Black Friday

Black Friday webshops

Je hoort steeds vaker over Black Friday. Van oorsprong komt dit uit de Verenigde Staten, maar ook in Nederland en andere landen is het inmiddels populair. Webshop-eigenaren stunten met leuke deals, waardoor je met extra veel korting verschillende producten kunt kopen. Wil je graag meer weten over deze bijzondere dag en welke invloed dit inmiddels in Nederland heeft?

  • Merk
  • Beschrijving

De beste deals bij Bol.com tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Bol.com Black Friday.

De beste deals bij Coolblue tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Coolblue Black Friday.

De beste deals bij Mediamarkt tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Mediamarkt Black Friday.

De beste deals bij Hunkemöller tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Hunkemöller Black Friday.

De beste deals bij AliExpress tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier AliExpress Black Friday.

De beste deals bij BCC tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier BCC Black Friday.

De beste deals bij Hema tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Hema Black Friday.

De beste deals bij ICI Paris XL tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier ICI Paris XL ​Black Friday.

De beste deals bij Wehkamp tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Wehkamp Black Friday.

De beste deals bij Kleertjes.com tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Kleertjes.com Black Friday.

De beste deals bij Fonq tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Fonq Black Friday.

De beste deals bij Acer tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Acer Black Friday.

De beste deals bij Alternate tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier Alternate Black Friday.

De beste deals bij BeterBed tijdens Black Friday 2021. De winkel van ons allemaal. Bekijk hier BeterBed Black Friday.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een dag waarop talloze webshops korting geven op diverse producten. Van oorsprong komt dit uit de Verenigde Staten, maar inmiddels is het ook overgewaaid naar Nederland en andere landen. In Nederland noemt men het ook wel Zwarte Vrijdag.

 

Zoals het in de Verenigde Staten een traditie is, lijkt het ook een traditie te worden in Europa. Zit je dus al een tijdje te kijken naar een nieuwe laptop of smartphone? Dan kan dit nog weleens het juiste moment zijn.

 

Het is wel belangrijk dat je je niet blind staart op de prijsverlagingen. Soms worden er trucjes toegepast op webshops, waardoor het lijkt dat je meer korting krijgt. Ook worden er regelmatig cashback-acties toegepast, waardoor je hier nog wel tijd en moeite in moet steken. Online kan je uiteraard ook verscheidene kortingscodes vinden voor extra kortring. Dat kan ook nog weleens de moeite waard zijn.

 

Black Friday in Nederland

 
Wil je graag profiteren van Black Friday in Nederland? Dan is het belangrijk dat je verschillende webshops bekijkt voor leuke deals. Ook kan je natuurlijk deze website bezoeken tijdens deze actieperiode. Je zult hier talloze leuke deals vinden. Ook tonen wij diverse kortingscodes op deze website. Daarnaast kan je natuurlijk een herinnering zetten in je agenda, zodat je zeker weet dat je deze actiedatum niet mist.
 

Wanneer is Black Friday?

 
Dit jaar valt Black Friday op 25 november 2022. Volgend jaar zal het echter weer op een andere datum vallen, omdat de vrijdag dan simpelweg op een andere datum is. Voor 2023 is dat 24 november.
 
Je kunt de datum echter erg gemakkelijk onthouden aan de hand van een Amerikaanse feestdag. De vrijdag na Thanksgiving is namelijk altijd Black Friday. Thanksgiving is een traditionele, Amerikaanse feestdag welke altijd valt op de derde vrijdag van de maand november.
 
Deze feestdag is in de Verenigde Staten dan ook een echte traditie, net zoals dat voor Thanksgiving geldt. Zal Thanksgiving misschien ook overwaaien naar Nederland? Dat zullen wij in de aankomende jaren wel gaan zien. Het is wel een reuze-gezellige dag!
 

De beste Black Friday deals

 
De beste Black Friday deals kan je terugvinden op deze website. Gedurende deze actieperiode worden alle leuke deals op deze website getoond. Zo linken wij naar diverse webshops waar je kunt profiteren van actiekortingen. Ook vind je op onze website diverse handige kortingscodes die je kunt toepassen bij verschillende webshops. Op die manier kan jij een leuke korting scoren en betaal je niet te veel.
 
Het blijft echter altijd verstandig om de deals van verschillende webshops met elkaar te vergelijken. Daarom tonen wij zoveel mogelijk deals en kortingen op deze website. Start gerust eens een klein onderzoekje via deze website om na te gaan welke aanbieder het voordeligste is.
 

Black Friday versus Cyber Monday: wat is het verschil?

 
Er zit een belangrijk verschil tussen Black Friday en Cyber Monday. De Black Friday deals gelden alleen in de online winkels. De deals beginnen dus online op vrijdag, maar worden de volgende maandag ook aangeboden in de winkels. Vandaar de naam Cyber Monday. Daarmee bieden webshops allerlei leuke deals aan, zo vlak voor de kerstdagen.
 
Een voordeel voor webshops is dat zij de druk, gedurende de feestdagen, dan beter aankunnen. Als consument kan je daarentegen weer profiteren van leuke deals. Zowel webshops als postbedrijven vragen consumenten ook tijdig te bestellen omdat zij de druk anders niet aankunnen in december. Als je dan kunt profiteren van goede deals is het ook zeker de moeite waard om tijdig te bestellen.
 

Populariteit van deze actiedag neemt toe

 
De populariteit van Black Friday neemt toe. Ooit mag het dan ontstaan zijn in de Verenigde Staten, maar het wint steeds meer populariteit in andere delen van de wereld. In Nederland passen ook steeds meer webshops dit toe. Buurland België heeft ook leuke deals waar je van kunt profiteren. Als er geen geschikte deal is in Nederland kan je misschien nog een Belgische webshop proberen. Ook in Duitsland is de dag inmiddels populair. De populariteit neemt daarmee echt toe.
 

Het lijkt een seizoen te worden

 
In principe is Black Friday maar een dag. Het is van oorsprong een enkele vrijdag. De maandag erop kan je nog profiteren van de deals van Cyber Monday. Toch lijkt het meer en meer een seizoen te worden. Consumenten gaan in het begin van november al op zoek naar leuke deals. Diverse webshops adverteren dan ook al met hun campagnes.
 
Veel retailers willen graag als eerste zijn met de beste deals. Daarmee wordt het min of meer een seizoen van actiedeals. Als consumenten hoeven we daarover echter niet te klagen: hoe meer korting, hoe beter toch?
 

Niet alleen de grote retailers doen mee

 
Niet alleen de grote retailers doen mee aan de Black Friday deals. Ook kleinere retailers, die het moeten opnemen tegen de grootmachten, bieden leuke deals aan. Als consument heb je hierdoor ook een ruime keuze en kan je, gedurende deze actieperiode, diverse leuke deals scoren. Daarom is het ook raadzaam om zoveel mogelijk deals met elkaar te vergelijken.
 

Veelgestelde vragen over Black Friday

 
Wil je graag profiteren van Black Friday, maar heb je nog enkele vragen over deze bijzondere dag? Hieronder volgt een overzicht met veelgestelde vragen die je kunt lezen. Staat jouw vraag en/of antwoord hier niet bij? Neem dan gerust contact met ons op en vanzelfsprekend helpen wij jou graag verder.
 

Welke sites doen mee aan de acties?

 
Enkele populaire en grotere webshops die meedoen aan Black Friday zijn bol.com, Mediamarkt, Coolblue en Wehkamp. Zij zetten flink wat promotiemiddelen in om dit te promoten. Ook partners krijgen promotiemateriaal met speciale banners. Je zult het veel gaan zien tijdens deze actieperiode. Niet alleen deze Nederlandse shops zijn hiermee bezig. Ook buitenlandse aanbieders, zoals Nike, zorgen voor promoties binnen Nederland.
 
In de laatste jaren zijn Intertoys, YourMacStore, VTWonen, Hema, Blokker en BCC ook erg aanwezig tijdens Black Friday. Daarmee wordt er flink geconcurreerd tussen de verschillende webshops en daar kan jij als consument van profiteren.
 

Hoelang duurt deze dag?

 
Deze dag duurt precies 24 uur. Het start in de nacht om 00.00 uur en eindigt de volgende dag om 23.59 uur. Dat is de officiële dag, maar de acties gelden vaak nog wel wat langer. Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, lijkt het tegenwoordig meer op een actiemaand dan een actiedag. Wees er echter wel op tijd bij, zodat je kunt meeprofiteren van deze leuke deals.
 

Waarom is Black Friday populair geworden in Nederland?

 
Voor webshop-eigenaren is het nu eenmaal lucratief om dergelijke acties te houden. Vanwege het commerciële succes is het daarom ook overgevlogen naar Nederland en andere landen in Europa. In deze periode van het jaar zijn wij immers volop op zoek naar cadeaus.
 
Veel webshops adverteren al dagen of zelfs weken met leuke acties. Daarom worden de acties vaak ook verlengd en is het niet slechts een dag.
 

Hoe is de naam Black Friday tot stand gekomen?

 
Het is niet helemaal duidelijk waarom deze naam tot stand gekomen is. Sterker nog: er zijn twee theorieën. De eerste, en tevens oudste theorie, dateert uit de jaren ’60. Het werd destijds als eerst georganiseerd in Philadelphia en het was die dag erg druk. De term Black Friday zou daarom verwijzen naar de mensenmassa.
 
In de jaren ’80 kwam er echter nog een theorie bij. Winkeliers zouden in deze tijd eindelijk uit de rode cijfers komen tijdens Black Friday. De cijfers waren dus niet langer rood, maar zwart.
 
Het is dus nog een beetje gissen waarom deze dag nu zo heet, maar dit zijn de twee theorieën waar je het nu even mee zou moeten doen!
 

Staat jouw vraag over Black Friday hier niet bij?

 
Staat jouw vraag over Black Friday hier niet bij? Dan kan je uiteraard een berichtje sturen via het contactformulier. Wij helpen jou dan graag verder via persoonlijk contact. Je kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.
 

Extra tip: kijk uit voor scam Black Friday websites

 
Helaas kennen de fraudeurs deze dag ook en proberen zij hier ook van mee te genieten. Er worden soms complete websites opgezet met Black Friday deals. De producten worden dan niet geleverd of er worden producten geleverd die de verwachting niet waarmaken.
 
Als je er ergens bestelt is het belangrijk dat je altijd nagaat of een Kamer van Koophandel nummer op de website staat. Daarnaast is het raadzaam om te kijken of je ook achteraf kunt betalen bij een onbekende shop. Verder is het raadzaam om reviews op te zoeken. Bekijk niet alleen de reviews op de website zelf, maar ook op derde websites. Veilig shoppen begint bij jezelf.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!