Intel Socket 1155

  • Gepubliceerd op 10 september 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022

De Intel Socket 1155 CPU is een CPU-socket met uitstekende pinnen die het computerbord helpen verbinding te maken met een microprocessor.

 

Met andere woorden, de socket bestaat uit een of meerdere mechanische componenten die elektrische en mechanische verbindingen bieden tussen een PCB (printplaat) en een microprocessor. Dit vergemakkelijkt het plaatsen en verwijderen of vervangen van de CPU, zonder het te hoeven solderen.

Intel Socket 1155 1

Is de Socket 1155 CPU LGA of PGA?

 

Socket 1155 CPU is gebaseerd op het LGA-patroon (land grid array), ook wel Socket T. LGA is een pakket voor opbouwmontage voor IC’s (geïntegreerde schakelingen) en staat bekend om het aanbieden van pinnen direct op de socket in plaats van op het geïntegreerde circuit.

 

De verpakkingstechnologie heeft contacten in de vorm van een rechthoekig rooster onder de verpakking. De contacten moeten worden aangesloten op het rooster van de printplaat. LGA’s kunnen elektrisch worden aangesloten op een PCB, hetzij door middel van de socket, hetzij rechtstreeks op het bord te solderen.

 

Is LGA beter dan PGA?

 

PGA (pin grid array) verwijst naar de set pinnen die CPU’s vóór LGA met het moederbord van een computer verbonden. PGA zorgde ervoor dat elke processor op elk moederbord kon passen. De evoluerende CPU heeft PGA-sockets echter incompatibel gemaakt met verschillende nieuwe generatie CPU’s.

 

Met de vooruitgang in microprocessoren zijn er meer pinnen nodig voor het hanteren van nieuwe functies en het leveren van meer vermogen. De nieuwste Intel- en AMD-CPU’s hebben een LGA.

 

De LGA-interface heeft geen pinnen op de chip. Dit verkleint de kans dat de chip tijdens of voor de installatie beschadigd raakt, aangezien er geen pinnen zijn die per ongeluk kunnen worden verbogen.

 

Terwijl de pinnen worden overgebracht naar het moederbord, wordt het mogelijk om de socket te ontwerpen om de pinnen fysiek af te schermen. De kosten voor fouten bij installatie kunnen worden verminderd omdat moederborden niet duurder zijn dan CPU’s.

 

LGA is dus een nieuwe manier om een processor contact te laten maken met het moederbord. Behalve dat een LGA beter contact kan maken, is de LGA ook nog eens goedkoper dan de PGA.

 

Wat zijn de voordelen van Socket 1155?

 

CPU-sockets zijn specifiek ontworpen voor bepaalde CPU’s en zijn over het algemeen niet uitwisselbaar met andere processortypes.

 

In verschillende gevallen groeperen makers sockets en maakt Socket 1155 deel uit van een groep die werkt met de Intel Sandy Bridge-, Ivy Bridge- en Xeon-serie microprocessoren voor computers. Socket 1155 biedt, net als andere LGA-aansluitingen, het volgende:

  • Gemakkelijke toegang tot CPU;
  • Zorgt voor een juiste plaatsing of verwijdering van de spaan;
  • Wordt geleverd met een slot om CPU-bewegingen op het bord te verminderen;
  • Helpt bij een veilige positionering van het koellichaam bovenop de CPU.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën