Laptop kopen: hulp bij de keuze van een laptop

laptop tips kopen

Een nieuwe laptop kopen?

Qorting.nl geeft advies

Een nieuwe laptop kopen? Of je nu op zoek bent naar een Windows, Mac, Linux of Chrome OS laptop? Voor iedereen is er een geschikte laptop. Wanneer je op zoek bent naar een laptop, is het belangrijk om te onthouden dat het meer is dan alleen het formaat of de CPU. Er zijn meer belangrijke factoren. Daar gaat Qorting.nl jou bij helpen. Dit artikel is te gebruiken als je hulp nodig hebt bij de keuze van een laptop.

Specificaties van een laptop bepalen

Maar met zoveel specificaties is het lastig om te bepalen wat een goede laptop is en wat niet. Je moet afwegen wat je nodig hebt tegen de juiste prijs. Je wilt wel de juiste keuze maken. Zorg ervoor dat de nieuwe laptop de juiste specificaties heeft. Met een reeks acroniemen van CPU en RAM tot SSD, wordt het soms best verwarrend. Het belangrijkste om te overwegen als je een laptop gaat bestellen is: waar ga je hem voor gebruiken?

Specificaties vergelijken

Waar ga je een laptop voor gebruiken

Tegenwoordig zijn er zoveel opties. Je hebt notebooks, laptops, tablets en de hybride modellen. Waar ga je een laptop voor gebruiken? Dat is een belangrijke vraag. Gebruik je een laptop om te gamen? Of voor foto- en videobewerking? Dat zijn terechte vragen, want aan de hand daarvan worden de specificaties bepaald. Voor gaming is de grafische kaart erg belangrijk. Voor videobewerking heb je een betere CPU nodig. Dat ontdek je hier.

Waar ga je een laptop voor gebruiken

Type gebruik Geheugen Schermformaat Processor Schermgrootte SSD
Simpel gebruik: internetten, social-media, e-mailen
Surfen op het internet, online shoppen
Google Drive & Microsoft Office gebruik
Muziek streamen en downloaden
Netflix kijken.
Lichte games (funnygames.nl)
Foto- en videobewerking
Zware games spelen (Multiplayer games)
Laptop meenemen voor studie
asus vivobook 15

Laptop besturingssystemen

 
De manier waarop je jouw laptop gebruikt, hangt vaak af van het besturingssysteem dat je gebruikt en de technische kennis die je hebt. Ook al gebruiken de meeste gebruikers macOS of Windows, er zijn ook andere besturingssystemen, zoals Linux. Ondanks het feit dat het niet zo populair is als Windows, biedt Linux veel meer mogelijkheden voor aanpassing dan welk ander besturingssysteem dan ook, omdat het ontwikkeld is op open source. Vanzelfsprekend zijn er voor- en nadelen aan de besturingssystemen.

Bekijk de laptop besturingssystemen

Laptop specificaties

Geheugen

Het geheugen van een laptop wordt omschreven als RAM. Is cruciaal voor een laptop, het is het kortetermijngeheugen van een laptop.

Bekijk de laptop RAM-geheugen

Schermformaat

Maar een laptop zijn er in verschillende schermformaten, specificaties en prijzen. Kijk dus goed naar de eigen behoefte.

Bekijk de laptop inchmaten

Processor

De processor verwijst naar het cruciale onderdeel van een laptop dat de rekenkracht en de functies van de hoofdschijf regelt.

Bekijk de laptop processoren

Beeldschermgrootte

Hoe hoger de resolutie, hoe beter het beeldkwaliteit. 8K en 4K zijn de beste resoluties die je kunt kopen. Maar is de beste resolutie dan altijd ook nodig?

Bekijk de laptop beeldschermgrootte

Harde schijf of SSD

Een harde schijf of SSD voor een laptop. Waar kies je voor? Waarom zou je moeten upgraden naar een SSD. Dat wordt in dit artikel uitgelegd.

Harde schijf of SSD

Merken

Sinds de uitvinding van de laptop in 1982 is de concurrentie flink toegenomen. Elk merk heeft zijn eigen voordelen en USPs.

Bekijk de laptop merken

laptop alternatieven

Kan zijn dat je op zoek bent naar een goed alternatief voor een laptop. Bijvoorbeeld een 2-in-1 laptop of een Chromebook. Of ga je voor een hybride model? En welk accessoires neem je daarbij?

laptop alternatieven

De digitale revolutie die de afgelopen jaren het leven van zoveel mensen heeft beïnvloed, werd ongetwijfeld aangevoerd door de opkomst van mobiele technologie. Smartphones zijn hier natuurlijk het meest voor de hand liggende voorbeeld, maar ook de populariteit van tabletcomputers is explosief gestegen. De opkomst hebben enkele dffecten gehad, met name een scherpe daling van de wereldwijde verkoop van PC’s.

modellen

De 2-in-1 hybride laptops zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Een 2-in-1 laptop biedt het beste van beide werelden. De laptop heeft een vorm van een tablet, maar indien nodig, kun je ook achter een bureau werken. Daardoor zijn ze relevanter geworden voor het zakelijk segment. Er is ook een mogelijkheid, waarbij het scherm helemaal losgekoppeld wordt van het toetsenbord.

laptop accessoires

De manier waarop we werken verandert en er zijn meer mogelijkheden dan ooit. Werknemers hoeven niet langer aan een bureau gebonden te zijn en thuiswerkers hoeven ook niet altijd thuis te werken. Een goede internetverbinding en een goede locatie is al voldoende. Tegenwoordig is meer mogelijk dan voorheen. Ga je op een andere locatie werken? Dan heb je bijvoorbeeld een goede laptoptas nodig.

Laptops om te gamen

Ben je van plan om een laptop te kopen om te gaan gamen? Kijk dan goed naar de mogelijkheden die er zijn. Aan de ene kant heb je de gaming laptops en aan de andere kant de traditionele PC’s.
 
Beide zijn in staat om games op een goede verversingssnelheid te spelen. Maar er zijn belangrijke overwegingen die gemaakt moeten worden. Dus, de standaard PC of de gaming laptop? Bekijk hier de belangrijkste specificaties.

Laptops om te gamen

Keuze uit veel laptops

Een laptop moet van goede kwaliteit zijn. Dat is ook wel iets wat je kan verwachten. Dat betekent niet dat er laptops zijn voor verschillende prijssegmenten. Het vinden van een laptop onder de €1000,- is eenvoudiger dan een laptop vinden, die minder dan €300,- kost. De specificaties van deze budget laptop zijn beperkt in vergelijking met de dure varianten.

Laptops voor gamen

Gaming-laptops zijn de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan, de meest merkbaar betere grafische kaarten kunnen in sommige laptops worden geplaatst. Bekijk goed de specificaties, alvorens je een keuze hebt gemaakt voor een gaming laptop of gaming PC.

Laptops voor videobewerking

Tegenwoordig heb je laptops met enorm veel specificaties en mogelijkheden. Het kan nogal wat gecompliceerd worden om daarin een goede keuze te maken. Je zal een laptop voor videobewerking anders moeten beoordelen dan gaming laptops.