Beste draadloze toetsenborden van 2024

 • Gepubliceerd op 16 februari 2024
 • Bijgewerkt op 16 februari 2024
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste draadloze toetsenborden van 2024

Wat zijn de beste draadloze toetsenborden van dit moment? Als je van plan om een toetsenbord zonder bedrading te kopen, wil je natuurlijk wel weten wat de beste keuze is. Dat doe je door de verschillende voordelen en nadelen van toetsenborden te vergelijken. Daarbij mag je ook de specificaties van de diverse draadloze toetsenborden niet vergeten.

 

Door deze af te stemmen op jouw gebruik, wensen en behoeften, ben je altijd zeker van een goede aankoop. Zo is een gaming toetsenbord bijvoorbeeld uitgerust met extra sneltoetsen. Een draadloos toetsenbord dat geschikt is voor tekstverwerking of langdurig werken met een computer, is in veel gevallen voorzien van een ergonomisch design en QWERTY indeling.

 

Werk je meer met cijfers dan tekst? Dan is een numeriek toetsenbord een prima keuze. Weet je niet zeker welk draadloos toetsenbord het meest geschikt is voor de werkzaamheden die je uitvoert? Dit zijn de beste draadloze keyboards van dit moment.

 

Welke merken draadloze toetsenborden zijn het beste?

Je kunt kiezen voor een merkloos toetsenbord, maar een draadloos keyboard van een goed merk verdiend zeker de voorkeur. Daar heb je tijdens jouw werk op de computer alleen maar profijt van. Dit zijn de beste merken op het gebied van wireless toetsenborden op een rij.

 • Apple
 • Logitech
 • HP
 • Silvergear
 • Logitech
 • Razer 

 

Maar welke fabrikanten maken de beste draadloze toetsenborden? Over het algemeen zijn dat Logitech, Steelseries en Razer. De toetsenborden van deze fabrikanten komen als beste uit de test, maar zijn ook wat duurder qua aanschaf. Welk draadloos toetsenbord het meest geschikt is voor jou, hangt af van de verschillende functies en het beschikbare budget.

 

Hoe lang een draadloos toetsenbord meegaat is afhankelijk van het model keyboard dat je kiest. Over het algemeen hebben de duurdere toetsenborden een langere levensduur. Natuurlijk hangt dit ook af van verschillende andere belangrijke factoren.

 

Zoals het gebruik van het keyboard, het model van het draadloze keyboard, het merk en de kwaliteit van de accu of de batterij. Sommige toetsenborden accepteren oplaadbare batterijen. De kracht hiervan neemt in de loop der jaren af en wordt daardoor minder.

 

Wat zijn de voordelen van draadloze toetsenborden?

Draadloze toetsenborden voorzien je van behoorlijk wat voordelen. In de eerste plaats kun je ze overal in huis gebruiken. Aan de keukentafel of voor de televisie, maar natuurlijk ook wanneer je de beschikking hebt over een thuiskantoor. Een draadloze toetsenbord is namelijk heel mobiel. Je hoeft geen rekening te houden met de lengte van de kabel.

 

Draadloze toetsenborden zijn nu populairder dan in de afgelopen jaren. Draadloos is bedoeld om mobiel te werken, zonder dat je alles via een draad hoeft aan te sluiten. Bedrijven zoals Logitech ontwikkelden bovendien hun eigen toetsenbord schakelaars.

 

Dit zorgt voor een grotere nauwkeurigheid en een langere levensduur van het toetsenbord.

 • Opgeruimde werkplek
 • Meer flexibele werkruimte
 • Geen loshangende bekabeling
 • Verbinding via bluetooth

 

Bij bedrade toetsenborden is deze verbonden aan de laptop of de computer waarop je wilt werken. Dat betekent ook dat je kunt beschikken over meer werkruimte en een opgeruimd bureau. Je hebt immers geen last van loshangende bedrading die in de weg ligt.

 

Een draadloos toetsenbord kun je dus plaatsen zoals jij dat wilt. Recht voor het beeldscherm, schuin of juist op een andere plaats. Zolang het toetsenbord maar verbinding kan blijven maken met jouw laptop, tablet of computer. In veel gevallen is dat via bluetooth.

