Hoe bespaar je in huis?

  • Gepubliceerd op 21 november 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022

Hoe bespaar je op een praktische manier in huis en waarop? Ook binnen jouw huishouden kun je op een makkelijke manier besparen op de uitgaven. Uiteindelijk is dat niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar natuurlijk ook voor onze leefomgeving. In huis kun je op verschillende zaken besparen. Op de boodschappen en het huishouden, maar natuurlijk ook op het gas, water en licht. Zo houd jij geld over om écht leuke dingen te kunnen doen.

Hoe Bespaar Je In Huis

Besparen op gas, water en licht

 

Naast besparen op de boodschappen, kun je natuurlijk ook flink wat geld besparen op het verbruik van gas, water en licht. Bijvoorbeeld door het laten plaatsen van zonnepanelen. Wil je niet direct een grote investering doen? Dan kun je ook op water en gas besparen door korter te douchen. Stel bijvoorbeeld per gezinslid een tijdslimiet in.

 

Op jaarbasis scheelt dat behoorlijk wat water, gas én kosten. Gas besparen doe je natuurlijk ook door de cv een standje lager te zetten. Daar merk je over het algemeen niet zoveel van. Probeer niet teveel te fluctueren in de temperatuur. Houd één kamertemperatuur aan in plaats van te werken met een dag- en avondtemperatuur.

 

Natuurlijk gebruik je spaar- of led-lampen als je wilt besparen op het licht. Eventueel zijn ook slimme thermostaten en regelaars een optie. Wil je nog meer geld overhouden voor leuke dingen? Lees dan ook onze bespaartips 2021 blog.

 

Makkelijk besparen binnen het huishouden

 

Ook binnen het huishouden kun je op een makkelijke manier veel besparen. Denk maar eens aan de dagelijkse boodschappen. 1 keer in de week boodschappen doen is een goede manier om te beginnen met besparen. Je bent dan namelijk een stuk voordeliger uit. Qua boodschappen, maar zeker ook qua die je gebruikt om naar de supermarkt te rijden.

 

Koop je groenten en fruit eens wat vaker op de markt en ga als het kan aan het einde van de dag. Je bent dan in veel gevallen een stuk voordeliger uit. Speur de aanbiedingen af en doe geen boodschappen wanneer je trek hebt. Ook kiezen voor huismerken in plaats van A-merken kan je binnen het huishouden een behoorlijke besparing opleveren.

 

Besparen? Praktische tips voor jouw huishouden

 

  • Besparen op gas en water: douche korter of stel een tijdslimiet in. Gas besparen binnen het huishouden doe je ook door de verwarming wat lager te zetten. Laat de beste wasmachine alleen dragen met een volle trommel. Dit scheelt je behoorlijk op het waterverbruik.
  • Besparen op de elektriciteit: natuurlijk is het laten plaatsen van zonnepanelen een goed idee. Controleer in het huishouden ook zeker de stand-by stand van apparaten die niet worden gebruikt. Zoals computers of televisies. Doe de lichten uit en gebruik wat meer kaarsen. Als je de lampen aan doet, zorg er dan voor dat je led-verlichting gebruikt.
  • Besparen op de boodschappen: let op de aanbiedingen en doe één keer per week boodschappen. Nog beter is het om het weekbudget wekelijks te pinnen. Houd een bonnenboekje bij zodat je precies weet wat eruit gaat. Waar kun je nog op besparen in het huishouden? Koop zoveel mogelijk producten op de markt aan het einde van de dag. Gebruik ook zeker kortingscodes en vergelijk product prijzen met elkaar.
  • Energiezuinige apparaten: Gebruik in jouw huishouden zoveel mogelijk energiezuinige apparaten met een A+++ label. Zoals de koelkast of wasmachine. Oude apparaten kunnen behoorlijke energie verspillers zijn. Daarnaast zijn witgoedapparaten zoals wasmachines vaak uitgerust met een eco-modus. Daarmee bespaar je water én elektriciteit.
  • Hypotheek oversluiten: heb je een koopwoning? Dan kun je ook overwegen om de hypotheek over te laten sluiten. Je betaalt dan vaak een lagere hypotheekrente waardoor je op jaarbasis flink kunt besparen.

 

Geld overhouden door te besparen in huis

 

Besparen in huis doe je nog makkelijker met de bovenstaande tips. Bijvoorbeeld op de wekelijkse boodschappen of gas, water en licht. Douche wat korter, denk na over de aanschaf van energiezuinig apparaten én overweeg je lopende abonnementen. Natuurlijk kun je ook besparen op het gebruik van de auto. Pak voor korte stukjes wat vaker de fiets.

 

Dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar natuurlijk ook voor het milieu en jouw conditie. Besparen in huis doe je dus op veel meer zaken dan alleen de boodschappen of de energierekening. De eenvoudigste bespaartips kunnen je op jaarbasis al een leuk bedrag opleveren. Geld waar jij weer heel veel leuke andere dingen mee kunt doen.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!