Een Macbook resetten: Fabrieksinstellingen van een Macbook Air of Macbook pro

 • Gepubliceerd op 15 april 2022
 • Bijgewerkt op 17 juni 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Een Macbook resetten: Fabrieksinstellingen van een Macbook Air of Macbook pro
Macbook Resetten

In dit artikel lees je hoe je een MacBook kunt resetten en MacOS in de oorspronkelijke staat kunt herstellen. Handig, bijvoorbeeld als je MacBook te traag wordt. Of wil je een MacBook verkopen zonder dat de data erop blijft?

 

Hieronder leggen we uit hoe je een MacBook (of iMac ) volledig kunt resetten naar een zo goed als nieuwe staat. De onderstaande instructies (met een paar kleine aanpassingen hier of daar, afhankelijk van de exacte type MacBook) werken voor macOS Catalina en de meeste oudere versies van het besturingssysteem.

 

Zorg ervoor dat je een back-up van de gegevens maakt voordat je dit doet. Als je je MacBook verkoopt, zorg er dan ook voor dat je uitlogt bij iMessage, iCloud en andere accounts voordat je reset. Bezorgd over het verliezen van de gegevens? Scroll naar de onderkant van dit artikel voor de stappen die jij moet nemen voordat je een MacBook terugzet naar de fabrieksinstellingen.

 

Een MacBook Air of MacBook Pro resetten

 

1. Houd de Command en R-toets op het toetsenbord ingedrukt en zet de Mac aan. Laat los wanneer het Apple-logo verschijnt.

Cmnd R Macbook

2. Selecteer de taal en ga verder.

Macbook Taal Wijzigen

3. Kies Schijfhulpprogramma en klik op Doorgaan.

Schijfhulpprogramma Macbook

4. Kies de opstartschijf (standaard Macintosh HD genaamd) in de zijbalk en klik op de knop Wissen.

Macintosh Macbook

5. Nadat je een naam hebt gekozen voor de schijf, nadat deze is gewist, selecteer je Mac OS Uitgebreid in het vervolgkeuzemenu en klik je vervolgens op Wissen. (Als je de schijf voor extra beveiliging wilt coderen, kies je de optie: Journaled, Encrypted. Je wordt daarna gevraagd een wachtwoord aan te maken). Kies daarna: GUID Partition Map.

Journaled Encrypted Macbook

6. Klik op Wissen en vervolgens op Gereed en verlaat het venster.

 

7. Als je dit nog niet hebt gedaan, maak dan verbinding met WiFi in de rechterbovenhoek, net zoals je normaal zou doen op je Mac.

 

8. Kies in het hoofdmenu MacOS opnieuw installeren en klik vervolgens op Doorgaan.

Macos Opnieuw Installeren

9. Druk op Doorgaan. Er verschijnt een popupvenster; kies ook daar Doorgaan.

 

11. Kies de opstartschijf en klik op Installeren.

 

12. Wacht tot de eerste stap van de installatie is uitgevoerd. Dit kost een aantal minuten.

 

13. De computer zal opnieuw opstarten en doorgaan met installeren.

 

Wat te doen voordat je je MacBook reset

 

De bovenstaande stappen zijn gericht op het resetten van een MacBook, maar er zijn aanbevolen acties die je moet ondernemen voordat je een MacBook in de fabrieksinstellingen terugzet. Deze tips zorgen ervoor dat je geen persoonlijke bestanden, foto’s of apps kwijtraakt wanneer je van de ene MacBook naar de andere gaat.

 

Hier zijn enkele actiepunten die jij kunt uitvoeren, voordat je een MacBook Air of MacBook Pro opnieuw instelt.

 1. Maak een back-up van de MacBook. We kunnen het belang van deze stap niet genoeg benadrukken. Door een back-up te maken, worden de meest waardevolle bestanden beschermd. Als je geen back-up van de data maakt, verdwijnen deze in de ether wanneer je een reset uitvoert.
 2. Meld je af bij iTunes. Kies Account > Autorisaties > Autorisatie van deze computer intrekken. Als je de nieuwste macOS gebruikt, kun je deze stap overslaan.
 3. Meld je af bij iCloud. Ga naar het Apple-menu, ga naar Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op de Apple ID. Kies iCloud in het zijpaneel en schakel Zoek mijn Mac uit. Klik vervolgens op Overzicht en Afmelden.
 4. Meld je af bij iMessage. Open de Berichten-app, kies Berichten en vervolgens Voorkeuren. Klik op iMessage en log uit.
 5. Ontkoppel Bluetooth- apparaten. Ga naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren en kies Bluetooth. Hier kunt u toetsenborden, hoofdtelefoons of andere Bluetooth-compatibele randapparatuur ontkoppelen.

 

Nu weet je hoe je een MacBook of een Mac-computer naar de fabrieksinstellingen kunt resetten!

Een Mac resetten

Hoe een Mac of MacBook (MacOS Monterey) te resetten. Klik op het Apple-pictogram in de menubalk (linkerbovenhoek). Selecteer systeemvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu. Selecteer ‘Alle inhoud en instellingen wissen. Voer het wachtwoord in, selecteer ‘OK. ‘Selecteer de knop’ Alle inhoud en instellingen wissen en instellingen wissen’.

Als je jouw wachtwoord nog steeds niet kunt resetten, wis je de Mac wanneer je wordt gevraagd om een ​​admin-gebruiker te selecteren waarvoor je het wachtwoord kent, kies dan Mac Wissen in het menu Recovery Assistant in de menubalk. Klik vanuit het MAC-venster Wissen op MAC Wissen en klik vervolgens op MAC Wissen om te bevestigen.

Sluit je Mac uit en zet hem vervolgens aan en houd het onmiddellijk in en houd vier sleutels bij elkaar: Option, Command, P en R. Je kunt de sleutels na 20 seconden of zo loslaten. Dat is het! Het NVRAM van je Mac is gereset.

Nee. Het opnieuw installeren van MacOS hoeft niet alle andere gegevens te verwijderen die jij hebt opgeslagen. Het wordt vaak aanbevolen om macOS bovenop de huidige installatie opnieuw te installeren.

Start en voer de herstelmodus opnieuw in (alleen voor 10.7 Lion en nieuwere OS). Houd opdracht + R op Startup. Open terminal vanuit het menu Hulpprogramma’s. Typ ResetPassword en volg de instructies.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!