 

Heeft een draadloos toetsenbord ook nadelen?

Ja, net zoals een wireless keyboard voordelen heeft, kennen deze apparaten ook enkele nadelen. Een draadloos toetsenbord werkt op batterijen. Dit kun je als een nadeel beschouwen want deze moet je na verloop van tijd vervangen of opladen. Wel is het zo dat de beste draadloze toetsenborden zeer energiezuinig zijn. Ze verbruiken dus weinig batterij.

 • Verbinding valt soms weg
 • Vaker opladen en batterijen vervangen
 • Minder milieubewust

 

Daardoor is vaak opladen of batterijen vervangen niet nodig. Een milieubewuste optie is kiezen voor een draadloos toetsenbord dat voorzien kan worden van oplaadbare batterijen.

 

De draadloze technologie van een toetsenbord maakt verbinding met het apparaat waaraan je wilt werken. De installatie gebeurt via een losse USB aansluiting of via bluetooth. Als het toetsenbord buiten bereik van de verbinding is, kan deze wegvallen. Hoewel dit niet vaak voorkomt, kun je dit als nadeel zien. De meeste keyboards hebben 10 tot 30 meter bereik.

 

Kun je een draadloos toetsenbord gebruiken met een laptop?

Ja. Je kunt een draadloos toetsenbord ook gebruiken in combinatie met een laptop. Over het algemeen kunnen draadloze toetsenborden op 2 manieren worden bevestigd. Dit kan bijvoorbeeld via een bluetooth verbinding of via een USB dongle in je apparaat.

 

Er is geen standaard auditieve computer die kan worden aangesloten op een draadloos toetsenbord via een bluetooth verbinding. Dat is de reden waarom sommige draadloze toetsenborden ook een USB-dongle connectiviteit hebben. Ze gebruiken geen Bluetooth. Daarom gebruiken sommige fabrikanten in plaats daarvan een 2,4 GHz-aansluiting.

 

Beste draadloze toetsenborden van 2024

Apple Magic toetsenbord

Het Magic Keyboard van Apple is voorzien van een Touch ID. Deze functie biedt een snelle, gemakkelijke en veilige authenticatie. Bijvoorbeeld als jij je aan wilt melden op het apparaat waarop je werkt of wanneer je op een veilige manier een online aankoop wilt kunnen doen.

 

Het draadloze Magic Keyboard voorziet je van een comfortabele en zeer accurate typervaring. Het draadloos toetsenbord van Apple is oplaadbaar en voorzien van een geïntegreerde batterij. Een volle accu zorgt ervoor dat je toetsenbord tot wel een maand of langer van stroom wordt voorzien. Tussentijds opladen is dus zeer zeker niet nodig.

 

Het draadloze toetsenbord maakt automatisch verbinding met jouw Mac. Je kunt dus direct beginnen met werken. Het Magic Keyboard van Apple is voorzien van een Lightning naar USB-C kabel. Daarmee kun je koppelen en opladen via de USB-C-poort op je Mac.

 

Dit QWERTY toetsenbord van Apple is volledig draadloos te gebruiken. Het toetsenbord wordt geleverd met een oplaadbare batterij met een levensduur van circa 30 dagen. Het toetsen heeft een laag profiel en een extreem goede stabiliteit door het schaarmechanisme.

Apple Magic

Apple Magic Toetsenbord

Dit QWERTY toetsenbord van Apple is volledig draadloos te gebruiken. Het toetsenbord wordt geleverd met een oplaadbare batterij met een levensduur van circa 30 dagen. De toetsen met een laag profiel hebben een extreem goede stabiliteit door het schaarmechanisme. Dit draadloze toetsenbord maakt automatisch verbinding met jouw iMac zodat deze direct klaar voor gebruik is. Je hoeft alleen de installatie met lightning-naar-USB-kabel te voltooien. Deze wordt, evenals 1 oplaadbare batterij, meegeleverd met een bluetooth toetsenbord.

