• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kussen tegen nekklachten: welke kussens zijn geschikt?

Een kussen tegen nekklachten moet aan specifieke eisen kunnen voldoen. Ze zijn immers bedoeld om nekpijn te voorkomen en verlichten. Nekklachten worden veroorzaakt door verschillende factoren. Bijvoorbeeld door impact van buitenaf, een blessure of overbelasting.

 

Pijn in de nek en schouders kan ook worden veroorzaakt door een verkeerd hoofdkussen. Deze kussens bieden niet de juiste ondersteuning tijdens het slapen, waardoor er nekklachten ontstaan. Dit heeft zelfs invloed op de slaapkwaliteit én jouw functioneren.

 

Maar wat te doen tegen nekpijn? In de eerste plaats is de aanschaf van een geschikt kussen tegen nekklachten een must. In deze blog lees je precies waar deze kussens aan moeten kunnen voldoen én hoe je nekpijn effectief kunt voorkomen en verlichten.

Kussen Tegen Nekklachten

Geschikt kussen tegen nekklachten: waarom?

 

Er zijn verschillende redenen om de aanschaf van een geschikt kussen tegen nekklachten te overdenken. Bijvoorbeeld als je slaapproblemen ervaart. Dit kan variëren van wakker worden met pijn in de nek of schouders, tot aan het onrustig en onvast slapen.

 

Nekpijn kan worden veroorzaakt door een verkeerd kussen. Deze bieden dan niet de juiste ondersteuning en dwingen jouw hoofd in een onnatuurlijke houding. Spieren staan daardoor constant op spanning. Ook gedurende de slaap. Vaak verdwijnen deze klachten in de loop van de dag vanzelf, maar ze kunnen ook overbelasting tot gevolg hebben.

 

Je kiest ook voor een kussen tegen nekklachten als de nekpijn wordt veroorzaakt door andere redenen. Bijvoorbeeld spier- of gewricht letsel, spanningen en stress. Een geschikt kussen tegen nekklachten geeft verlichting en kan verergering van de klacht voorkomen.

Waar moet een kussen tegen nekpijn aan voldoen?

 

Een kussen tegen nekklachten of pijn in de nek moet aan een aantal eisen kunnen voldoen. Een geschikt kussen past bij jouw slaaphouding en ondersteunt waar dat nodig is. Er zijn kussens tegen nekklachten voor zowel buik-, zij- als rugslapers. Allen met hun eigen specifieke kenmerken. Een kussen van traagschuim is altijd een goede keuze. Dit materiaal neemt de vorm van jouw hoofd over en zorgt voor de juiste drukpunten en ondersteuning.

  • Zijslaper: als je vaak of regelmatig op je zij slaapt, kies dan voor een hoog hoofdkussen. Jouw wervelkolom blijft in dit geval ook wanneer je op je zij slaapt in een rechte lijn.
  • Buikslaper: een geschikt kussen tegen nekklachten voor buikslapers is wat platter dan een hoofdkussen voor zijslapers. De wervelkolom heeft bij een buikpositie namelijk minder correctie nodig om in een horizontale positie te kunnen blijven.
  • Rugslaper: als je een rugslaper bent, dan ben je het meest gebaat bij een kussen met een medium hoogte. Zo kun je slaapproblemen door nekpijn of hoofdpijn effectief verminderen.

Wat te doen tegen nekpijn tijdens het slapen? Kies in ieder geval voor één goed hoofdkussen. Voorkom het experimenteren met meerdere kussens. Deze kunnen klachten als pijnlijke schouders, een gevoelige nek of hoofdpijn verergeren of juist veroorzaken.

 

Wat te doen tegen nekpijn?

 

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen tegen nekpijn. Zeker wanneer deze slaapproblemen veroorzaken door toedoen van een verkeerd hoofdkussen. Als je weet wat jouw voorkeurspositie is, kies je eenvoudig het traagschuim kussen dat bij je past.

 

Hoewel het materiaal zich aanpast aan de vorm van jouw hoofd, veranderd deze positie gedurende het slapen niet. Iets wat met normale kussens wel gebeurd. Met een traagschuim kussen tegen nekpijn kun je dus de hele nacht profiteren van de juiste houding en ondersteuning. Daarbij maakt het niet of uit of je op de buik, de zij of de rug slaapt.

 

Tips om nekklachten tijdens het slapen te voorkomen:

  1. Kies voor een hoofdkussen met de juiste hoogte. Dit kun je bepalen aan de hand van de positie waarin je veel of vaak slaapt. Zo voorkom je spierspanning en nekklachten.
  1. Controleer de geschiktheid én de conditie van jouw matras. Ook (te zachte) matrassen kunnen nekklachten veroorzaakt. Ook wanneer je wel een geschikt hoofdkussen gebruikt.
  1. Zorg ervoor dat de ruimte tussen de schouder en de plaats waarop het hoofd het kussen raakt is opgevuld. Dat zorgt voor de juiste ondersteuning van de nek en voorkomt een onnodige spanning op de nekspieren tijdens het rusten of slapen.

 

Naast een goed traagschuim matras is ook een geschikt kussen tegen nekklachten van belang. Laat je dus goed informeren en bepaal voor jezelf wat jouw voorkeurspositie is tijdens het slapen. Daarop kun je de aanschaf van een nieuw hoofdkussen afstemmen.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën