Verzekeringen en een pas geboren baby

  • Gepubliceerd op 27 juni 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Verzekeringen en een pas geboren baby

Welke verzekeringen heb je nodig voor een pasgeboren baby? Natuurlijk wil je hier liever niet aan denken wanneer je in verwachting bent. Toch is het een belangrijk onderwerp. Want hoe zit dat eigenlijk met de autoverzekering en de zorgverzekering? En je wilt er natuurlijk niet aan denken, maar ook het regelen van een uitvaartverzekering is van belang.

 

Welke verzekeringen aanpassen of afsluiten voor baby’s?

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt voor jou, maar natuurlijk ook voor jouw kleintje. Met de juiste verzekeringen kun je behoorlijk wat schade en financiële ellende voorkomen. Ook weet je zeker dat jouw baby op de beste medische zorg kan rekenen als dat nodig is. En onderweg of op reis? Ook dan heeft jouw pasgeboren baby een verzekering nodig.

 

Natuurlijk beslis je zelf welke verzekeringen je wel of juist niet afsluit. Toch kan het aanbod flink overweldigend zijn. De kans is groot dat jij al in het bezit bent van de meeste verzekeringen. In dat geval moet de polis worden aangepast of gewijzigd. Ook deze informatie moet je doorgeven. Om je alvast op weg te helpen, hebben we alle mogelijke verzekeringen voor jouw baby op een rij gezet. Welke zijn belangrijk voor jouw gezinnetje?

Verzekering Pas Geboren Baby

Bestaande verzekeringen aanpassen voor een baby

 

1. Zorgverzekering

 

In Nederland moet iedereen in het bezit zijn van een zorgverzekering. Dat geldt ook voor jouw pasgeboren baby. Toch hoef je geen aparte verzekering af te sluiten. Wel moet je de verzekeringsmaatschappij binnen 4 maanden op de hoogte brengen van de geboorte van jouw baby. Jouw kindje ontvangt dat net zoals jij de beste zorg uit de basisverzekering.

 

2. Autoverzekering

 

Als je een voertuig hebt dan heb je ook een autoverzekering. Deze hoef je dus alleen maar aan te passen voor jouw pasgeboren baby. Overweeg vooral om de het inzittenden risico nog eens goed onder de loep te nemen. Zijn alle passagiers goed en correct verzekerd?

 

3. Inboedelverzekering

 

De kans is groot dat je al in het bezit bent van een inboedelverzekering. Daarmee bescherm je jezelf tegen grote financiële schade aan jouw inboedel. Bijvoorbeeld omdat er is ingebroken of omdat de inrichting van jouw woning is verwoest door brand.

 

Deze verzekering moet je zeker aanpassen als je een pasgeboren baby hebt. Het is namelijk aannemelijk dat de waarde van jouw inboedel flink gestegen is met de komst van het kleintje. Denk aan de nieuwe babykamer, die dure wandelwagen of de videocamera.

 

Nieuwe verzekeringen die je kunt afsluiten voor een baby

 

1. Uitvaartverzekering

 

Als kersverse ouder wil je deze verzekering natuurlijk liever niet afsluiten voor jouw pasgeboren baby. Toch is dit van belang. Een begrafenis of crematie kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen. Door zo vroeg mogelijk een verzekering af te sluiten, betaalt jouw kindje later maar een klein bedrag per maand. Dat komt omdat de looptijd langer is. Houd er rekening mee dat een uitvaart zonder verzekering gemiddeld rond de € 8.000 kost.

 

2. Aansprakelijkheidsverzekering

 

Als ouder ben je natuurlijk aansprakelijk voor de acties en ongelukjes die jouw baby veroorzaakt. Zeker wanneer ze straks gaan kruipen of lopen is een aansprakelijkheidsverzekering geen overbodige luxe. Overweeg dus om deze af te sluiten.

 

Je betaalt een relatief klein bedrag terwijl de schade die jouw kindje of gezinslid maakt wordt gedekt. En dat is natuurlijk wel zo’n prettig gevoel. Het is geen verplichting om een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, maar het is zeker aan te raden.

 

3. Rechtsbijstandverzekering

 

Je raakt in een conflict met de crèche of jouw kindje is ziek geworden door een medische fout. Scenario’s die je natuurlijk liever niet wilt overdenken. In deze situaties heb je behoefte aan juridische hulp.

 

Overweeg daarom om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor jouw pasgeboren baby. Dit is niet verplicht, maar kan later wel voor gemoedsrust zorgen. Ben je al in het bezit van een dergelijke verzekering? Dan kun je de samenstelling van jouw gezin laten veranderen op de polis. Jouw baby is dan gewoon meeverzekerd.

 

4. Opstalverzekering

 

Heb je een eigen woning maar nog geen opstalverzekering? De komst van jouw pasgeboren baby is een goed moment om dit af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld veroorzaakt door natuurgeweld, hemelvuur of een heftige storm. Je wilt natuurlijk liever niet dakloos worden met een kindje van een paar maanden oud.

 

5. Overlijdensrisicoverzekering

 

Over deze verzekering heb je misschien nog niet eerder nagedacht. Met een pasgeboren baby wil je juist dat de zaken goed geregeld zijn. Ook wanneer jij of jouw partner overlijdt. Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je financiële problemen wanneer er één partner wegvalt.

 

De hypotheek wordt gedeeltelijk overgenomen waardoor de achterblijvers in het huis kunnen blijven wonen. Zoals jij, jouw partner én jullie kindje. Een verzekering die het risico beperkt bij een overlijden is niet verplicht. Houd er rekening mee dat de maandelijkse premie van deze verzekering behoorlijk in de papieren kan lopen. Met een pasgeboren baby in huis en extra kosten, wil je hier misschien liever eventjes mee wachten.

 

6. Reisverzekering

 

Ook een reisverzekering is optioneel als je een pasgeboren baby hebt. Deze hoef je natuurlijk niet af te sluiten wanneer je voorlopig niet op vakantie of op reis gaat. Misschien heb je al een reisverzekering? Geef de geboorte van jouw kindje en het veranderde reisgezelschap dat door aan de verzekeringsmaatschappij.

 

Heb je nog geen reisverzekering maar ga je wel op pad met jouw kleintje? Sluit deze verzekering dan zeker af.  Daarmee ben je zeker van medische hulp in het buitenland, een pech onderweg service of vervangend vervoer. En dat is met een pasgeboren baby natuurlijk wel een geruststellend gevoel.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën