Redenen om huismerk inkt te kopen

  • Gepubliceerd op 28 september 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Redenen om huismerk inkt te kopen

Wanneer je in het bezit bent van een printer, dan moet je om de zoveel tijd de inktcartridge vervangen. Op het moment dat de inkt namelijk op is, komt er alleen nog maar een vage hoeveelheid van een bepaalde kleur uit de printer.

 

Het is dan tijd voor een nieuwe. En daarbij kun je kiezen voor originele inkt van een groot merk of huismerk inkt. In dit artikel nemen we 3 redenen om huismerk inkt te kopen door. Zo weet je aan het eind precies waarom het zo’n goede keuze is om voor huismerk inkt te gaan.

Redenen Om Huismerk Inkt Te Kopen

#1: Huismerk inkt is van dezelfde hoge kwaliteit

 

Allereerst is het belangrijk om op te merken dat huismerk inkt van dezelfde hoge kwaliteit is als originele inkt. Het is namelijk niet zo dat de bekende, grote merken beter weten hoe ze inkt moeten produceren. Of dat ze dit op een ‘betere’ manier in een cartridge stoppen.

 

Wanneer je voor een betrouwbare huismerk inkt kiest, dan zit het met jouw printer helemaal goed. De inkt die hieruit komt, zorgt voor duidelijke tekst en prachtige foto’s. Het is simpelweg een kwestie van voldoen aan de richtlijnen die de grote merken ook voor zichzelf stellen. Wanneer een huismerk inkt dit doet, gaat de uiteindelijke kwaliteit exact hetzelfde zijn.

 

Zo is het bij een huismerk inkt bijvoorbeeld niet te onderscheiden of het om een huismerk inkt of een origineel gaat. Door bijvoorbeeld twee dezelfde printjes van de verschillende typen inkt te vergelijken, vallen er geen verschillen op. Dit betekent dat je qua kwaliteit in ieder geval niet voor inkt van een groot merk hoeft te kiezen.

 

#2: Huismerk inkt is een stuk goedkoper

 

En dus belanden we al snel aan bij de tweede reden. Want als de kwaliteiten van huismerk inkt en originele inkt hetzelfde zijn, hoe zit dit dan met de prijs? Is er op dat gebied wellicht sprake van een verschil?

 

In de praktijk blijkt dat huismerk inkt een stuk goedkoper is dan het alternatief. Dit is mogelijk doordat er bij huismerk cartridges over het algemeen hergebruik plaatsvindt. De kunststof capsule van de cartridge zelf wordt simpelweg opnieuw gevuld. Zo is het mogelijk om flink te besparen op de totale kosten.

 

Wist je bovendien dat originele cartridges niet volledig zijn gevuld? Als onderdeel van het verdienmodel van de grote merken is het belangrijk dat je nieuwe inktcartridges blijft kopen. Zo blijven de inkomsten voor hen namelijk binnenstromen. Met huismerk inkt vul je de cartridge gewoon volledig, waardoor je naar verhouding flink wat geld gaat besparen.

 

#3: Huismerk inkt is volledig compatibel met bekende printer merken

 

Tot slot zijn mensen soms bang dat de huismerk inkt niet werkt in printers van grote merken. Echter is dit simpelweg een mythe. Dat een huismerk inkt is geproduceerd door een andere partij, doet niets af aan de toepasbaarheid ervan. Er is speciaal voor gekozen om deze maximaal compatibel met elkaar te maken. Zo installeer je een huismerk cartridge gewoon op dezelfde manier als dat je dit met een origineel zou doen.

 

Al met al zijn de specifieke kwaliteiten van huismerk inkt dus in principe gelijk aan het originele alternatief. Het grote verschil zit hem puur in het besparen van de kosten. Ben je iemand die redelijk vaak gebruik maakt van zijn of haar printer? Dan gaat de potentiële besparing flink oplopen door voor een huismerk inkt te kiezen.

Huismerk inkt of origineel

 

In principe komt het dus allemaal neer op een keuze tussen twee opties. Huismerk inkt of origineel. Net als bij iedere andere beslissing is het vaak slim om voor- en nadelen tegen elkaar op te wegen.

 

Wanneer je dit echter bij deze vergelijking doet, is er één duidelijke winnaar; huismerk inkt. Er is in principe niets waar originele inkt beter op scoort. Het enige waar sprake van is in de praktijk, is dat de perceptie is dat originele inkt betrouwbaarder is.

 

Wanneer je beide opties echter uitvoerig gaat vergelijken, merk je al snel dat hier helemaal geen sprake van is. Het hoger inschatten van de een zit simpelweg tussen de oren. De kwaliteit van huismerk of originele inkt is grofweg hetzelfde. Het komt er dan puur op neer of je graag geld wilt besparen of niet. Voor welke optie ga jij kiezen?

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën