Voedingsschema baby van 0-3 maanden

  • Gepubliceerd op 18 juni 2021
  • Bijgewerkt op 21 maart 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Voedingsschema baby van 0-3 maanden

In de eerste 0-3 maanden in het leven van jouw baby is slapen en eten het belangrijkst. Het slapen regelt zich over het algemeen zelf wel. Maar hoe zit dat met de voeding? Wat is een goed voedingsschema voor een baby van 0-3 maanden en hoe vaak eet jouw kindje?

 

Hoe vaak moet een baby van 0-3 maanden worden gevoed?

 

Baby’s die borstvoeding krijgen moeten over het algemeen vaker worden gevoed dan wanneer jouw kindje flesvoeding krijgt. Moedermelk is namelijk veel lichter verteerbaar. Dat betekent dat jouw baby sneller honger heeft dan wanneer het flesvoeding krijgt.

Voedingschema Baby 0 3 Maanden

Voedingsschema voor borstvoeding en flesvoeding in de eerste 3 maanden

 

In de eerste levensweken moet jouw baby 8 tot 12 keer borstvoeding of flesvoeding krijgen. Elke 4 uur heeft jouw kindje melk nodig. Het kan dus voorkomen dat je jouw baby de eerste weken wakker moet maken tussen de voedingsbeurten in. Wanneer de voeding goed op gang is en de baby in gewicht toeneemt, mag je het aantal voedingen terugbrengen.

 

Voeding baby van 1 maand oud

 

Het voedingsschema neemt in de eerste levensmaand van jouw baby nog geen vaste vormen aan. In veel gevallen drinkt jouw kindje 10 tot 12 keer per dag borstvoeding. Geef je flesvoeding? Houd dan rekening met circa 8 voedingsbeurten per dag.  In de eerste 4 weken drinkt jouw baby elke dag 10 milliliter meer borstvoeding of flesvoeding.

 

Zuigelingenvoeding kopen? Dit is de beste voeding voor baby’s van 1 maand oud.

 

Voeding baby 2 maanden oud

 

Vanaf de 4e levensweek drinkt jouw baby al een stuk meer. Per voedingsbeurt ligt het aantal milliliters een stuk hoger. Per kilo lichaamsgewicht drinkt een baby van 2 maanden ongeveer 150 milliliter. Het aantal voedingsbeurten ligt lager. Per keer drinkt jouw baby dus meer melk. Een goed eetschema voor een baby van 2 maanden is 7 voedingen van 75 milliliter per keer. Uiteraard is de hoeveelheid per voeding wel afhankelijk van het lichaamsgewicht.

 

Flesvoeding kopen? Dit is de beste voeding voor baby’s van 2 maanden oud.

 

Voeding baby 3 maanden oud

 

In de 3e levensmaand kun je uitgaan van gemiddeld 4-7 voedingen per dag. Hoeveel jouw baby per keer drinkt is ook in deze maand afhankelijk van hoeveel jouw baby weegt. Rond deze periode kun je ook te maken krijgen met dagen waarop jouw kindje meer honger heeft. Dit worden ook wel regeldagen genoemd. Het heeft alles te maken met de snelle groei.

 

Voeding voor baby’s kopen? Dit is de beste flesvoeding voor baby’s van 3 maanden.

 

Hoe weet ik of mijn baby genoeg heeft gedronken?

 

Pasgeboren kindjes tot aan een leeftijd van 3 maanden kunnen heel goed aangeven of ze honger hebben of genoeg hebben gedronken. Dat kun je natuurlijk zien aan de groei en de ontwikkeling, maar ook aan het aantal natte luiers dat jouw baby produceert per dag. Dit moeten gemiddeld 6 plasluiers en 3-5 poepluiers zijn. Tussen de voedingen door is jouw kindje rustig maar ook levendig. Elke dag wordt de interactie een stukje beter.

 

Handige babyaccessoires voor het voeden van baby’s tot 3 maanden

 

Natuurlijk wil je het voeden van jouw pasgeboren kindje zo makkelijk mogelijk laten verlopen. Gelukkig zijn er tal van handige babyaccessoires die je daarbij helpen. Zoals een borstkolf, voedingskussens, flesjes en slabbetjes. Wij hebben de fijnste op een rij gezet.

 

Voeg de onderstaande producten dus zeker toe aan jouw baby uitzet. Het voeden van jouw kindje is namelijk een taak die je elke dag meerdere keren moet uitvoeren. Comfort en gemak voor jou én jouw baby zijn daarbij dus zeker geen overbodige luxe.

 

Borstkolf

 

Een borstkolf gebruik je voor het kolven van moedermelk. Dat is vooral handig wanneer je eventjes niet in staat bent om jouw kleintje van borstvoeding te voorzien. Bijvoorbeeld wanneer je na het zwangerschapsverlof weer aan het werk moet. Je kunt kiezen voor een handmatige of een elektrische borstkolf voor het voeden van jouw pasgeboren baby.

 

Borstkolf kopen? Dit zijn de beste borstkolven voor borstvoeding.

 

Babyflessen

 

Flesjes voor flesvoeding of borstvoeding kun je niet genoeg hebben. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende soorten spenen, inhoudsmaten en uitstroom snelheden. Deze flesjes zijn gemaakt van siliconen, kunststof of glas. Met deze verschillende opties kies je altijd de juiste babyfles voor jouw kindje van 0 tot 3 maanden. Dat maakt het voeden makkelijk en fijn.

 

Babyfles kopen? Dit zijn de beste babyflessen voor baby’s van 0-3 maanden.

 

Voedingskussen

 

Een voedingskussen is eigenlijk wel een must have wanneer je jouw kindje van 0 tot 3 maanden op een comfortabele manier wilt kunnen voeden. Deze  kussens zorgen ervoor dat jouw kindje de juiste houding kan aannemen tijdens het drinken. Ook dragen deze voedingskussens bij aan een optimale lichaamshouding voor jou als moeder.

 

Voedingskussen kopen? Dit zijn de beste voedingskussens voor baby’s.

 

Slabbetjes en spuugdoekjes

 

Slabbetjes en spuugdoekjes kun je niet genoeg hebben. Zeker tijdens de voedingsbeurten zit een ongeluk in een klein hoekje. Juist dan is het fijn om schone doekjes of slabbetjes bij de hand te hebben. Handig, want zo blijven de kleertjes van jouw baby schoon en fris.

 

Slabbetjes kopen? Dit zijn de beste slabbetjes voor pasgeboren baby’s.

 

Spenen

 

Baby’s van 0 tot 3 maanden hebben ook behoefte aan een speen. Daarmee kun je jouw kindje tussen de voedingen door tevreden houden. Een speentje stelt jouw kindje ook gerust. De zuigende bewegingen hebben een rustgevend effect op jouw baby.

 

Spenen zijn er in heel veel verschillende soorten en vormen. Zorg er in elk geval voor dat de speen van jouw baby vrij is van chemicaliën. Zoals bijvoorbeeld BPA en PVC.

 

Speen kopen voor baby’s? Dit zijn de beste spenen voor kindjes van 0-3 maanden.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën