Beste draadloze toetsenborden van 2022

 • Gepubliceerd op 1 oktober 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste draadloze toetsenborden van 2022

Ben je van plan om een toetsenbord zonder bedrading aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk wel weten wat de beste draadloze toetsenborden van 2022 zijn. Ook is het belangrijk om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen. Een toetsenbord dat draadloos werkt is geschikt voor verschillend gebruik. Ga direct door naar de beste draadloze toetsenborden van 2022.

 

De beste draadloze toetsenborden van 2022 zijn:

 1. Apple Magic
 2. Logitech K380
 3. HP Pavilion 600
 4. Silvergear draadloos toetsenbord tablet uitsparing
 5. Logitech G915 Lightspeed
 6. Logitech K400
 7. Razer Blackwidow V3 Pro draadloos

 

Voordelen draadloze toetsenborden

 

Draadloze toetsenborden kennen behoorlijk wat voordelen. In de eerste plaats kun je ze overal in huis gebruiken. Aan de keukentafel of voor de televisie, maar natuurlijk ook wanneer je de beschikking hebt over een thuiskantoor. Een draadloze toetsenbord is namelijk heel mobiel. Je hoeft geen rekening te houden met de lengte van de kabel die verbonden is aan de laptop waarop je wilt werken.

 

Dat betekent ook dat je kunt beschikken over meer werkruimte en een opgeruimd bureau. Je hebt immers geen last van alle draden. Een draadloos toetsenbord kun je plaatsen zoals jij dat wilt. Recht voor het beeldscherm, schuin of juist op een andere plaats. Zolang het toetsenbord maar verbinding kan blijven maken met jouw laptop, tablet of computer.

 

Nadelen draadloze toetsenborden

 

Een draadloos toetsenbord werkt op batterijen. Dit kun je als een nadeel beschouwen. Wel is het zo dat de beste draadloze toetsenborden zeer energiezuinig zijn. Ze verbruiken dus weinig batterij waardoor je ze sporadisch hoeft te vervangen. Een meer milieubewuste optie is kiezen voor oplaadbare batterijen. De draadloze technologie van een toetsenbord maakt verbinding met het apparaat waaraan je wilt werken.

 

De installatie gebeurt via een losse usb-aansluiting of bluetooth. Wanneer het toetsenbord buiten bereik van de verbinding is, kan deze wegvallen. Vaak hebben deze toetsenborden een bereik van enkele meters.

Draadloze toetsenborden gebruik

 

De aankoop van draadloze toetsenborden kun je het beste afstemmen op het gebruik. Zo is een gaming toetsenbord bijvoorbeeld uitgerust met extra sneltoetsen. Een draadloos toetsenbord dat vooral geschikt is voor tekstverwerking of langdurig werken met een computer, is in veel gevallen voorzien van een ergonomisch design. Draadloze toetsenborden voor teksten of het opstellen van documenten hebben vaak een QWERTY indeling. Werk je veel met cijfers? Dan is een numeriek toetsenbord een prima keuze.

 

Dit zijn de beste draadloze toetsenborden van 2022

 

Apple Magic

 

Magic Keyboard is nu beschikbaar met Touch ID, dat snelle, gemakkelijke en veilige authenticatie biedt voor aanmeldingen en aankopen.

 

Magic Keyboard met Touch ID zorgt voor een opmerkelijk comfortabele en nauwkeurige typervaring. Het is ook draadloos en oplaadbaar, met een interne batterij die je toetsenbord ongeveer een maand of langer van stroom zal voorzien tussen oplaadbeurten.

 

Het koppelt automatisch met je Mac, zodat je meteen aan de slag kunt. En het bevat een USB-C naar Lightning-kabel waarmee je kunt koppelen en opladen door verbinding te maken met een USB-C-poort op je Mac.

Apple Magic

Apple Magic Toetsenbord

Dit QWERTY toetsenbord van Apple is volledig draadloos te gebruiken. Het toetsenbord wordt geleverd met een oplaadbare batterij met een levensduur van circa 30 dagen. De toetsen met een laag profiel hebben een extreem goede stabiliteit door het schaarmechanisme. Dit draadloze toetsenbord maakt automatisch verbinding met jouw iMac zodat deze direct klaar voor gebruik is. Je hoeft alleen de installatie met lightning-naar-USB-kabel te voltooien. Deze wordt, evenals 1 oplaadbare batterij, meegeleverd met een bluetooth toetsenbord.

voordelen

 • Lightning-naar-USB-kabel
 • Automatisch verbinding met jouw iMac

Logitech K380

 

De Logitech K380 maakt het gemakkelijk om te typen. De afmetingen en het gewicht zijn vrij klein: respectievelijk 124 x 279 x 16 mm en 423 g.

 

Het maakt draadloos verbinding met het hoofdapparaat via Bluetooth. Op deze manier kan het niet alleen worden gekoppeld aan laptops, maar ook aan Apple, Android en Windows-smartphones en tablets.

 

Het Logitech K380 draadloze toetsenbord valt ook op door zijn ergonomie, wat terug te zien is in de kleine details. Bijvoorbeeld de afnemende dikte, dunner op het deel dat zich het dichtst bij de gebruiker bevindt. Dit maakt het gemakkelijk en handig om alle toetsen te bereiken.

 

De toetsen zijn hol en onopvallend en bieden een ervaring die erg lijkt op die van een laptoptoetsenbord. Sommigen van hen kunnen ook de functie van directe toegang tot bepaalde algemene taken krijgen.

 

Logitech heeft veel zorg besteed aan het ontwerp van zijn K380 en heeft een minimalistisch en strak toetsenbord bereikt, dat verkrijgbaar is in vier stijlvolle kleuren: blauw, zwart, wit en roze. Het kan ook worden gecombineerd met andere Logitech-randapparatuur, zoals een muis.

Logitech K380

Logitech K380

Dit draadloze bluetooth toetsenbord van Logitech is geschikt voor verschillende apparaten. Zoals jouw desktop, laptop of tablet. Je kunt zelfs heel eenvoudig wisselen tussen de verschillende devices. Het draadloze toetsenbord is licht van gewicht en heeft een batterijcapaciteit van maar liefst 2 jaar. Dit Logitech toetsenbord kun je gebruiken voor verschillende besturingssystemen. Zoals Windows, iOS, Chrome OS en Mac.

voordelen

 • batterijcapaciteit van maar liefst 2 jaar
 • Draadloze bluetooth toetsenbord

HP Pavilion 600

 

Drie zones. Allemaal efficiënt. Verhoog de efficiëntie en productiviteit met een ongelooflijk toetsenbord met drie zones met pijltoetsen van normaal formaat en een numeriek toetsenblok.

 

Met een slank, aantrekkelijk ontwerp past dit draadloze toetsenbord naadloos in het huis. Geoptimaliseerde toetsen voor een tastbaar gevoel en een responsieve, stille typervaring.

 

Belangrijkste kenmerken:

 • Ontworpen voor comfort
 • Natuurlijke contouren en vorm zorgen ervoor dat het toetsenbord in een comfortabele positie voor de pols en handen zit.
 • Licht op voor meer nauwkeurigheid
 • Een caps lock LED-indicator die oplicht wanneer deze aan is, zorgt ervoor dat je nauwkeurig typt en je voortgang wordt gemaximaliseerd.

HP Pavilion 600

Hp Pavilion 600

De HP Pavilion is een draadloos toetsenbord met een strak design. Het QWERTY toetsenbord is licht van gewicht en werkt in combinatie met een meegeleverde usb-ontvanger. Het toetsenbord heeft vlakke toetsen voor een uitstekende grip. Je kunt ook gebruik maken van multimedia toetsen en een numeriek keypad. De HP Pavilion verbruikt weinig stroom en werkt op AAA-batterijen. Een uitstekend toetsenbord voor multifunctioneel gebruik.

voordelen

 • Weinig stroom en werkt op AAA-batterijen
 • Multifunctioneel gebruik

Silvergear draadloos toetsenbord met tablet uitsparing

 

Dit ultradunne, minimalistische toetsenbord heeft een ruimtebesparend ontwerp, maar biedt toch een comfortabele typervaring. Of je nu op internet surft of een vriend e-mailt, typen is gemakkelijk met de gestroomlijnde, onopvallende toetsen die goed aanvoelen en nauwelijks geluid maken.

 

De geïntegreerde houder houdt uw smartphone en tablet precies in de juiste hoek zodat je kunt lezen terwijl u typt. Het is geschikt voor de meeste telefoons en tablets tot 10,5 mm dikte en 258 mm breedte.

Silvergear draadloos toetsenbord met tablet uitsparing

Silvergear Draadloos Toetsenbord

Dit draadloze toetsenbord van Silvergear heeft een uitsparing voor het plaatsen van een tablet of smartphone. Zo kun je jouw mobiele apparaten dus ook bedienen met een overzichtelijk toetsenbord. De toetsen hebben een fijne aanslag. De verbinding veroorzaakt geen vertragingen op het beeldscherm. Dit toetsenbord kun je draadloos gebruiken en heeft een bluetooth bereik van maar liefst 10 meter. Het toetsenbord is geschikt voor iOS, Windows en Android besturingssystemen. Het draadloze bluetooth toetsenbord met tablet gleuf heeft een batterijduur van 100 uur en is voorzien van een EU layout met QWERTY.

voordelen

 • Een overzichtelijk toetsenbord
 • Geschikt voor iOS, Windows en Android

Logitech G915 Lightspeed

 

De G915 is voorzien van Lightspeed pro-grade draadloos, geavanceerde Lightsync RGB en nieuwe mechanische schakelaars met een laag profiel.

 

De G915 is uitgerust met draadloze LIGHTSPEED-technologie. Professionele kwaliteit dat ook nog eens supersnelle prestaties levert van 1 ms. Het is dezelfde draadloze technologie die e-sporters over de hele wereld vertrouwen. De G915 is ook functioneel wanneer hij is aangesloten via USB, zodat je tegelijkertijd kunt opladen en spelen. Daarom behoort de G915 tot de beste draadloze toetsenborden van 2022.

Logitech G915 Lightspeed

Logitech G915 Lightspeed

De G915 is ons eerste toetsenbord met nieuwe mechanische GL-schakelaars met laag profiel dat snelheid, nauwkeurigheid en prestaties biedt. De GL-schakelaars zijn grondig getest om te voldoen aan strikte eisen op het gebied van uithoudingsvermogen, reactievermogen en nauwkeurigheid. Verkrijgbaar in 3 soorten schakelaars.

voordelen

 • Verkrijgbaar in 3 soorten schakelaars
 • Via USB

Logitech K400

 

Dit stijlvolle toetsenbord met comfortabele, onopvallende toetsen biedt betrouwbare draadloze bediening met groot bereik, perfect voor in de woonkamer of als compact toetsenbord voor op het bureau. Met een draadloos bereik tot 10m kun je het volume van jouw favoriete video verhogen, internetten, bloggen, chatten en meer.

 

Het ultradunne K400 Plus-toetsenbord met onopvallende toetsen is compact, maar biedt toch comfortabel en typt stil. Bewaar de toetsenbord rechtop voor extra gemak. Je hebt aparte muis meer nodig dankzij het 3,5 inch ingebouwde touchpad dat ook voorzien is van grote links- en rechts klikknoppen.

 

Stop de kleine Logitech Unifying-ontvanger in een vrije USB-poort en laat hem daar. Je kunt zelfs andere Logitech-apparaten toevoegen met dezelfde ontvanger.

 

De Windows Start-toets biedt een gemakkelijke manier om terug te gaan naar een startscherm. Met de FN-toets App Switching kun je snel schakelen tussen de geopende apps. Er zijn vier Charm-toetsen die je directe toegang geven tot de Charm-functies: Zoeken, Delen, Apparaten en Instellingen. De toepassingstoets roept de toepassingsbalk op om door de browser tabbladen te navigeren.

 

Naast Windows 8.1 is de K400 Plus ook compatibel met het volgende: Windows 7, Windows 8, Windows 10, Android 5.0 of hoger en Chrome OS.

Logitech K400

Logitech K400

Daarnaast beschikt de K400 Plus over Media Hot Keys in de linkerbovenhoek van het toetsenbord. Nu heb je met één druk op de knop gemakkelijke toegang tot de meest gebruikte sneltoetsen, zoals dempen, afspelen, volume omhoog of volume omlaag.

voordelen

 • Vier Charm-toetsen
 • 3,5 inch ingebouwde touchpad

Razer Blackwidow V3 Pro draadloos

 

’s Werelds eerste en meest iconische mechanische gaming toetsenbord. De Razer BlackWidow V3 Pro – met 3 verbindingsmodi voor de game-ervaring bestaande uit de beste schakelaars en toetsen op volledige hoogte. Daarom behoort de V3 Pro tot de beste draadloze toetsenborden van 2022.

 

Met zijn geoptimaliseerde bedieningskracht en een kortere bedieningsafstand, kun je met de toetsen van de Razer BlackWidow de opdrachten sneller uitvoeren dan op enig ander standaard gaming toetsenbord.

Razer Blackwidow V3 Pro draadloos

Razer Blackwidow V3

On-the-fly macro-opname en profielen zorgen voor betere configuratie. Neem on-the-fly onbeperkt macro’s op zonder je oog van het spel af te hoeven houden en wissel onmiddellijk tussen maximaal 10 profielen zonder het gedoe van ingewikkelde stuurprogramma menu’s. Met een simpele klik op twee knoppen start en beëindig je de opname en je bent helemaal klaar. Breid het aantal gemakkelijk bereikbare commando’s uit met de extra 5 macrotoetsen aan de zijkant en voorkom afleiding door de gamemodus in te schakelen.

voordelen

 • Met de extra 5 macrotoetsen
 • Met 3 verbindingsmodi

Zijn draadloze toetsenborden goed?

 

Draadloze toetsenborden zijn nu populairder in de afgelopen jaren. Draadloos is bedoeld om mobiel te werken, zonder alles via draad hoeft aan te sluiten.

 

Bedrijven zoals Logitech en Razer ontwikkelen bovendien eigen toetsenbordschakelaars voor grotere nauwkeurigheid en een langere levensduur. Maar nogmaals, als je een voordelig toetsenbord koopt, krijg je ook de voordelige componenten van een toetsenbord.

 

Welke fabrikanten maakt de beste draadloze toetsenborden?

 

De beste fabrikanten in draadloze toetsenborden zijn Logitech, Steelseries en Razer. De toetsenborden van deze fabrikanten zijn het best, maar ook wat duurder dan de gemiddelde toetsenbord. Welke voor jou geschikt is, hangt af van de functies binnen welk budget.

 

Hoe lang gaan draadloze toetsenborden mee?

 

Dat hangt af van het model. Over het algemeen krijg je waar je voor betaalt. In overeenstemming met de levensduur van de toetsen, hangt dat af van het gebruik van het toetsenbord, het model, de fabrikant en de de batterij. Sommige toetsenborden accepteren oplaadbare batterijen die in de loop der jaren minder worden.

 

Kun je een draadloos toetsenbord gebruiken met een laptop?

 

Ja. Je kunt een draadloos toetsenbord gebruiken voor een laptop. Over het algemeen kunnen draadloze toetsenborden op twee manieren worden bevestigd: via Bluetooth of via een USB-dongle.

 

Er is geen standaard auditieve computer die kan worden aangesloten op een draadloos toetsenbord via Bluetooth-connectiviteit. Dat is de reden waarom sommige draadloze toetsenborden ook een USB-dongle connectiviteit hebben. Deze toetsenborden gebruiken gebruiken geen Bluetooth. Zoals eerder vermeld, gebruiken sommige fabrikanten in plaats daarvan een 2,4 GHz-aansluiting.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën