Na het schilderen last van strepen?

  • Gepubliceerd op 14 augustus 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Na het schilderen last van strepen?

Krijtachtige verf staat bekend om het achterlaten van strepen, en meestal moet je een paar lagen aanbrengen om ze te verwijderen. Sommige matte verven zijn goed te gebruiken, maar je moet ze eerst op een teststuk aanbrengen om er zeker van te zijn dat je niet eindigt met strepen op het uiteindelijke project.

 

Het is altijd beter om wat meer geld te investeren in een verfblik van betere kwaliteit. Als je de muren van jouw huis wil schilderen, of meubels schildert om in huis te plaatsen, wil je waarschijnlijk dat het er op zijn allermooist uitziet.

Na Het Schilderen Last Van Strepen

Strepen na het schilderen

 

Vaker wel dan niet ontstaan ​​er rolsporen wanneer je niet genoeg verf op de verfroller doet, of als de verf in jouw roller is opgebruikt en je probeert om een groter oppervlakte te bedekken dan je zou moeten. Ook kan de verkeerde hoeveelheid druk ervoor zorgen dat verf langs de rand van de verfroller naar buiten duwt, waardoor een streep ontstaat.

 

Hoe verwijder en voorkom je verfstrepen?

 

Extra verflaag: Probeer een extra verflaag. Ga simpelweg nog eens over de gebieden heen waar je strepen ziet en egaliseer ze met een andere laag. Pas deze keer op dat je niet de verkeerde hoeveelheid druk uitoefent of niet genoeg verf op de roller gebruikt, dus dat wat de strepen in de eerste plaats veroorzaakte.

 

Schuren tussen lagen: Sommige mensen gebruiken ook de schuurtechniek op hun voltooide project, ongeacht of ze strepen en vlekken proberen te vermijden of niet. Sommige schilders schuren direct nadat hun primer droogt en ook tussen elke laag in. Elke keer dat je het oppervlak voorzichtig voorbewerkt, hecht de volgende verflaag beter. Zorg ervoor dat het oppervlak tussen elke laag goed kan drogen. Als de laatste laag volledig is opgedroogd, krijg je een glad, streeploos oppervlak.

 

Verfroller: Gebruik de juiste verfroller. Als je op een groot oppervlak werkt, gebruik dan een grotere verfroller. Gebruik een kleinere verfroller voor compacte plekken. Dit voorkomt dat je je slagen beperkt en efficiënter kunt dekken.

 

Verfhoeveelheid: Koop de juiste hoeveelheid verf. Zuinig zijn heeft zijn plaats, maar als het op verf aankomt, breng dan de juiste hoeveelheid aan en voorkom dat je te hard pusht om een grotere oppervlakte te schilderen dan effectief kan worden bedekt.

 

Werk in delen: Werken in delen is ook altijd een goed idee, omdat je kunt doorwerken terwijl je verf droogt. We weten allemaal dat teruggaan over natte verf met meer verf een van de grootste ‘dont’s’ zijn. Dus als je in delen werkt, kan verf in de ene oppervlakte drogen terwijl je tegelijkertijd aan een ander oppervlakte werkt.

 

Als je details over de basisverf heen moet schilderen, zorg er dan voor dat deze volledig droog is. Afhankelijk van het soort verf dat je gebruikt, moet je mogelijk 24 uur wachten voordat je de oppervlakte over wilt doen. Als je verf niet volledig is opgedroogd, zal deze gaan smeren.

 

Laat de verf volledig drogen tussen de lagen: Over reeds natte verf schilderen is zelden een goed idee, vooral omdat dit strepen achterlaat. Ondanks dat je graag probeert om jouw project zo snel mogelijk af te maken, is het nooit een goed idee om met meer verf over natte verf heen te gaan.

 

Als je dit doet, krijgt je zeker strepen en vlekken op je project. De beste manier om strepen en vlekken te voorkomen, is door dit allemaal niet tegelijk te doen. Het is eigenlijk aan te raden om ten minste 24 uur te wachten voordat je over de eerste laag heen schildert, zodat je zeker weet dat het helemaal droog is

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën