Beste hogedrukreiniger van 2022

 • Gepubliceerd op 12 december 2021
 • Bijgewerkt op 16 april 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste hogedrukreiniger van 2022

De hogedrukreiniger is jaren geleden een briljante uitvinding geweest, waar we vandaag de dag met z’n allen nog steeds de vruchten van plukken. Dankzij een hogedrukreiniger verwijder je binnen een mum van tijd namelijk zelfs het meest hardnekkig vuil.

 

Dit komt zeer goed van pas bij een vieze schuur, vieze bestrating of zelfs een auto die net iets te vaak door de modder is gereden. In dit artikel bekijken we waar je op moet letten bij de aankoop van dit product en wat momenteel de beste hogedrukreiniger is.

 

De beste hogedrukreinigers van 2022 zijn:

Beste Hogedrukreiniger

Wat is de beste hogedrukreiniger?

 

De belangrijkste vraag bij het vinden van een hogedrukreiniger is natuurlijk wat de beste hogedrukreiniger is. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal graag investeren in de beste optie van het moment. Het product waar je het langst plezier aan gaat beleven.

 

Om dit te achterhalen, is het verstandig om eerst de verschillende punten waar we op moeten letten te identificeren. Zo ben je zelf in staat om een hogedrukreiniger aan te wijzen die je het meeste gaat opleveren.

 

Merken hogedrukreinigers

 

Om te beginnen, kijken we even naar de merken hogedrukreinigers. Net als op ieder ander gebied, hebben bepaalde merken de zaakjes net iets beter op orde dan anderen. Zodoende is het bijvoorbeeld niet geheel onlogisch dat we ook qua hogedrukreinigers direct een aantal topmerken weten te vinden.

 

Kärcher: Kärcher is al in het jaar 1935 opgericht. Vanaf dat moment heeft het er alles aan gedaan om innovatie te maximaliseren. In de jaren die volgden, is het dan ook geen verrassing te noemen dat ze fikse ontwikkelingen op het gebied van reinigingstechnologie wisten te maken. Zo heeft het merk ook tal van opdrachten gehad om historische monumenten te reinigen. Hieronder vallen het beeld van Jezus Christus in Rio de Janeiro en de hoofden van Amerikaanse presidenten op Mount Rushmore.

 

Nilfisk: Nilfisk is ooit opgericht met als doel om innovatie te combineren met kwaliteit op het gebied van schoonmaakproducten en -diensten. Door de jaren heen is het assortiment steeds verder uitgebreid. Vandaag de dag vind je hierin allerlei verschillende soorten schoonmaakproducten in terug. Variërend van stofzuigers en vloerreinigingsapparatuur tot hogedrukreinigers.

 

EUROM: Sinds 1974 houdt EUROM zich al bezig met de verkoop van allerlei elektrische producten. Daarbij gaat het niet alleen om hogedrukreinigers, maar ook om producten die je op hele andere plekken gebruikt. Denk aan terrasverwarming, klimaatbeheersing en standaard verwarming. Echter zijn het de laatste tijd ook de hogedrukreinigers waarmee ze hoge ogen weten te gooien.

 

Specificaties hogedrukreinigers

 

Op het moment dat je vervolgens besluit om een hogedrukreiniger aan te schaffen, moet je wel weten waar je op dient te letten. Met de keuze voor één van de eerder genoemde topmerken zit je waarschijnlijk sowieso goed. Desondanks is het wel de moeite waard om op de hoogte te zijn wat er precies speelt. De volgende specificaties dien je daarom in het achterhoofd te houden.

 

Waterdruk: De waterdruk is een van de belangrijkste specificaties van een hogedrukreiniger. Dit geeft namelijk aan met hoeveel kracht het water de slang uitkomt. Normaal gesproken staat dit aangegeven in Bar. Hoe hoger de waterdruk dus is, hoe sterker de kracht van de hogedrukreiniger gaat zijn. Dit gaat enorm helpen bij het verwijderen van het meest hardnekkig vuil.

 

Wateropbrengst: Tegelijkertijd is het ook zaak om de wateropbrengst in de gaten te houden. Deze term geeft namelijk aan hoeveel water de hogedrukreiniger ongeveer per uur verbruikt. Deze specificatie staat dan ook aangegeven in water per uur. Hoe hoger de wateropbrengst is, hoe beter de hogedrukreiniger in staat is om een oppervlak schoon te krijgen. Je doet er dus goed aan om zowel de waterdruk als ook de wateropbrengst te maximaliseren. Je komt dan vanzelf bij het beste product uit.

 

Bijgeleverde accessoires: Een punt dat niet direct onder specificaties valt, maar waar je zeker wel op moet letten. De bijgeleverde accessoires maken het gebruik van de hogedrukreiniger namelijk een stuk handiger en daarmee prettiger. Zitten deze niet bij de hogedrukreiniger? Bestel ze dan apart. Voorbeelden van handige accessoires zijn een spuitlans, terrasreiniger, vuilfrees, borstel en rioolreinigingsslang.

 

Hogedrukreiniger kopen

 

Zit je er op dit moment dus aan te denken om een hogedrukreiniger te kopen? Zorg er dan voor dat je met de eerder genoemde informatie rekening houdt. Als je bijvoorbeeld als doel hebt om een hogedrukreiniger voor een terras te gebruiken, kies dan ook voor een extra terrasreiniger bij de hogedrukreiniger.

 

Een hogedrukreiniger kopen doe je bovendien dus het liefst bij een van de bekende topmerken. Merken als Kärcher, Nilfisk en EUROM hebben zich reeds keer op keer bewezen. Ze hebben een goede reputatie weten op te bouwen in deze sector. Met een keuze voor de hogedrukreinigers die zij aanbieden, weet je daarom bijna zeker dat je goed zit.

 

Hogedrukreinigers van 2022 vergelijken

 

Vergelijk individuele hogedrukreinigers met elkaar om tot de beste optie te komen. Daarbij is het dus belangrijk om te letten op de combinatie van waterdruk en wateropbrengst. Een handigheidje daarbij is om beide waarden met elkaar te vermenigvuldigen. Het getal dat hieruit komt, leg je dan naast de getallen die uit de rekensommen bij de overige opties komen. Het hoogste cijfer is dan de beste hogedrukreiniger voor specifiek jouw situatie.

 

Daarnaast blijft het uiteraard wel belangrijk om ook de prijs te vergelijken. Je wilt namelijk het liefst een hogedrukreiniger kopen die de verhouding tussen prijs en kwaliteit het beste weergeeft. Als de beste hogedrukreiniger vele malen duurder is dan de op één na beste hogedrukreiniger, dan kan het slim zijn om toch voor de tweede keus te gaan.

 

De beste hogedrukreiniger heeft voldoende kracht nodig om zelfs het zwaarste vuil te verwijderen, maar biedt toch flexibele bedieningselementen zodat je hem veilig op verschillende oppervlakken kunt gebruiken. Je wilt bijvoorbeeld zuiniger zijn op een auto dan op het terras.

 

Het is belangrijk om rekening te houden met de maximale waterdruk van de hogedrukreiniger en hoe dat zich verhoudt tot waar je woont. Debiet (gemeten in liters per uur) is ook een goede indicator van het vermogen en hoe snel het water door de unit kan stromen. Ik zou ook aanraden te kijken naar het gewicht, of het wielen heeft of niet, en welke accessoires daarbij horen.

 

Beste hogedrukreinigers van 2022 vergelijken

 

Kärcher K5 Premium Full Control Plus hogedrukreiniger voor thuisgebruik

 

Pluspunten van de Kärcher K5:

 • Met het 3-in-1-staafje kun je wisselen tussen wasmiddel/waaier spray/vuilstraalmodus zonder van opzetstuk te wisselen (K4 kan dit niet).
 • De vuilstraalmodus kan zelfs worden gebruikt om losse verf van een muur te verwijderen.
 • De slanghaspel werkt goed om de slang netjes op te bergen.
 • Er zijn veel accessoires beschikbaar voor Karcher-modellen.
 • Zal werken om lagen vuil van een terras te verwijderen.

 

Nadelen van de Kärcher K5:

 • De opbergruimte voor het netsnoer op het apparaat is slechts een gaas waar je de kabel in stopt – een beetje tijdrovend en omslachtig.
 • De telescopische handgreep vergrendelt niet op zijn plaats, dus het kan zijn dat hij terugtrekt als je op het apparaat duwt.
 • Enige montage is vereist en de bijbehorende instructies zijn niet zo gedetailleerd als zou moeten.
 • LCD-scherm is enigszins overbodig (zou kunnen functioneren zonder display) maar vereist batterijen.

 

Een ding dat het schoonmaken echt kan vertragen, is dat je steeds moet stoppen om de sproeikop te vervangen. Gelukkig heeft de Kärcher K5 Premium Home Hogedrukreiniger een 3-in-1 lens waardoor het heel eenvoudig is om tussen instellingen te wisselen. Dit maakt autowassen een stuk eenvoudiger; je hoeft geen hulpstukken te verwisselen wanneer je van het wassen van de voorruit naar de carrosserie naar de wieldoppen gaat.

 

De druk kan worden aangepast met behulp van de +/- symbolen op het LCD-scherm en de K5 is meer dan geschikt voor het verwijderen van algen en schimmels van muren en bestrating. De ‘vuilstraal’-functie (die je kunt vinden door aan de lans te draaien) is zelfs in staat om losse verf van muren te verwijderen – dit versnelt het proces echt als je van plan bent je terras op te frissen!

 

Met een netsnoer van 8 m is de K5 geschikt voor de meeste klussen. Hoewel hij niet wordt geleverd met veel extra hulpstukken, alleen een lans en terrasreinigingseenheid, kunnen andere Kärcher accessoires afzonderlijk worden gekocht, wat betekent dat deze hogedrukreiniger kan worden aangepast voor elke klus die jij nodig hebt.

 

De slang en lansbevestiging zijn netjes opgeborgen op de behuizing van het apparaat. De slang is gemakkelijk terug op de haspel te winden, maar de elektriciteitskabel moet in een gaas worden gestopt, wat iets meer tijd in beslag kan nemen dan nodig is.

Kärcher K5 Premium Full Control Plus

Karcher K5 Power Control Hogedrukreiniger

Met een gewicht van 13,6 kg is dit een middelzware hogedrukreiniger die indien nodig kan worden opgetild, maar het meest geschikt is om rond te rijden. De telescopische handgreep is goed compact op te bergen, hoewel hij tijdens gebruik niet op zijn plaats klikt; dit is prima als je aan het apparaat trekt, maar het kan ertoe leiden dat de hendel intrekt als je hem liever rond duwt.

Voordelen

 • Telescopische handgreep
 • Een netsnoer van 8 m

Bosch EasyAquatak 120 hogedrukreiniger

 

Pluspunten van de Bosch EasyAquatak 120:

 • Beste lichtgewicht hogedrukreiniger
 • Variabel mondstuk maakt het snel wisselen tussen instellingen mogelijk zonder iets los te maken/opnieuw te bevestigen.
 • Zeer licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te verplaatsen/op te tillen/dragen.
 • Door compact ontwerp zonder wielen op een plank op te bergen.
 • Krachtig genoeg om vuil en algen van muren te verwijderen en de auto te wassen.
 • Metalen connectoren op de slang worden over het algemeen als duurzamer beschouwd dan plastic connectoren.

 

Nadelen van de Bosch EasyAquatak 120:

 • Het netsnoer kan in sommige situaties een beetje kort zijn – sommige gebruikers raden aan om de verlengslang te kopen of met een verlengsnoer te gebruiken.
 • De slang is niet makkelijk op te bergen op het apparaat.
 • De instructies zijn niet erg informatief en kunnen een paar dingen open laten voor interpretatie.
 • Vereist een extra aanschaf van een zelfaanzuigende set van Bosch om een ​​bron zonder kraanwater te kunnen gebruiken.

 

De Bosch EasyAquatak 120 is krachtig en toch compact en heeft een niche in de markt als een zeer lichtgewicht hogedrukreiniger.

 

Met een gewicht van slechts 4 kg zou het gemakkelijk zijn om niet veel te verwachten van dit kleine apparaat; Bosch heeft echter in feite een kleine hogedrukreiniger gemaakt die nog steeds 120 bar druk kan leveren en urenlang kan reinigen.

 

Bij veel hogedrukreinigers kan het erg tijdrovend en vervelend zijn om de zware basiseenheid tijdens het uitvoeren van een taak steeds te moeten verplaatsen. Maar met de Easy Aquatak 120 is dat niet zo’n probleem; het is niet moeilijk om de hogedrukreiniger te verplaatsen en je kunt hem zelfs bij je houden als je gaat.

 

Het enige dat dit enigszins kan belemmeren, is de relatief korte netaansluitkabel – het gebruik van een verlengsnoer of het kopen van de slangverlenging kan iets meer flexibiliteit bieden.

 

Het ontwerp van deze hogedrukreiniger is een beetje anders. Het is gemaakt met een laag zwaartepunt, dus het ziet er behoorlijk eigenzinnig uit, maar dat ontwerp zorgt ervoor dat het niet omvalt. Door de brede basis kun je eraan trekken en valt hij niet naar beneden zoals de meeste hogedrukreinigers doen. Je kunt hem zelfs op tafel zetten of op een plank bewaren en hij valt er niet snel af.

Bosch EasyAquatak 120 hogedrukreiniger

Bosch Easyaquatak 120

Over het algemeen is de Aquatak 120 behoorlijk krachtig, in staat om mos en algen van muren te verwijderen en auto’s schoon te maken. Het heeft misschien niet de super reinigingskracht van sommige andere modellen, maar het zal goed werk doen om het grootste deel van het vuil aan te pakken.

Voordelen

 • Gewicht van slechts 4 kg
 • Metalen connectoren op de slang

Kärcher K7 Premium Full Control Plus hogedrukreiniger voor thuisgebruik

 

Pluspunten van de Kärcher K7:

 • Dankzij de vele drukmogelijkheden vermijd je beschadiging van bestrating, steen, geverfde oppervlakken, enz.
 • De slang van 10 m is een goede lengte zodat je de hogedrukreiniger niet al te veel met je mee hoeft te slepen.
 • Stabieler met minder trillingen dan eerdere Karcher-modellen.

 

Stand 1 is geschikt voor het schoonmaken van hout, stand 2 is voor het wassen van auto’s en stand 3 voor het opruimen van bestrating en metselwerk. Er is zelfs nog een andere ‘dirt blaster’-optie, ontworpen voor het spuien van echt dik vuil van straatstenen en stenen, die kan worden geselecteerd door de straalmond te draaien.

 

De ‘dirt blaster’-instelling levert tot 80% extra vermogen met indrukwekkende resultaten. Een woord van waarschuwing: wees voorzichtig om de instellingen zorgvuldig te testen voordat je ze gebruikt. Met alle kracht waartoe deze hogedrukreiniger in staat is, wil je niet dat je per ongeluk je auto op de hoogste stand schoonmaakt – de lak zal je niet dankbaar zijn!

 

In tegenstelling tot veel hogedrukreinigers heeft de K7 een lange slang van 10 meter. Dit maakt het veel gemakkelijker om klussen te klaren zonder de hele unit te hoeven verplaatsen. De mogelijkheid om rond de auto te reiken, of over het hele terras, zonder de hogedrukreiniger (met een gewicht van 17,7 kg) te hoeven sjouwen.

Kärcher K7 Premium Full Control Plus

Karcher K7 Premium Full Control Plus

Ten slotte wordt deze K7-eenheid geleverd met een T450-terrasreiniger inbegrepen – dit is een hulpstuk dat je op dezelfde manier verplaatst als een kleine stofzuiger. Het is speciaal ontworpen voor het reinigen van het terras en helpt de straal nauwkeuriger te richten dan een straal.

Voordelen

 • T450-terrasreiniger inbegrepen
 • Lange slang van 10 meter

Hoe kies je de beste hogedrukreiniger?

 

Hogedrukreinigers zijn uitstekende hulpmiddelen om schoonmaakklussen snel (en effectief!) te klaren. Als je de sprong wil wagen en een hogedrukreiniger wilt kopen, bekijk dan de onderstaande tips om je te helpen een weloverwogen aankoop te doen.

 

De voordelen van een hogedrukreiniger voor thuis

 

Het gebruik van een hogedrukreiniger heeft verschillende voordelen. Hogedrukreinigers halen water uit een kraan of emmer en schieten het er met hoge snelheid uit om vuil, stof en vuil weg te blazen. Ze gebruiken ook minder water dan een standaard slang om hetzelfde werk te doen.

 

Alleen water gebruiken is zo’n geweldige manier om dingen schoon te maken; het is niet schurend en zacht voor oppervlakken zoals autolak of de voegen tussen terrasplaten. Sommige modellen hebben ook een vakje voor wasmiddel als je wat aan de geur wilt veranderen.

 

Bij sommige modellen kun je water uit verschillende bronnen gebruiken, zoals emmers en waterflessen. Dit is geweldig omdat je ze buitenshuis kunt gebruiken, of gerecycled water uit je regenton kunt gebruiken om de rekeningen laag te houden!

 

De meest populaire toepassingen voor een hogedrukreiniger zijn het reinigen van de auto, het terras, het terras, de oprit en het afspoelen van bakstenen of betonnen muren.

 

Andere toepassingen zijn het schoonmaken van fietsen, grasmaaiers, dierenhokken, gereedschap, caravans en aanhangwagens, waardoor draagbare hogedrukreinigers een goede optie zijn.

 

Hier zijn een paar andere, meer ongebruikelijke toepassingen:

 • Betonoppervlakken voorbereiden op schilderen
 • Schone speeltoestellen voor kinderen
 • Schoon buitenmeubilair
 • Opruimen garage of schuur vloeren
 • Schoon beschimmeld hekwerk
 • Verzamel bladval
 • Rolcontainers schoonspuiten
 • Was aangekoekt tuingereedschap
 • Dakgoten leegmaken en afvoer ontstoppen (met de juiste accessoires)
 • Maak de barbecue schoon

 

Hoe een hogedrukreiniger veilig te gebruiken?

 

Lees eerst de instructies. Dit is belangrijk omdat hogedrukreinigers variëren, maar hier is de standaard manier om een ​​hogedrukreiniger te gebruiken:

 1. Bevestig de hogedrukslang van de hogedrukreiniger aan de lans. Laat de tuinslang een tijdje lopen om vuil in de pijp te verwijderen (Je wilt niet dat grind met hoge snelheid in de autolak vliegt!).
 2. Sluit de slang aan op de buitenkraan of plaats de zuigslang in een waterpartij zoals een regenton. Controleer of alle fittingen goed vast zitten.
 3. Knijp voorzichtig in de hendel. Als er water uitkomt, is het tijd om schoon te maken. Als dit niet het geval is, controleer dan de verbindingen.
 4. Houd het mondstuk op 45 graden ten opzichte van het oppervlak en begin met schoonmaken. Begin aan de bovenkant van verticale oppervlakken en blijf de lans bewegen.
 5. Voeg nu wasmiddel toe als je het gebruikt.
 6. Spoel af met gewoon water en spuit de oppervlakken op de breedste stand van de hogedrukreiniger voor een laatste spoeling.

 

Een tuinslang aansluiten op een hogedrukreiniger

 

Dit klinkt eenvoudig, maar het kan lastig zijn. Wat de zaken ingewikkelder maakt, is dat verschillende modellen verschillende methoden gebruiken! Dit is de standaardmethode, maar controleer de instructies van de fabrikant:

 1. Rol de slang volledig af, zodat knikken de waterstroom niet belemmeren. Laat het een minuutje draaien om al het vuil te verwijderen. Zet hem uit en laat het water vrij weglopen.
 2. Nu moet je de tuinslang op de waterinlaatpoort van de hogedrukreiniger aansluiten. Het is vaak kleurgecodeerd, of gelabeld als ‘schroefbevestiging’ of ‘free flow connector’. Het is eigenlijk een gat waardoor water in de hogedrukreiniger kan stromen (en uiteindelijk de straalslang aan de andere kant uitblaast!).
 3. Schroef het stevig vast en zorg ervoor dat de connectoren recht zijn. Als het niet vastschroeft, controleer dan of er een terugtrek klep is. Deze klemmen de slang op zijn plaats in plaats van hem in te schroeven.

 

Kies genoeg bar

 

Overweeg de taken waarvoor je een hogedrukreiniger gaat gebruiken en gebruik de volgende gids om het beste vermogen van de hogedrukreiniger voor de behoeften te kiezen:

100 bar en lager

 • Rolcontainers
 • Gereedschap
 • Fietsen
 • Tuinmeubilair

100-130 bar

 • Dakgoten en dashboards
 • Autoreiniging plus caravans en boten
 • hekken

130 bar+

 • Terrasplanken
 • Terrassen
 • Betonnen
 • Metselwerk

 

Goede accessoires voor specifieke reinigingstaken

 

Misschien heb je een bepaalde taak voor een nieuwe hogedrukreiniger in gedachten, zoals het schoonmaken van een dakgoot – een klus waarvoor je handig gereedschap nodig hebt.

 

Hier zijn enkele accessoires voor hogedrukreinigers die momenteel op de markt zijn voor het uitvoeren van verschillende taken:

 • Afvoer- en dakgootreiniging sets – helpt je schoon te maken zonder ladders of het openen van een regenpijp.
 • Terrasreiniger – Dit zijn snelle, spatvrije opzetstukken die vaak meerdere roterende koppen hebben.
 • Telescopische lans – Breng water onder hoge druk naar hoge plaatsen zoals luiken, boeiboorden en dakranden.
 • Verlengslang – Een verlengslang biedt meer bereik.
 • Onder het chassis-mondstuk – dit helpt jou de wielkasten onder de auto schoon te maken
 • Zachte hogedrukreinigerborstel – een grote borstel met een buitenring om krassen op glas of caravans te voorkomen
 • Eenrichtingslans – voor het vlekkeloos reinigen van hogedrukgebieden.

 

Een handige gids voor een hogedrukreiniger

 

Er is veel terminologie als het gaat om hogedrukreinigers. Het kan het moeilijk maken om te begrijpen waar je naar kijkt.

 

Hier is een korte handleiding voor de belangrijkste termen:

 • Bardruk: Hoe hoger het aantal bar, hoe meer kracht het water eruit kan spuiten. De cijfers, bijvoorbeeld ‘220’, betekenen dat het 220 keer krachtiger is dan de luchtdruk om je heen.
 • Waterstroom L/h: Waterstroom in liters per uur. Dit geeft aan hoeveel water de hogedrukreiniger aankan. Het wordt meestal gemeten in liters en uren, maar soms per minuut en soms gallons per minuut. Hoe meer water er stroomt, hoe sneller en krachtiger de hogedrukreiniger is. Een hogere liter per uur betekent minder tijd schoonmaken.
 • Inname van wasmiddel: Dit is de container of pijp waar zeep doorheen stroomt voordat het wordt weggespoten.
 • Hogedrukslang: de slang die vanaf de hogedrukreiniger loopt en het mondstuk en hulpstukken vasthoudt. Een standaard slang zou exploderen door de druk, dus gebruik er geen. Als je een hogedrukslang moet vervangen, koop er dan een die meer druk aankan dan de hogedrukreiniger eruit pompt.
 • Waterinlaat: Een slang die de hogedrukreiniger verbindt met de watertoevoer
 • Hogedrukuitlaat: Dit is de aansluiting voor een hogedrukslang.
 • Hogedrukpomp: De pomp is het onderdeel dat water uit de hogedrukreiniger duwt. Hij wordt aangedreven door de elektromotor, dus hoe krachtiger de motor, hoe hoger de druk.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën