Voordelen van een zit-sta bureau

  • Gepubliceerd op 19 januari 2022
  • Bijgewerkt op 16 april 2022
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Voordelen van een zit-sta bureau

Een zit-sta bureau kent veel voordelen. Je kunt er zowel staand als zittend aan werken.  Daarnaast hebben zit-sta werkplekken een positief effect op je efficiëntie en productiviteit. Niet alleen op kantoor, maar zeker ook thuis.

Ergonomie Werken Tips

Wist je dat we binnen een kantoorbaan 75% van onze werktijd zittend doorbrengen? Meer bewegen tijdens het werken is dus van essentieel belang. Een zit-sta bureau stimuleert de bloedtoevoer naar de hersenen. Doordat je afwisselend kunt staan en zitten, blijven je spieren actief in beweging. Een zit-sta bureau heeft ook medische voordelen. Het risico op diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht neemt af. Andere voordelen zijn:

 

1. Verkleint het risico obesitas

 

Mensen met een overwegend zittend beroep zijn gevoeliger voor overgewicht. Zeker wanneer de dagelijkse calorie inname groter is dan het lichaam verbruikt. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat 44% van de kantoormedewerkers aankomen tijdens hun kantoorbaan.

 

Door afwisselend te staan en zitten, kan het risico op gewichtstoename aanzienlijk worden vermindert. Met een zit-sta bureau verbrand je circa 50 calorieën per uur meer. Zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Wanneer je elke werkdag tenminste 3 uur zou staan, betekent dit dat je per week tot wel 750 calorieën meer verbrandt dan bij een zittende houding.

 

2. Productiever

 

Gebruik maken van een zit-sta bureau verhoogt de productiviteit. Dat komt omdat een wisselende lichaamshouding een goede bloedsomloop stimuleert. Je bent mentaal fitter. Je voelt je energieker en productiever omdat de afwisseling ook zorgt voor een afname van spier- en gewrichtsklachten. Zoals rugpijn, schouder- en nekpijn maar ook rsi klachten.

 

3. Energieker

 

Wanneer je afwisselend zittend of staand werkt aan een zit-sta bureau, blijft jouw energieniveau in balans. De productiviteit en effectiviteit van je werk neemt daardoor niet af. Een zit-sta bureau stimuleert de bloedcirculatie in het lichaam. Ook wordt er meer zuurstof naar de hersenen getransporteerd. Daardoor blijf je energieker en meer geconcentreerd.

 

4. Calorieën verbranden

 

Een afwisselende lichaamshouding stimuleert ook de calorieverbranding. Ook dit wordt veroorzaakt doordat de bloedsomloop op gang blijft. Deze wordt sneller door ons lichaam gepompt wat een voordelig effect heeft op de vetverbranding. Door gebruik te maken van een zit-sta bureau kun je dus ook tijdens het werken meer calorieën verbranden.

 

5. Creatiever

 

Onderzoek heeft uitgewezen dat wanneer je verschillende werkhoudingen kunt aannemen, je ook creatiever bent. Daardoor kun je meer oplossingsgericht denken. Een zit-sta bureau draagt daaraan bij. De creativiteit op de werkvloer kan met wel 30% toenemen.

 

Tips voor het gebruik van een zit-sta bureau

 

Wil je gaan werken aan een zit-sta bureau? Maak dan gebruik van speciale applicaties. Deze kun je installeren op je desktop of laptop, maar ook van je telefoon. Deze apps laten je weten wanneer het tijd is om van lichaamshouding te veranderen. Zoals staan of zitten.

 

Naast het gebruik van een zit-sta bureau, kun je deze alarmen ook gebruiken voor andere soorten bewegingen tijdens het werken. Zoals een loopje naar het toilet of het koffiezetapparaat, of een verfrissende wandeling tijdens de lunchpauze.

 

Een zit-sta bureau kun je ook gebruiken voor een laptop. Bijvoorbeeld als je ook op locatie ergonomisch wilt kunnen werken. Een zit-sta laptoptafel heeft een kleiner bureaublad. Ze zijn voorzien van wielen en daardoor eenvoudig verrijdbaar en in hoogte te verstellen.

 

Een ergonomisch zit-sta bureau is handmatig of elektrisch in hoogte te verstellen. Sommige bureau’s die je in hoogte kunt verstellen zijn voorzien van een zwendel. Deze kun je naar wens links of rechts van het bureau plaatsen. Variëren in hoogte wordt dan nog makkelijker.

Juiste Zithouding Werk

De beste zit-sta bureau’s voor een ergonomische werkplek

 

Lineaflex Zit-Sta Bureau

 

Met dit zit-sta bureau van Lineaflex heb je altijd een ergonomische werkplek bij de hand. Het blad van dit bureau is gemaakt van robuust eiken. Het frame van staal is moeiteloos en elektrisch verstelbaar in elke gewenste hoogte. Dat kan van 73 tot en met 123.50 centimeter. Dit ergonomische zit-sta bureau heeft een draagvermogen van 70 kilo. Je kunt er dus niet alleen je desktop op kwijt, maar ook je andere werk- of kantooraccessoires.

Lineaflex Zit Sta Bureau Elektrisch

Lineaflex Zit-Sta Bureau

 

SUDS Zit-Sta Bureau Dubbellaags

 

Dit prachtige zit-sta bureau van SUDS is alles wat je nodig hebt op jouw thuiswerkplek. Het bureau heeft een dubbele laag. Het beeldscherm van je computer of de laptop bevindt zich dus altijd op de juiste hoogte. Dit zit-sta bureau is eenvoudig in hoogte te verstellen. Dat kan van 73.50 tot en met 108.50 centimeter. Het bureaublad in de juiste positie brengen de je eenvoudig met de handslinger. Die kun je zowel links als rechts van het bureau plaatsen. Dit ergonomische bureau met stalen frame heeft een draagvermogen van 70 kilo.

Suds Zit Sta Bureau

SUDS Zit-Sta Bureau Dubbellaags

 

VDD Gaming Zit-Sta Bureau Laptoptafel

 

Werk je vooral met een laptop? Dan kun je ook kiezen voor deze in hoogte verstelbare en verrijdbare zit-sta laptoptafel van VDD Gaming. Dit bureau heeft een pneumatisch voetpedaal waarmee je het bureaublad eenvoudig in hoogte verstelt. Dat kan van 76 tot 113 centimeter. Het kantelbare bureaublad is 60 centimeter breed en 53 cm diep. Door de 4 soepel draaiende wielen en het frame van metaal is dit zit-sta bureau makkelijk verrijdbaar.

Vvd Gaming Zit Sta Bureau Laptoptafel

VDD Gaming Zit-Sta Bureau Laptoptafel

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën