die de toegevoegde productiviteit willen van het hebben van veel ruimte zonder hun toevlucht te hoeven nemen tot meerdere monitoren, is een ultrawide monitor. Dus waarom nou een ultrawide monitor? We leggen eerst uit wat een ultrawide monitor is.

 

Wat zijn ultrawide monitoren?

 

Ultrawide-monitoren zijn in wezen breedbeeldmonitoren op steroïden, ontworpen om jouw hele gezichtsveld te vullen, of vrij dichtbij. Tot voor kort werd een beeldverhouding van 16:9 (dat wil zeggen, als een monitor 16 inch breed was, deze 9 inch hoog zou zijn) als ‘breed’ beschouwd. Een ultrawide monitor heeft een beeldverhouding van 21:9, waardoor hij aanzienlijk breder is. Veel van deze monitoren zijn eigenlijk naar binnen gebogen om de ervaring van het gebruik ervan beter te maken.

 

Wanneer kunnen ultrawide monitoren dubbele schermen vervangen?

 

Ultrawide monitoren zijn een goede optie voor werknemers die extra schermruimte nodig hebben om productief te blijven, maar die geen specifieke reden hebben om aparte schermen nodig te hebben.

 

Zelfs veel mensen die nu graag dubbele schermen hebben, zullen zichzelf misschien verbazen als ze een ultrabrede monitor uitproberen. De “snap” -functie in zowel Windows als macOS maakt het relatief eenvoudig om een ​​enkel scherm over meerdere volledige vensters te verdelen, en met een ultrabreed scherm zullen velen merken dat ze kunnen communiceren met alle verschillende apps die ze nodig hebben zonder een toevlucht te hoeven nemen tot een tweede monitor.

 

Dat gezegd hebbende, zullen sommige professionals nog steeds de voorkeur geven aan dubbele monitoren, hetzij vanwege de gespecialiseerde aard van hun werk, hetzij vanwege hun persoonlijke voorkeuren.

 

Probeer je een beslissing te maken of een ultrawide monitor of twee monitoren het beste is voor jou? Dan helpen we je graag verder. Om je verder aan het denken te zetten over de voor- en nadelen van beide opties, geven we jou hieronder de lijst met voor- en nadelen voor beide opties.

 

Voor- en nadelen van dubbele monitoren

 

Voordelen van dubbele monitoren:

 • Maximale schermruimte
 • Meer gedefinieerde indelingen van visuele ruimte
 • Mogelijkheid om echte schermvullende versies van apps uit te voeren

 

Nadelen van dubbele monitoren:

 • Scheiding tussen schermen
 • Potentieel voor afleiding
 • Neemt meer ruimte in beslag
 • Vereist meer kabelverbindingen naar een computer

 

Voor- en nadelen van ultrawide monitoren

 

Voordeel van ultrawide monitoren:

 • Minder hardware om te monteren en te beheren
 • Minder kabelverbindingen naar een computer
 • Minder kans op afleiding

 

Nadelen van ultrawide monitoren:

 • Onvermogen om meerdere apps in volledige schermvullende modus uit te voeren

 

Ultrawide monitoren: Alle ins en outs

De beste ultrawide monitoren voor fotobewerking en de beste ultrawide gaming-monitoren zijn: Beste Ultrawide monitor: Gigabyte M34WQ. Beste Ultrawide Gaming Monitor: Dell S3422DWG.

Ultrawide monitoren zijn perfect voor films. Als je voornamelijk films wilt kijken, is een ultrawide monitor aantoonbaar meer de moeite waard om meer te betalen. Dit komt omdat ze niet alleen groter zijn dan een standaard monitor, ze hebben namelijk ook een betere vorm. De meeste films worden opgenomen in 21: 9. Ze kunnen op elk scherm worden bekeken.

Het merk heeft een track record van 50 jaar en ze zijn bekend in Europa en Azië als een van de meer betrouwbare monitormerken die nu beschikbaar zijn. Het bedrijf heeft consequent producten van hoge kwaliteit geproduceerd en heeft wereldwijd bedrijven, gamers en tevreden consumenten.

Voor het bekijken van de afstand is er geen verschil bij het vergelijken van gebogen en een vlakke monitor. Het belangrijkste punt van gebogen monitoren is om de natuurlijke diepte die het menselijk gezichtsvermogen heeft, beter mogelijk te maken. Vlakke monitoren bieden die diepte niet, maar gebogen monitoren voelen natuurlijker aan als je eraan went.

OLED monitoren zijn het beste voor de ogen vanwege het hoge contrastniveau en per pixel licht dat diodes uitzendt. De tweede beste optie is waarschijnlijk TFT: *VA (bijv. AMVA, PVA) panelen met een hoge contrastverhouding en een niet-PWM LED-achtergrondverlichting.

Is ASUS een goed monitormerk? Ja, het is een betrouwbaar en betrouwbaar merk voor monitor. Het bedrijf is al meer dan 30 jaar actief en produceert enkele van de beste kwaliteitsproducten. ASUS gaming monitoren behoren tot de beste die je op de markt kunt kopen. Vooral voor liefhebbers van games.

Ultrawide monitoren komen overal van 25 inch tot 35 inch in grootte. Om het meeste uit jouw monitor te halen, raad ik aan om te kiezen voor een 32 inch scherm of groter. Hoewel de kleinere schermen goedkoper zijn, zien de grotere schermen er beter uit, zijn gemakkelijker te gebruiken en openen meer kansen voor multi-tasking.

Een ultrawide monitor heeft 33% meer schermruimte in breedte dan een ‘gewone’ breedbeeldmonitor. De schermverhouding van een ultrabrede is 21: 9, terwijl een gewone monitor een verhouding van 16: 9 heeft. De extra schermruimte maakt het gemakkelijk om met 2 of meer vensters naast elkaar te werken.

Met een ultrawide monitor krijg je 33% van de extra horizontale schermruimte in vergelijking met een enkel 16: 9, wat betekent dat twee monitoren meer werkruimte bieden dan een ultrawide monitor.

Gebogen monitoren zijn comfortabeler voor je ogen. In wezen stelt de kromming van de monitor onze ogen in staat om alles in één keer op te nemen, zonder spanning. Dit komt in tegenstelling tot platte schermen, die, afhankelijk van de grootte, kansen veroorzaken als het scherm het natuurlijke veldveld van een kijker overschrijdt.

Ja, ultrawide monitoren beïnvloeden FPS, omdat er meer pixels op het scherm staan, wat betekent dat er meer werk is voor jouw GPU.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!