Printers: Welke printer moet je kiezen?

 • Gepubliceerd op 29 september 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Printers: Welke printer moet je kiezen?

Printers zijn intussen al een tijdje een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Printers hebben namelijk een vaste rol in ieder kantoor weten te krijgen. Het is nog altijd dé manier om een pagina, een werkstuk, een document, een foto of een wat groter bestand op fysiek papier te krijgen. Echter is dat allemaal leuk en aardig. Maar met al die opties die je tegenwoordig hebt qua printers; welke printer moet je kiezen? Wat is bijvoorbeeld de beste printer voor thuis? En welke merken printers zijn beter dan andere?

Printer Kiezen

Welke soorten printers zijn er?

 

Om te beginnen, is het waarschijnlijk een goed idee om meer te leren over de verschillende soorten printers die er zijn. Dat zijn er in de praktijk namelijk vaak meer dan dat men in eerste instantie denkt. In principe is er sprake van 3 hoofdtypen wat printers betreft. Het gaat dan namelijk om:

 • Laserprinter: Een laserprinter is een type printer dat geen inkt gebruikt voor de printjes, maar toner. Deze toner smelt onder hoge temperaturen, waardoor het op het papier terechtkomt. Het fijne van deze techniek is dat je met één toner vrij lang overweg kunt. De hoeveelheid is dermate groot, dat je deze pas na lange tijd hoeft te vervangen. Bovendien is toner ook een stuk goedkoper dan inkt. Daarbij is het wel belangrijk om op te merken dat de kwaliteit vaak wat lager ligt. Een laserprinter is vooral snel en efficiënt. De kwaliteit van bijvoorbeeld een foto wil dan nog weleens achterwege blijven. Met een laserprinter vergelijken ontdek je welke opties er bovenuit steken.
 • Inkjetprinter: Een inkjetprinter werkt dus wel met inkt. Deze inkt is in een inkjetprinter verzameld door middel van cartridges. Je hebt de beschikking over een aantal verschillende kleuren. Door inkjetprinters te vergelijken ontdek je wat de kleurenopties zijn. Dit wil per inkjetprinter nog weleens verschillen. Een dergelijke printer spuit als het ware kleine druppeltjes inkt op het onderliggende papier. Door dit heel precies te doen, ontstaan er specifieke patronen. Een inkjetprinter staat erom bekend dat het prachtige afdrukken van kleuren oplevert. Ideaal voor foto’s en andere kleurrijke bestanden.
 • All-in-one printer: Tot slot blijft er nog de all-in-one printer over. Dit is de meest uitgebreide versie van de printer. Deze printers zijn namelijk ook in staat om te scannen, te kopiëren en soms zelfs om te faxen. Het fijne hiervan is dat één apparaat dan in staat is om eigenlijk alle werkzaamheden uit te voeren. Vooral bij zakelijke doeleinden komt een all-in-one printer goed van pas. Kies er nu voor om all-in-one printers te vergelijken om te ontdekken welke opties op dit moment het beste scoren.

 

Bekende merken printers

 

Net als in eigenlijk iedere andere sector zijn er altijd een paar merken die er bovenuit springen. Merken die de zaakjes van top tot teen op orde hebben. Ook wanneer het printers betreft, is al snel duidelijk dat sommige merken printers als zeer kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar bekend staan. Het gaat dan bijvoorbeeld om merken als:

 • HP
 • Brother
 • Epson
 • Canon

 

Tezamen zijn deze printer merken verantwoordelijk voor bijna de volle 100% aan printer verkopen. Het is dan ook logisch dat ze in grote lijnen weten waar de consument om vraagt.

 

De beste printer voor thuis vinden

 

Nu je weet welke soorten printers er zijn en welke merken momenteel het hoogst scoren, rest er nog maar één vraag; wat is de beste printer voor thuis?

 

Wanneer je alle verschillende functionaliteiten van een printer verzamelt, kom je al snel tot de conclusie dat een inkjetprinter of een all-in-one printer de beste optie gaat zijn. De inkjetprinter staat voor een hoge kwaliteit aan printjes. Bovendien is het apparaat over het algemeen vrij goedkoop. Met een all-in-one printer heb je alles in één apparaat binnen handbereik. Vooral bij thuiswerken is dit een zeer handige uitkomst. Je hebt dan de mogelijkheid om alle zakelijke activiteiten dankzij een en hetzelfde apparaat uit te voeren.

 

Let er tot slot op dat je bij de printer wel de juiste hoeveelheid inkt in huis haalt. Daarbij kun je kiezen tussen huismerk inkt of een origineel alternatief. Wanneer je dan de printer zelf én al de inkt in huis hebt, kan het printen pas echt gaan beginnen!

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën