Hoe kies ik de juiste borstkolf?

  • Gepubliceerd op 14 april 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies ik de juiste borstkolf?

Hoe kies je de juiste borstkolf? Het aanbod van borstkolven is enorm divers. Natuurlijk wil je wel een apparaat dat aan jouw dagelijkse behoefte én die van jouw baby kan voldoen. Er zijn verschillende soorten borstkolven. Zoals een handmatige of een elektrische borstkolf. Waar moet je op letten bij de aankoop? En hoe maak je de keuze voor de juiste borstkolf?

 

Waarom moet je kolven met een borstkolf?

 

Er zijn diverse redenen waarom je wilt of moet kolven. Bijvoorbeeld omdat je jouw baby in de eerste dagen na de geboorte van voldoende melk wilt voorzien. Je kiest ook voor een borstkolf als jouw baby moeite heeft met het accepteren van de borst of niet voldoende zuigreflexen heeft. Regelmatig kolven stimuleert de melkproductie. Daarnaast gaat het stuwing tegen. Als jouw kindje ouder wordt kies je voor een borstkolf om jezelf van meer flexibiliteit te voorzien als je borstvoeding geeft. Zo kun je de voedingsbeurten ook aan iemand anders overlaten. Maar welke borstkolf is het meest geschikt voor jou?

Hoe Kies Ik De Juiste Borstkolf

Verschillende soorten borstkolven

 

Niet alle borstkolven zijn hetzelfde. Sommige bedien je handmatig. Voor deze borstkolf kun je kiezen als je het apparaat slechts af en toe wilt gebruiken. Wil je regelmatig kolven? Dan kun je ook kiezen voor een enkelvoudige of een dubbele elektrische borstkolf.

 

Dubbele elektrische borstkolven

 

Dubbele elektrische borstkolven kun je ook enkelvoudig gebruiken. Een enkele elektrische borstkolf kun je vaak niet dubbelzijdig gebruiken. Met deze borstkolf kun je de voeding voor jouw baby op peil houden. Beide borsten worden tegelijkertijd gekolft.

 

Dubbele elektrische borstkolven gebruik je wanneer de melkproductie moeilijk op gang komt, of wanneer je voldoende voeding op voorraad wilt hebben wanneer je weer aan het werk gaat. De kolfsessies nemen per keer namelijk veel minder tijd in beslag.

 

Dubbele borstkolf kopen? Dit zijn de beste elektrische dubbele borstkolven.

 

Enkelvoudige elektrische borstkolven

 

Enkelvoudige elektrische borstkolven gebruik je voor dezelfde doeleinden als een dubbele borstkolf. Deze borstkolf kun je kiezen als je maar 1 of 2 keer per dag hoeft te kolven. Ze zijn compact van formaat en heel eenvoudig mee te nemen. Naar je werk of op vakantie.

 

Enkele elektrische borstkolf kopen? Dit zijn de beste enkelvoudige borstkolven.

 

Handkolven

 

Als je slechts af en toe wilt kolven kun je ook kiezen voor een handmatige borstkolf. Ze worden ook wel handkolven genoemd. Een handkolf is makkelijk in gebruik en compact van formaat. Ook zijn ze in tegenstelling tot elektrische borstkolven relatief voordelig in aanschaf.

 

Handmatige borstkolf kopen? Dit zijn de beste handkolven voor borstvoeding.

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een borstkolf?

 

1. Pasvorm van het borstschild

 

De juiste borstkolf heeft een borstschild dat goed past. Zo voorkom je dat jouw tepels of het weefsel van de borsten beschadigd raakt tijdens het kolven.  Sommige borstkolven hebben een flexibel borstschild. Deze kun je dus eenvoudig afstemmen op de vorm van jouw borst.

 

Er zijn ook borstkolven die worden geleverd met verschillende maten borstschilden. Over het algemeen moet het borstschild 4 millimeter groter zijn dan de diameter van de tepel.

 

Borstschild voor een borstkolf kopen? Dit zijn de beste flexibele borstschilden.

 

2. Compactheid van de borstkolf

 

Borstkolven doe je niet altijd thuis. Je moet het apparaat ook wel eens meenemen. Bijvoorbeeld als je weer aan het werk gaat of als je op vakantie gaat. Let dus zeker op de mobiliteit en de compactheid van de borstkolf. Houd er ook rekening mee dat sommige elektrische borstkolven alleen werken op stroom. Dubbele borstkolven zijn vaak te groot om makkelijk mee te kunnen nemen in een koffer, jouw handbagage of je schoudertas.

 

Compacte borstkolf kopen? Dit zijn de beste compacte borstkolven voor onderweg.

 

Het type borstkolf afstemmen op jouw voorkeuren en situatie

 

Waarom kolven: stem de keuze voor een borstkolf af op de reden waarom je wilt kolven. Is dat omdat je niet voldoende borstvoeding produceert of omdat jouw baby moeite heeft met de zuigreflexen? Je weet dan ook gelijk of je een elektrische borstkolf nodig hebt of een handkolf. Dit heeft vooral te maken met de frequentie van het borstkolven.

 

Budget: je hebt de keuze uit  elektrische en handmatige borstkolven. Handkolven zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf. Het kolven gaat wel wat langzamer. Elektrische borstkolven werken wel sneller. Deze kolven zijn gemiddeld genomen wel duurder.

 

Hoe vaak kolven: hoe vaak per dag of per week wil je kolven en hoeveel tijd kun je reserveren? Door jezelf deze vraag te stellen kies je eenvoudig de borstkolf die bij je past.

 

Instellingen: sommige borstkolven hebben verschillende instellingen. Je kunt bijvoorbeeld zelf de snelheid waarmee het apparaat kolf instellen.

 

BPA vrij: de keuze voor een goede borstkolf kun je ook laten afhangen van een BPA-vrij apparaat. BPA is een chemisch bestanddeel dat de hormoonbalans kan verstoren en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Koop dus bij voorkeur een BPA-vrije borstkolf.

 

BPA-vrije borstkolf kopen? Dit zijn de beste borstkolven zonder BPA.

 

Flexibel borstschild: kiezen voor een handkolf of een elektrische borstkolf met een flexibel borstschild geeft je de vrijheid die je nodig hebt. Op deze manier kun je de borstkolf altijd eenvoudig aanpassen aan de diameter van jouw tepel. Een verkeerde maat borstschild is pijnlijk en kan zowel de tepel als het borstweefsel beschadigen.

 

Reinigen: als je een borstkolf wilt kiezen is het ook belangrijk dat deze eenvoudig kan worden gereinigd. Sommige borstkolven kun je reinigen met water en zeep, terwijl anderen vaatwasmachinebestendig zijn. Om de verspreiding van bacteriën te kunnen voorkomen, is het van groot belang dat een handkolf of een elektrische borstkolf makkelijk te reinigen is.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën