Een nieuw bed kopen? Lees welk bed bij jou past!

  • Gepubliceerd op 4 december 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een nieuw bed kopen? Lees welk bed bij jou past!

Wat kost een goed bed? We kunnen als antwoord op deze vraag helaas geen vast bedrag noemen. Daarvoor is het aanbod te complex. Allereerst is de kwalificatie wanneer iets ‘goed’ is, volkomen afhankelijk van jouw voorkeuren. Daarnaast zijn er talloze soorten en maten bedden, waarbij verschillende prijzen min of meer de standaard zijn. Toch zullen we voor een paar populaire bedden een gemiddelde prijs benoemen.

Een Nieuw Bed Kopen

De prijs van boxsprings

 

Een eenpersoons boxspring schaf je tegenwoordig al voor €400 aan. Voor dat geld heb je een prima bed. Niks meer, niks minder. Een elektrische variant kost al snel meer dan het dubbele. Een goedkope tweepersoons boxspring kost niet veel meer dan een goede eenpersoons. De prijs van een boxspring voor twee personen uit de laagste prijsklasse ligt op ongeveer €500. Bekijk aandachtig wat de functionaliteiten zijn en de kwaliteit; er zijn namelijk ook boxsprings van duizenden euro’s.

 

Wat kost een conventioneel bed?

 

Het klinkt ingewikkeld, conventioneel. Maar dat is het niet. Conventionele bedden zijn de bedden die bestaan uit een lattenbodem en een frame. Deze bedden zijn meestal goedkoper dan boxsprings, zo leert een reeks zoekopdrachten. Zo heb je voor 500 euro al een (ogenschijnlijk degelijk) conventioneel tweepersoonsbed. Eenpersoonsbedden zijn zelfs al verkrijgbaar voor een paar honderd euro!

 

Een bed bij rugklachten

 

Volgens een schatting hebben ongeveer twee miljoen mensen in Nederland rug- of nekklachten. Het is een vervelende pijn en de kans op rug- of nekpijn neemt toe gedurende het ouder worden. In sommige gevallen wordt de pijn veroorzaakt door het bed. Een oud of verkeerd matras kan invloed hebben op de pijn of zelfs de oorzaak zijn van rugklachten.

 

Gelukkig zijn er anno 2021 speciale bedden op de markt gebracht voor mensen met rugklachten. Het doel van deze bedden is het tegengaan van rugklachten. Natuurlijk kunnen meerdere factoren, zoals een verkeerde slaaphouding, invloed hebben op rugklachten, maar voor de bestrijding van rugpijn kan het geen kwaad het matras onder de loep te nemen.

 

Bij het voorkomen of helen van rugpijn kan het beste gekozen worden voor een geschikt matras. De rest van het bed maakt niet zo heel veel uit. Onze tip is om een matras te kiezen dat de druk gelijkmatig verdeeld over het lichaam. Voorbeelden van matrassen die helpen bij het voorkomen van rugklachten zijn zogeheten traagschuimmatrassen. Ook matrassen van gespecialiseerde aanbieders kunnen een oplossing zijn. De tweede tip is dan ook om te rade te gaan bij specialisten. Na het aanhoren van jouw vraag weten zij vaak een geschikt matras, wat past bij de persoonlijke situatie. Bekijk hier de Budget-bed.nl kortingscodes.

 

Wat is een goed bed voor mij?

 

Zoals je al hebt kunnen lezen, is de aanschaf van een bed zeer persoonlijk. Ze zijn er in talloze soorten en maten. Heb je rugklachten? Dan is onze tip om goed op het matras te letten. Het kan ook geen kwaad om je probleem bij een specialist neer te leggen. Let er dan overigens wel op dat een commerciële specialist het liefst dure matrassen en bedden verkoopt, terwijl die niet per definitie meer geschikt hoeven te zijn. Een tip die hierop aansluit is om vooraf te budgetteren. Dan val je niet in de verleiding om onnodig een dure uitgave te doen. De laatste tip is om te bepalen welk soort bed je wil. Zet de wensen op een rijtje en bepaal welk soort bed daar het beste bij past. Door handig gebruik te maken van deze tips, kun jij een nieuw bed kopen dat bij jou past!

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën