Veilig achterwaarts vervoeren in de autostoel

  • Gepubliceerd op 18 mei 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Veilig achterwaarts vervoeren in de autostoel

Veilig achterwaarts vervoeren in de kinderstoel is belangrijk. Zo loopt jouw baby het minst risico op letsel. Bijvoorbeeld bij een frontale of een zijdelingse aanrijding. Het is dan ook raadzaam om jouw kindje zo lang mogelijk in een achterwaartse positie te vervoeren.

Achterwaarts Vervoeren Autostoel

Waarom een baby zo lang mogelijk achterwaarts vervoeren?

 

Jouw kindje zo lang mogelijk achterwaarts vervoeren in de kinderstoel heeft een reden. De kans op nekletsel wordt bij achteruit reizen namelijk aanzienlijk kleiner. Jouw baby kan veilig achterwaarts worden vervoert op de passagiersstoel of op de achterbank. De keuze die je maakt is ook afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt in jouw auto.

Baby achterwaarts vervoeren? Dit zijn de beste achteruitkijkende autostoeltjes.

 

Het advies is om baby’s vanaf hun geboorte tot aan een minimale leeftijd van 24 maanden achterwaarts te vervoeren in de kinderstoel. Dat deze manier van reizen effect heeft, blijkt wel uit de letsel- en ongevallencijfers met kleine kindjes die voorwaarts worden vervoert.

 

In een tegenovergestelde richting reizen voorkomt ernstig hoofd- en nekletsel bij baby’s en kleine kinderen. De impact is bij een frontale aanrijding namelijk veel kleiner wanneer jouw kleintje veilig achterwaarts wordt vervoerd in een goedgekeurde kinderstoel voor in de auto.

 

Achteruitkijkende kinderstoeltjes met een Isofix systeem

 

Als je jouw kindje achterwaarts wilt vervoeren in de kinderstoel, dan heb je een autostoel nodig met een Isofix systeem. Deze systemen zijn geschikt voor reizen tegen de rijrichting in, maar bieden ook een optimale bescherming aan jouw baby of peuter.

 

Autostoel met Isofix kopen? Dit zijn de beste Isofix autostoeltjes voor baby’s.

 

Wat is een Isofix systeem voor kinderstoelen?

 

Een kinderstoel met een Isofix systeem kan eenvoudig worden geïnstalleerd in de auto. De autostoel wordt bevestigd op 2 bevestigingspunten. Het gebruik van een autogordel in is niet nodig als je jouw baby of kleintje achterwaarts wilt vervoeren in de auto.

 

Door te kiezen voor een veilig Isofix autostoeltje, wordt de kans op letsel verkleind. Mede door het reizen in een tegenovergestelde richting, maar ook omdat deze systemen de kans op ongelukken of letsel door een verkeerde installatie aanzienlijk verkleinen. Daarnaast zijn deze achterwaartse autostoelen verkijgbaar in de groepen 0, 1, 2 en 3.

 

Autostoeltje groep 0 kopen? De beste groep 0 autostoeltjes voor achteruit reizen.

Autostoeltje groep 1 kopen? De beste groep 1 autostoeltjes voor achteruit reizen.

Autostoeltje groep 1-3 kopen? De beste groep 1-3 autostoeltjes voor achteruit reizen.

 

i-Size autostoeltjes voor baby’s en kleine kinderen

 

i-Size is de nieuwe norm voor autostoeltjes voor baby’s. De wet bepaald dat kindjes zo lang mogelijk achterwaarts vervoert moeten worden in de auto. Dat is zelfs verplicht tot een leeftijd van 15 maanden, maar langer achteruit vervoeren is natuurlijk altijd beter en veiliger.

 

i-Size autostoeltjes kennen veel voordelen. Ze kun je jouw baby dus achteruit vervoeren tot een minimale leeftijd van 15 maanden. Daarnaast zijn deze kinderstoelen makkelijk te installeren en te gebruiken. Daardoor weet je zeker dat je jouw baby goed kunt vastzetten.

 

i-Size autostoel kopen? Dit zijn de beste autostoelen met de i-Size norm.

 

Een kinderstoel voor achteruit vervoeren die voldoet aan de i-Size norm biedt een optimale bescherming aan jouw kleintje. Het kindje wordt beschermt tegen impact die afkomstig is van zowel de voorkant en de zijkant. Alle i-Size kinderstoelen moeten hieraan voldoen.

 

Waar op letten als je jouw kindje achterwaarts wilt vervoeren?

 

Schakel de airbags uit

 

Als je jouw baby veilig achterwaarts wilt vervoeren, dan is het belangrijk dat je de airbags uitschakelt. Dit kun je doen voor de plaats waar je de kinderstoel monteert. Bijvoorbeeld op de bijrijdersstoel of op de achterbank. Daarmee voorkom je nekletsel wanneer je te maken krijgt met een frontale of zijdelingse botsing. De airbag moet je dus altijd uitschakelen.

 

Achterbank spiegel installeren

 

Wil je jouw kindje achterwaarts vervoeren in een kinderstoel op de achterbank? Dan kun je met een gewone achteruitkijkspiegel geen oogcontact maken. Installeer dus een speciale spiegel om oogcontact te kunnen houden met jouw baby op de achterbank. Ook wanneer jouw kindje achteruit reist. Zo kun je jouw kleintje altijd in de gaten houden tijdens het rijden.

 

Achterbank spiegel kopen? De beste achteruitkijkspiegels voor kinderstoeltjes.

 

Niet met dikke kleding aan in het autostoeltje

 

Als je jouw kind veilig achterwaarts wilt vervoeren in de kinderstoel, is ook de kleding die jouw kleintje draagt belangrijk. Vermijd dikke winter jassen of vesten. Daardoor kun je de sluiting van het autostoeltje niet voldoende aantrekken.

 

De speling die ontstaat kan gevaarlijk zijn bij een aanrijding of wanneer je plotseling hard moet remmen. Jouw baby kan door de druk loskomen uit de gordels en de kinderstoel. Met alle gevolgen van dien. Wil je in de winter reizen? Trek jouw kindje dan geen jas aan maar kies voor een warme deken die je over het kinderstoeltje legt. Je maakt jouw baby dus eerst goed vast in de autostoel.

 

Deken voor over de kinderstoel kopen? Dit zijn de beste babydekens voor in de auto.

 

Heeft achterwaarts reizen ook nadelen voor kinderen?

 

Voor jouw baby of kleintje heeft achterwaarts reizen alleen maar voordelen. Zelf kun je wel enige nadelen ervaren. Natuurlijk wegen deze niet op tegen de veiligheid van jouw kindje. Zo kan het zijn dat je moet inleveren aan beenruimte wanneer jouw baby achterwaarts reist op de bijrijdersstoel. Neem je plaats achterin, dan is de beschikbare ruimte iets kleiner.

 

Mede omdat je de passagiersstoel wat verder naar achteren zet om jouw kindje makkelijk in- en uit de kinderstoel te kunnen halen.Ook het kindje zelf kan een gebrek aan beenruimte ervaren als het in tegenovergestelde richting reist.

 

Dit is soms het geval wanneer jouw kind groeit. Om dit te voorkomen kun je het beste kiezen voor kinderstoelen die geschikt zijn voor zowel vooruit als achteruit reizen. Je draait de stoel dan eenvoudig om als dat nodig is.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën