Hoe ligt een traagschuim matras?

  • Gepubliceerd op 10 oktober 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe ligt een traagschuim matras?

Hoe ligt een traagschuim matras eigenlijk? Natuurlijk kun je dit het beste ervaren door een matras van traagschuim of NASA schuim te proberen. Toch vertellen we je graag wat meer over de eigenschappen van deze matrassen. Hoe ze worden gemaakt, wat de voordelen zijn en waarom je zou kiezen voor een dergelijk matras. Zo maak je altijd de beste keuze.

 

Een ander woord voor traagschuim is ook wel NASA-schuim. Dat komt omdat dit materiaal speciaal is ontwikkeld voor gebruik binnen de ruimtevaart. Traagschuim heeft uitstekende drukverlagende eigenschappen en neemt altijd weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Ook wanneer je het indrukt of als je op een matras van traagschuim gaat liggen.

 

Deze matrassen omsluiten jouw lichaam en zorgen voor drukverlaging en ondersteuning waar dat nodig is. Ze worden veel gebruikt door mensen met gewricht- en spierklachten, maar ook als je moeite met slapen hebt is het goed om na te denken over de aanschaf van een nieuwe matras. Traagschuim is ook wel bekend onder de namen memory of lazy foam.

Hoe Ligt Een Traagschuim Matras

Traagschuim matras: dit zijn de voordelen

 

Een traagschuim of memory foam matras kent veel voordelen. Zeker als je s’ nachts wakker wordt door nekpijn of rugpijn, maar ook als je op zoek bent naar een nieuw matras met de juiste lichaamsondersteuning. Ongeacht of je een zij-, buik- of rugslaper bent. We hebben de voordelen van traagschuim matrassen overzichtelijk voor je op een rij gezet:

  • Bevorderd een goede doorbloeding: liggen op een traagschuim matras beïnvloedt de bloedsomloop niet. Je kunt dus ook gedurende jouw slaap rekenen op een goede doorbloeding. Daarom worden deze matrassen ook in de zorgsector gebruikt. Moeite met slapen? Dan biedt een drukverlagend matras van traagschuim verlichting.
  • Drukverlagend: traagschuim heeft drukverlagende eigenschappen. Spieren en gewrichten kunnen rekenen op de juiste ondersteuning, zonder dat ze door toedoen van druk worden belast. Dit voorkomt niet alleen nekklachten, maar ook rugpijn en pijnlijke gewrichten.
  • Vormt zich naar jouw lichaam: een matras van traagschuim reageert op de warmte van jouw lichaam. Dat betekent dat het matras de vormen van jouw lichaam aanneemt en zich daaromheen vormt. Je zakt weg in het matras wat voor een goede ondersteuning zorgt.

Waarom een traagschuim matras?

 

De bovenstaande voordelen van traagschuim kunnen al voldoende reden zijn om te kiezen voor een nieuwe matras. Ook wanneer je moeilijk in slaap komt of onrustig slaapt kun je nadenken over traagschuim matrassen. Door de uitstekende drukverlagende en ondersteunende eigenschappen, is dit materiaal ook geschikt voor mensen met chronische pijn of als je rug- of nekpijn ervaart als je wakker wordt. Hoe ligt een traagschuim matras?

 

Je ervaart een heerlijke ondersteuning zodra je in bed stapt. Je nek, schouders en heupen worden op de juiste manier ondersteunt. Je zakt dus als het ware écht weg in je matras. Omdat traagschuim de omgevingstemperatuur overneemt, stap je altijd in een bed dat comfortabel aanvoelt. Bijvoorbeeld koel of juist wat warmer op kamertemperatuur. Wist je dat er ook hoofdkussens van traagschuim zijn? Ideaal voor mensen met nekklachten.

 

Moeite met slapen: kan dat worden veroorzaakt door mijn matras?

 

Ja, slaapproblemen of moeite met slapen kan worden veroorzaakt door jouw matras. Bijvoorbeeld als deze is doorgezakt of versleten. Ook een te hard of zacht matras kan jouw nachtrust verstoren. Vaak wordt je wakker met pijn in de schouders, nek of de rug. Wist je dat een verkeerd matras ook hoofdpijn of vermoeidheid tot gevolg kan hebben?

 

In dat geval is het tijd voor de aanschaf van een nieuw matras. Een traagschuim matras is dan misschien wel de meest voor de hand liggende keuze. Zeker als je de voordelen in je opneemt. Wil je weten hoe een traagschuim matras ligt? Er zijn voldoende beddenspeciaalzaken waar je deze matrassen kunt voelen en proberen.

 

Deze matrassen zijn leverbaar in zachte, medium of harde uitvoeringen. Zo kies je altijd het matras van NASA schuim dat voldoet aan jouw persoonlijke behoeften en wensen. Een goed traagschuim matras kiezen om slaapproblemen te voorkomen doe je ook aan de hand van jouw slaappositie. Bepaal dus eerst of je een zij-, buik- of rugslaper bent.

 

Kun je moeilijk in slaap komen of heb je moeite met slapen door toedoen van nek- of rugklachten? Denk dan zeker na over de aanschaf van een traagschuim matras. Bij klachten heb je namelijk een goede drukverdeling en ondersteuning nodig om je spieren te kunnen laten ontspannen. Na verloop van tijd zullen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën