Tips om geld te besparen als je met pensioen bent

  • Gepubliceerd op 15 november 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips om geld te besparen als je met pensioen bent

Met pensioen zijn betekent zeeën van tijd om te kunnen doen wat je altijd al wilde. Het maken van een lange reis, werken in de tuin of het uitoefenen van je hobby. Maar wanneer je geen maandelijks loon meer ontvangt, heeft dat ook gevolgen op de financiële situatie. Ook wanneer je voldoende pensioen hebt opgebouwd is het verstandig om te besparen.

 

Dat kan op de wekelijkse boodschappen, maar natuurlijk ook op uitjes, vakanties en lopende abonnementen. Natuurlijk kun je ook besparen op de elektriciteit. Maar er zijn meer dingen waar je rekening mee kunt houden. Want is dat dure sportschool abonnement echt nodig nu je de pensioengerechtigde leeftijd hebt bereikt? We voorzien je graag van een aantal tips.

 

Tips Geld Besparen Pensioen

Op welke zaken kun je besparen als je met pensioen bent?

 

Buiten besparen op het uitgavenpatroon en de elektriciteit, zijn er nog meer aantrekkelijke kortingen en tips waar je gebruik van kunt maken tijdens je pensioen. Zo houd je meer budget over voor andere leuke dingen én weet je zeker dat je financieel gezond blijft. Hieronder voorzien we je graag van tips om geld te besparen als je met pensioen bent.

 

1. Neem je uitgavenpatroon onder de loep

Wat geef je gemiddeld uit per week en hoe kun je daarop besparen? Nu je met pensioen bent, heb je meer vrije tijd. Dat heeft ook invloed op de dagelijkse structuur. Je hebt misschien geen uitlaatservice meer nodig voor de hond en hoeft de boodschappen niet meer thuis te laten bezorgen. Zaken waar je tijdens je pensioen voldoende tijd voor hebt. Het is dus goed om het patroon van jouw uitgaven dus te configureren én aan te passen.

 

2. Op vakantie? Plan reizen in het voor- of naseizoen

Als je met pensioen bent, wil je natuurlijk ook op vakantie. Naar zonnige oorden, of lekker in Nederland. Plan je vakantie in elk geval buiten het hoogseizoen om. Je bent immers niet meer afhankelijk van de bouwvak of schoolvakanties. Zo kun je flink wat geld besparen. Soms kan dit voordeel oplopen tot wel enkele honderden euro’s per persoon. Reizen in het voor- of naseizoen heeft nog een voordeel. Het is rustiger waardoor je nog meer geniet.

 

3. Besparen op de uitgaven voor boodschappen

Als je met pensioen bent is het nog makkelijker om te besparen op de wekelijkse boodschappen. Je hebt namelijk voldoende tijd voor het afspeuren van de beste aanbiedingen. Daarnaast kun je op elk gewenst tijdstip van de dag boodschappen doen. Dus ook net voor sluitingstijd. Versproducten zijn dan vaak een stuk voordeliger.

 

Extra tip: doe ook eens boodschappen bij lokale aanbieders. Zoals een boerderij waar ze zelf geoogste seizoensgroenten verkopen of misschien wel verse melk van eigen koeien. Dat smaakt niet alleen lekkerder, maar is ook nog eens goed voor de portemonnee.

 

4. 65+ korting op uitstapjes

Wanneer je met pensioen bent, ben je in veel gevallen de leeftijd van 65+ gepasseerd. Dat betekent dat je recht hebt op seniorenkorting. Je kunt dan verschillende leuke uitstapjes maken voor veel minder geld. Dit kan soms wel 40-50% schelen. Een flinke besparing dus. Denk daarbij aan het bezoeken van culturele voorstellingen, het theater of het museum.

 

5. Huishoudelijke apparatuur vervangen voor A+++

Nu je met pensioen bent, ben je wellicht ook vaker thuis. Je maakt bijvoorbeeld meer gebruik van de televisie. Overdenk daarom de aanschaf van energiezuinige apparatuur. Dat kan je op jaarbasis flink wat geld schelen op de eindafrekening van de elektriciteit. Het aanschaffen van apparaten met een A+++ energielabel helpt je dus flink besparen.

 

6. Vergeet niet om jaarlijks over te stappen van energieleverancier

Als je met pensioen bent wil je natuurlijk zoveel mogelijk kunnen besparen. Door elk jaar te wisselen van energieleverancier, doe je dat op een hele eenvoudige manier. Hier hoef je eigenlijk niets voor te doen. Zelfs de overstap wordt geregeld door de aanbieder. Je bespaart daarmee wel minimaal € 300 per jaar. Dat is makkelijk verdienen!

 

7. Maak gebruik van toeslagen waar je recht op hebt

Wanneer je met pensioen bent, dan is ook het inkomen verandert. Misschien heb je nu wel recht op bepaalde toeslagen?  Denk daarbij maar eens aan toeslagen die je maandelijks tegemoet komen in de huur van jouw woning. Als dat voor je pensioen niet zo was, kom je nu mogelijk ook in aanmerkingen voor zorgtoeslag. 

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën