Hydrofiele doek wel of niet over de kinderwagen?

 • Gepubliceerd op 6 juni 2021
 • Bijgewerkt op 7 april 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hydrofiele doek wel of niet over de kinderwagen?

Een hydrofiele doek mag je niet over de kinderwagen plaatsen. Houd er rekening mee dat de temperatuur in de kinderwagen met wel 10 graden kan stijgen. Het afdekken van de kinderwagen bij warm weer kan fataal zijn. Oververhitting ligt namelijk op de loer.

 

Zeker omdat baby’s niet zomaar een signaal afgeven wanneer de temperatuur te hoog oploopt. Een hydrofiele doek over de kinderwagen leggen op je kindje te beschermen tegen de zon is dus geen goed idee.

 

Wanneer je de kinderwagen niet afdekt kan de temperatuur ook gevaarlijk hoog oplopen. Daarnaast wordt je baby blootgesteld aan schadelijke UV-straling. Dit heeft zonnebrand en huidbeschadiging als gevolg. Wat moet je wel doen?

Hydrofiele Doek Kinderwagen

Waarmee kun je de baby in de kinderwagen wel beschermen tegen de zon?

 

Luchtdoorstroming en je kindje in de gaten houden is altijd verstandig wanneer je met warm weer op pad gaat met de kinderwagen. Toch zijn er ook andere voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Een parasol boven de kinderwagen is in dit geval de meest veilige optie.

 

Met de kinderwagen op pad tijdens hitte? Bekijk hier de beste kinderwagen parasols.

 

Belangrijke wetenswaardigheden over baby’s en direct zonlicht

 

Net zoals dat voor volwassenen het geval is, moeten ook baby’s altijd de beschikking hebben over de aanvoer van frisse lucht. Kleine kindjes kunnen de temperatuur van hun lichaam nog niet zelf reguleren. De kans op oververhitting en benauwdheid is daardoor sterk aanwezig.

 

Warmte door de zon kan er zelfs voor zorgen dat jouw baby stopt met ademhalen. Vanaf een temperatuur van 38 graden relateren baby’s de warmte met de temperatuur van de baarmoeder. Ook dit kan leiden tot stoppen met ademhalen.

 

Tips! Wandelen met je baby in de kinderwagen tijdens warme dagen

 

Als de zon schijnt is het natuurlijk extra verleidelijk om jouw baby mee te nemen in de kinderwagen. Toch kan warm weer en direct zonlicht gevaarlijk zijn voor jouw kindje. Het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen met deze tips is dus een absolute must:

 

 1. Plaats geen hydrofiele doek over de kinderwagen als de zon schijnt. De temperatuur in de kinderwagen kan gevaarlijk hoog oplopen voor jouw kindje. Jouw baby heeft nog geen controle over het reguleren van zijn of haar eigen lichaamstemperatuur.
 2. Ga niet wandelen met de kinderwagen op het heetst van de dag. Dit is meestal tussen 12.00 en 15.00 uur. Eigenlijk zou je baby’s die jonger zijn dan 6 maanden nog helemaal niet in aanraking laten komen met direct zonlicht. De huid van een baby is gevoelig en teer. Dat zorgt ervoor dat ze makkelijk kunnen verbranden. Zelfs al na een paar minuten. Wil je tijdens warme dagen toch wandelen? Houd je kindje dan uit de zon en gebruik zonnebrand.
 3. Kleed jouw kindje niet te warm aan wanneer je in de zomer gaat wandelen met de kinderwagen. Laat de sokjes uit en kies voor een romper van katoen. 1 laag kleding is voor baby’s in een kinderwagen meer dan genoeg op zonnige en warme dagen.
 4. Doe jouw baby altijd een hoofddeksel op als je in de zomer gaat wandelen met een kinderwagen. In de wagen zelf wordt het gevoelige huidje van jouw kindje beschermt door een parasol. Haal je jouw kindje uit de kinderwagen, dan is een baby hoedje een must.
 5. Haal je jouw kindje uit de kinderwagen om in de schaduw te kunnen spelen? Zorg dan voor een fijne en zachte ondergrond. Een katoenen babydeken is dan een prima optie. Kies bij voorkeur voor de kleur wit. Dat trekt geen warmte aan en weerkaatst uv-licht.
 6. Ga je niet met de kinderwagen op stap maar wil je jouw kleintje toch verkoeling geven tijdens de warme dagen? Zet het babybadje dan lekker buiten. Natuurlijk wel uit de zon en alleen onder jouw toezicht. Smeer de kleine goed in met een hoge factor zonnebrand.
 7. Drink voldoende tijdens jullie uitstapjes met de kinderwagen. Ook jouw kindje drinkt meer als de buitentemperatuur oploopt. Als je borstvoeding geeft is het noodzakelijk om ruim 1 liter extra water te drinken per dag. Geef je jouw kindje overwegend flesvoeding? Dan kun je tussen de voedingen door ook wat extra water geven aan jouw baby.

 

Zonnebrand voor baby’s? De beste zonnebrandcrèmes met een hoge factor.

 

Romper van katoen kopen? De beste katoenen rompertjes met korte mouwen.

 

Petje voor baby’s kopen? Dit zijn de beste petjes voor kleine kindjes.

 

Babybadje of Tummy Tub kopen? Dit zijn de leukste badjes voor baby’s.

 

Veilig en comfortabel wandelen in de zon

 

De zon heeft natuurlijk niet alleen maar nadelen als je met jouw baby wilt wandelen in de kinderwagen. Zonlicht, mits met mate en met de juiste voorzorgsmaatregelen, is ook heel gezond. Niet alleen voor jou, maar natuurlijk ook voor jouw kindje. De vitaminen van het zonlicht zorgen voor gezonde gewrichten en draagt bij aan een goede weerstand.

 

Zorg voor een goede voorbereiding. Doe de kap van de kinderwagen omlaag en plaats géén hydrofiele doek of andere dekentjes over de kinderwagen. Een goede ventilatie is juist tijdens warm weer van essentieel belang voor jouw baby. Zo voorkom je oververhitting. baby’s kunnen door de warmte en het gebrek aan frisse lucht ophouden met ademen.

 

Probeer natuurlijk ook vooral te genieten van de fijne buitenlucht. Hoe kan dat beter dan met een fijne wandeling in de natuur? Wandel zoveel mogelijk in schaduwrijke gebieden en laat de kinderwagen niet zomaar voor een lange tijd in de zon staan.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën