Top 5 eiwitrepen

  • Gepubliceerd op 7 april 2022
  • Bijgewerkt op 17 juni 2022

Eiwitrepen zijn een geweldige manier om wat extra eiwitten binnen te krijgen. Bijvoorbeeld als je spiermassa wilt opbouwen of lichaamsvet wilt verliezen. Deze top 5 eiwitrepen helpen je daarbij. Je kunt deze proteïne bars op op elk moment van de dag eten. Bekijk hier de Body & Fit kortingscode van deze maand.

 

Ze zijn ideaal als verantwoorde snack tussendoor. Zeker wanneer je een druk dagschema hebt. Eiwitrepen zorgen voor een gezond darmstelsel. Daarnaast zijn de top 5 eiwitrepen van Body & Fit een uitstekende bron van energie voor een trainingssessie.

 

Dit is onze top 5 eiwitrepen van Body & Fit:

  1. Perfection Bar Deluxe: suikervrij en 20 gram eiwitten per reep
  2. Pro Bar: 0.8 gram suikers en 25 gram eiwitten
  3. Smart Wafer: suikervrij met 8,4 gram hoogwaardige eiwitten
  4. Whip ‘n Whey Bar: geen toegevoegde suikers en 15 gram eiwitten
  5. Protein Crunchy Wafers: 0,6 gram suiker en 13 gram eiwitten

 

Wat zijn eiwitrepen?

 

Proteïne of eiwitrepen zijn snacks die je kunt gebruiken als maaltijdvervanger. Je eet ze voor of na het sporten of wanneer je de proteïne inname een boost wilt geven. Eiwit is een essentiële voedingsstof. Als je geen tijd hebt voor een maaltijd zijn deze bars een alternatief.

 

Het helpt het lichaam bij de spieropbouw en herstelt de weefsels in het lichaam. Eiwitrepen leveren ook energie doordat ze worden omgezet in glucose. Deze worden gebruikt door onze cellen in plaats van dat de vetvoorraden worden afgebroken.

 

Eiwitrepen bieden veel voordelen. Zeker wanneer je het moeilijk vindt om te voldoen aan de  aanbevolen dagelijkse eiwitinname. Dat maakt de proteïne bars zeer geschikt voor mensen die waarde hechten aan evenwichtige voeding, maar daar niet altijd de tijd voor hebben.

Wat zijn de voordelen van eiwitrepen?

 

De eiwitrepen uit deze top 5 van Body & Fit bieden veel voordelen. Ze vormen een snelle en gemakkelijke snack die je op elk moment kunt eten. Natuurlijk mogen ze niet een hele maaltijd vervangen, maar ze geven je lichaam wel wat het op dat moment nodig heeft.

 

Een eiwitreep is de perfecte manier om extra proteïne toe te kunnen voegen aan je eetpatroon. De beste eiwitrepen helpen je bij de opbouw van spiermassa. Daarom zijn ze zeer geschikt om te eten vóór en na een training.

 

Na een rustperiode moeten we onze spieren weer helpen groeien. Dat kunnen we doen door ze van meer eiwitten te voorzien. Dat betekent dat we er bij elke maaltijd voor moeten zorgen dat we genoeg proteïnen binnen krijgen.

 

1. Eiwitrepen zorgen voor een goed eetpatroon

 

Eiwitrepen zijn een goede keuze zijn om het lichaam te voorzien van voldoende eiwitten en andere voedingsstoffen. Het eten van de juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten draagt bij aan het vergroten van de spiermassa. Ook vermindert het de vetreserves.

 

Zeker wanneer je het eten van proteïne bars gecombineerd met weerstandstrainingen. Proteïnerepen helpen ook om spierafbraak te verminderen. Zeker als je tijdelijk minder calorieën eet. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen of op dieet bent.

 

Ze zijn een perfecte maaltijdvervanger als je niet genoeg tijd hebt voor de lunch of het diner. Ze voorzien het lichaam van een adequate hoeveelheid eiwit en essentiële voedingsstoffen. Zeker als de maaltijden niet alle noodzakelijke voedingsbehoeften bevatten.

 

De eiwitrepen uit deze top 5 voorkomen spierverlies als gevolg van een caloriebeperking. Zo voorkom je dat de spieren worden afgebroken terwijl je toch lichaamsvet verliest.

 

2. Verhoogt het energieniveau

 

Ons lichaam heeft brandstof nodig. Voor een workout of om de dag door te komen. De beste eiwitrepen voorzien het lichaam van de energie die het nodig heeft. Daarnaast reguleren ze de bloedsuikerspiegel. Het verbetert de stemming en de mentale focus. Eiwitrepen dragen ook bij aan een actieve levensstijl en het uithoudingsvermogen.

 

Eiwitrepen voorkomen en verminderen zelfs de negatieve effecten van stress. Dit heeft een groot voordeel voor onze gezondheid. Een goede proteïnereep van Body & Fit voorziet het lichaam snel van energie en helpt vermoeidheid voorkomen.

 

3. Eiwitrepen als gezonde maaltijdvervanger

 

Proteïne repen zijn de perfecte maaltijdvervanger als je weinig tijd hebt. Op deze manier kun je jouw sportieve prestaties ook verbeteren als je geen tijd hebt om te eten. Eiwitrepen zijn zelfs geschikt voor mensen die hinder ondervinden van een voedselallergie. Er zijn namelijk verschillende eiwitrepen. Zoals veganistisch, suiker-arm of op plantaardige basis.

 

4. Draagt bij aan de spiergroei

 

Als je de spiermassa wilt laten groeien of werkt met gewichten, dan zijn eiwitrepen de beste optie om de spieren van voldoende kracht te voorzien. Ze beiden een grote hoeveelheid energie die de spieren ondersteunt tijdens de dagelijkse training. Ze dragen ook bij aan het verliezen van lichaamsgewicht. Ze bevatten namelijk weinig calorieën en koolhydraten.

 

Zorg ervoor dat je het eiwitgehalte per portie controleert. Alle voedingsetiketten geven de hoeveelheid proteïne aan in grammen per reep. De top 5 eiwitrepen van Body & Fit bevatten tot wel 25 gram eiwit. Ze zijn een goede keuze voor mensen die sporten.

 

5. Gewichtsverlies

 

Proteïnerepen bevatten vaak minder calorieën dan de traditionele repen die we kennen. Toch is de smaak en de textuur vrijwel gelijk. Daarom zijn proteïne bars een goede keuze voor mensen die lichaamsgewicht willen verliezen. Eiwitten geven je een vol gevoel en langdurige energie. Zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over bewerkte voedingsstoffen.

 

Eiwit heeft geen invloed op de insuline-achtige macronutriënten. Zoals vetten en koolhydraten. Ze hebben dus ook geen invloed op de ketose. Met de beste eiwitrepen kun je jouw lichaam dus in de zogenaamde ketose houden. Ze dragen ook bij aan het behouden van de gezonde vetten. Een goede keuze als je wilt afvallen zonder een honger gevoel.

 

6. Meer eiwit en minder suiker

 

Eiwit is van vitaal belang voor de groei, het onderhoud en het herstel van het spierweefsel. Het verhogen van de dagelijkse eiwitinname helpt bij het verbeteren van de algehele gezondheid. Daarnaast kun je vermoeidheid door toedoen van een laag gehalte aan aminozuren voorkomen. De beste eiwitrepen van Body & Fit zijn een koolhydraatarme snack die bloedsuikerpieken helpt te voorkomen. Eiwitrepen geven de energie langzaam vrij.

 

Wanneer gebruik je een eiwit of proteïne reep?

 

De eiwitrepen van Body & Fit in deze top 5 kun je op elk moment van de dag eten. Ze dienen ook als een maaltijdvervanger. Proteïnerepen zijn een voedzame optie wanneer je in de loop van de dag een snelle eiwit boost nodig hebt. Bijvoorbeeld als je wilt afvallen.

 

Je kunt een eiwitreep zowel voor als na de training eten. De pre-workout reep geeft energie aan het lichaam. Zo ben je in staat om zware oefeningen te doen zonder dat jij je uitgeput voelt. De repen die je na de training eet helpen bij de ontspanning en de spieropbouw.Eiwit bars bevatten voedende ingrediënten die helpen om de honger te stillen. Ook als je nauwelijks tijd hebt om iets te eten.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!