PS5 bestellen: tips kopen PS5

sony playstation 5 console
Een nieuwe PS5 kopen?

qorting.nl geeft advies

Een PS5 kopen kan lastig zijn. Er is weinig aanbod en veel vraag naar de PS5. Daarnaast heb je ook nog verschillen in de PS5 schijfeditie en de PS5 Digital Edition. Bekijk de complete verkoopgids voor de PS5.

PS5 bots goed zichtbaar

Ben je op zoek naar een PS5? Deze PS5-bots kunnen je wellicht helpen. Tot op de dag van vandaag is de schaarste van de PS5 goed merkbaar. PS5-bots duiken overal op, maar weet dat de PS5-bots voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Overzicht van de PS5 bots

Plaats je een PS5 horizontaal of verticaal?

Hoe plaats je een PS5? Sony is transparant over de nieuwe PS5-functies. Sony is ook transparant in waarom de nieuwe console zo groot is. Door de abstracte vorm moet de standaard ondersteund worden. Toch is het mogelijk om de PS5 horizontaal als verticaal te plaatsen.

Hoe plaats je een PS5?

PS5 Xbox Series X
Prijs €499,- €499,-
Functies van de controller USB Type-C Haptische feedback Adaptieve triggers Microfoon Create-knop Oplaadbare batterijen Nieuwe trigger en bumpergrip Hybrid D-Pad Dynamic Latency Input (DLI) Share Button AA-batterijen
CPU 8x Zen 2 Cores op 3,5 GHz (variabele frequentie) 8x cores @ 3,8 GHz (3,66 GHz met SMT) Custom Zen 2 CPU
GPU 10,28 TFLOP's, 36 CU's op 2,23 GHz (variabele frequentie) Custom RDNA 2 (ondersteunt Ray Tracing en 3D-audio via Tempest Engine) 12 TFLOPS, 52 CU's @ 1,825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Mattrijzengrootte 308 mm2 360,45 mm2
Geheugen 16 GB GDDR6/256-bit 16 GB GDDR6 met 320 MB
Geheugenbandbreedte 448 GB/s 10 GB @ 560 GB/s, 6 GB @ 336 GB/s
RAM Niet van toepassing 16GB GDDR6 RAM (13GB gegarandeerd voor game-ontwikkelaars)
Interne opslagruimte Aangepaste 825 GB SSD 1 TB aangepaste NVME SSD
ps5 accessoires
Bekijk alle PS5 accessoires

De nieuwste PS5 accessoires. Bekijk alle 100+ PS5 accessoires van dit moment. Van DualSense draadloze PS5-controllers met de bijpassende DualSense-laadstations tot de strakke Pulse 3D draadloze headsets en PS5-afstandsbediening. Zo creëer je de perfecte game-omgeving. Investeer in een van de gamestoelen ; de beste manier om te genieten van het spelen van al je favoriete games, in comfort en stijl.
Bekijk alle PS5 accessoires

PS5 bestellen

PS5 upgraden met een SSD

Wil je de SSD van de PS5 upgraden? Sony heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om een externe SSD toe te voegen van bijvoorbeeld het merk: Seagate.

PS5 upgraden met externe SSD

PS5 aansluitingen

De PS5 is een stuk beter dan de PS4, deels dankzij de mogelijkheden van de HDMI 2.1-poort en kabel van de console.

PS5 aansluitingen

PS4 data omzetten naar PS5

PS4 gegevens gemakkelijk overzetten naar de PS5? Dan komt een belangrijke vraag: hoe zet ik alles over van mijn oude console naar de PS5?

PS4 gegevens omzetten naar PS5

PS5 3D audio gaming headsets

Op de PS5 kun je 3D-audio ervaren, hetzij via een USB-verbinding met de console, of door de headset aan te sluiten op de 3,5 mm-headsetaansluiting.

PS5 3D audio gaming headsets

Waarom een PS5 Disc kopen

De PS5 Disc Edition heeft nieuwe features in vergelijking met de PS4. Ervaar razendsnel laden met een externe, ultrasnelle SSD.

Waarom een PS5 Disc kopen

PS5 of Xbox Series X

Ben je op zoek naar verborgen PS5 features? Of ben je nog in dubio wat je wilt kopen, namelijk een PS5 of een Xbox Serie X? Of nog in twijfel tussen de PS5 schijfeditie of PS5 Digital Edition?

verborgen PS5 features

Niets is zo vervelend als je tussendoor spoilers te zien krijgt. En als het aan de meeste gamers ligt, dan wordt een game tussendoor niet meer verpest door een spoiler. Je hebt dan ook de mogelijkheid om spoilers te weren met de PS5 functionaliteit.

PS5 Digital Edition vs schijfeditie

De Playstation 5 is al een tijd te bestellen. Maar door chiptekort is het lastig om aan een PS5 te komen. Overweeg je de PS5 Digital Edition te bestellen of de normale PS5? In dit artikel bespreken we de verschillen tussen de PS5 Digital Edition en de PS5.

PS5 of Xbox Series X

De Xbox Series X of de PS5? In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de Xbox Series X en de PS5. Ga je voor een betere ray-tracing of kies je voor een groter intern geheugen? Welke spellen zijn te bespelen op de PS5 en de Xbox Series X?

Wat is PS5 heatsink?

Koellichaamverbinding wordt gebruikt om openingen te vullen tussen de CPU (centrale verwerkingseenheid) of andere warmtegenererende componenten en het mechanische koellichaam. Het mechanische koellichaam, een passief onderdeel gemaakt van geleidend metaal, wordt over de CPU geplaatst. Warmte wordt van de CPU onttrokken via het mechanische koellichaam naar de vinnen, waar een ventilator lucht door blaast om de overtollige warmte af te voeren. Dat doet een heatsink.

Wat doet een PS5 heatsink?

Games upgraden naar PS5

Welke PS4-games hebben een upgrade naar de PS5? Dat is aan de PS5 zo gebruiksvriendelijk. In veel gevallen gratis, door de upgrade vanuit de PS5 te downloaden.

Bekijk alle PS5 winkels

Nederland was een van de eerste Europese landen waar Sony zijn PS5 verkocht. Samen met België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.

PS5 GTA 6 releasedatum

Als het om de GTA6 release gaat hoor je natuurlijk allerlei geruchten. Bekijk hier alle geruchten en de verwachte releasedatum.