Voordelen

 • Lightning-naar-USB-kabel
 • Automatisch verbinding met jouw iMac

Pluspunten:

 • Lightning naar USB-C kabel
 • Verbindt automatisch
 • Multimedia sneltoetsen

Minpunten:

 • Hoog tikgeluid
 • Alleen voor iOS systemen
 • Weinig travel in toetsen

Logitech K380

De Logitech K380 maakt typen en tekstverwerken nog plezieriger en eenvoudiger. Dit draadloze toetsenbord is licht van gewicht en compact van formaat. Je neemt het dus ook makkelijk met je mee. In de rugzak naar school of in de laptoptas naar kantoor.

 

Dit toetsenbord maakt draadloos verbinding met het betreffende apparaat via bluetooth. Op deze manier kan het niet alleen worden gekoppeld aan laptops, maar ook aan Apple, Android en Windows-smartphones en tablets. Een super veelzijdig draadloos toetsenbord.

 

Het Logitech K380 draadloze keyboard valt ook op door zijn ergonomische design. Dit zie je terug tot zelfs in de kleine details. Zo is de dikte van het paneel afnemend. Het dunste gedeelte van het draadloze toetsenbord bevindt zich ter hoogte van je polsen.

 

Dit maakt het makkelijk en handig om alle toetsen op het keyboard te kunnen bereiken. De toetsen zijn hol en bieden een ervaring die lijkt op die van een laptop toetsenbord. Met sommigen toetsen krijg je direct toegang tot algemene taken van het draadloze toetsenbord.

 

Logitech heeft veel zorg besteed aan het ontwerp van het K380 draadloze toetsenbord. het is voorzien van een minimalistisch en strak ontwerp in verschillende kleuren. Zoals blauw, zwart, wit en roze. Je kunt het toetsenbord gebruiken met andere Logitech randapparatuur.

 

Dit draadloze bluetooth toetsenbord van Logitech is geschikt voor verschillende apparaten. Je kunt zelfs heel eenvoudig wisselen tussen de verschillende devices. Het toetsenbord is licht van gewicht en heeft een batterijcapaciteit van maar liefst 2 jaar. Dit toetsenbord kun je gebruiken voor verschillende systemen. Zoals Windows, iOS, Chrome OS en Mac.

Logitech K380

Logitech K380

Dit draadloze bluetooth toetsenbord van Logitech is geschikt voor verschillende apparaten. Zoals jouw desktop, laptop of tablet. Je kunt zelfs heel eenvoudig wisselen tussen de verschillende devices. Het draadloze toetsenbord is licht van gewicht en heeft een batterijcapaciteit van maar liefst 2 jaar. Dit Logitech toetsenbord kun je gebruiken voor verschillende besturingssystemen. Zoals Windows, iOS, Chrome OS en Mac.

Voordelen

 • batterijcapaciteit van maar liefst 2 jaar
 • Draadloze bluetooth toetsenbord

Pluspunten:

 • Batterijcapaciteit van 2 jaar
 • AZERTY toetsenbord
 • Ergonomisch design

Minpunten:

 • Geen numerieke pad
 • Verschillende besturingssystemen
 • Geen toetsverlichting

HP Pavilion 600

Dit draadloze toetsenbord van HP heeft 3 zones inclusief een numerieke pad die allemaal even efficiënt zijn. Daarmee kun je de productiviteit zowel thuis als op kantoor verhogen. Dit draadloze keyboard heeft een slank en aantrekkelijk ontwerp voor op je bureau.

 

De HP Pavilion 600 heeft geoptimaliseerde toetsen voor een tastbaar gevoel en een responsieve maar stille typervaring. Daarmee is dit draadloze toetsenbord ontworpen voor comfort. De natuurlijke contouren zorgen voor een comfortabele positie van de pols.

 

Het toetsenbord licht op waardoor je nog nauwkeuriger kunt werken. De HP Pavilion is voorzien van een strak design en een QWERTY indeling. Het draadloze toetsenbord is licht van gewicht en werkt in combinatie met een meegeleverde USB ontvanger.

 

Het toetsenbord heeft vlakke toetsen voor een uitstekende grip. Je kunt ook gebruik maken van multimedia toetsen en een numerieke keypad. De HP Pavilion verbruikt weinig stroom en werkt op AAA batterijen. Een uitstekend toetsenbord voor multifunctioneel gebruik.

HP Pavilion 600

Hp Pavilion 600

De HP Pavilion is een draadloos toetsenbord met een strak design. Het QWERTY toetsenbord is licht van gewicht en werkt in combinatie met een meegeleverde usb-ontvanger. Het toetsenbord heeft vlakke toetsen voor een uitstekende grip. Je kunt ook gebruik maken van multimedia toetsen en een numeriek keypad. De HP Pavilion verbruikt weinig stroom en werkt op AAA-batterijen. Een uitstekend toetsenbord voor multifunctioneel gebruik.

Voordelen

 • Weinig stroom en werkt op AAA-batterijen
 • Multifunctioneel gebruik

Pluspunten:

 • Verbruikt weinig stroom
 • Ergonomisch gevormd
 • Licht van gewicht

Minpunten:

 • Niet geschikt voor gamen
 • Geen vlakke toetsen
 • Niet oplaadbaar

Silvergear draadloos toetsenbord

Dit ultra dunne en minimalistische toetsenbord is draadloos en heeft een ruimtebesparend design. Ondanks het compacte formaat biedt dit Silvergear toetsenbord toch een comfortabele typervaring. Of je nu op het internet surft of een vriend mailt.

 

Typen en tekstverwerken is eenvoudig door de gestroomlijnde en onopvallende toetsen. Deze voelen comfortabel aan en zijn redelijk geruisloos in gebruik. De geïntegreerde houder houdt jouw smartphone en tablet precies in de juiste positie zodat je kunt lezen en typen.

 

Dit draadloze toetsenbord met tablet uitsparing van Silvergear is geschikt voor de meeste telefoons en tablets met een dikte tot 10,5 en een maximale breedte tot 258 mm. Met Silvergear kun je jouw mobiele apparaten ook bedienen met een draadloos toetsenbord.

 

De toetsen hebben een fijne aanslag. De verbinding veroorzaakt geen vertragingen op het beeldscherm. Dit toetsenbord kun je draadloos gebruiken en heeft een bluetooth bereik van maar liefst 10 meter. Het toetsenbord is geschikt voor iOS, Windows en Android systemen. Het draadloze QWERTY toetsenbord heeft een batterijduur van maar liefst 100 uur.

Silvergear draadloos toetsenbord met tablet uitsparing

Silvergear Draadloos Toetsenbord

Dit draadloze toetsenbord van Silvergear heeft een uitsparing voor het plaatsen van een tablet of smartphone. Zo kun je jouw mobiele apparaten dus ook bedienen met een overzichtelijk toetsenbord. De toetsen hebben een fijne aanslag. De verbinding veroorzaakt geen vertragingen op het beeldscherm. Dit toetsenbord kun je draadloos gebruiken en heeft een bluetooth bereik van maar liefst 10 meter. Het toetsenbord is geschikt voor iOS, Windows en Android besturingssystemen. Het draadloze bluetooth toetsenbord met tablet gleuf heeft een batterijduur van 100 uur en is voorzien van een EU layout met QWERTY.

Voordelen

 • Een overzichtelijk toetsenbord
 • Geschikt voor iOS, Windows en Android

Pluspunten:

 • Geschikt voor iOS, Windows en Android
 • Uitsparing voor tablet en smartphone
 • Accuduur van 100 uur

Minpunten:

 • Geen verlichting
 • Niet geschikt voor gamen
 • Geen numerieke pad

Logitech G915 Lightspeed

Het Logitech G915 toetsenbord werkt draadloos en is voorzien van Lightspeed, geavanceerde Light Sync RGB en nieuwe mechanische schakelaars met een laag profiel. Dit is hét ultieme draadloze keyboard voor liefhebbers van computergames.

 

De G915 is uitgerust met draadloze Lightspeed technologie. Dit staat voor een professionele kwaliteit die ook nog eens supersnelle prestaties levert van 1 ms. Dit draadloze toetsenbord van Logitech kan functioneel worden gebruikt wanneer deze is aangesloten via USB.

 

Daardoor kun je gamen en tegelijkertijd het toetsenbord opladen. Het is dan ook niet voor niets dat de Logitech G915 Lightspeed tot de beste draadloze toetsenborden behoort. Het toetsenbord heeft nieuwe mechanische GL-schakelaars met een laag profiel.

 

Deze mogelijkheid biedt snelheid, nauwkeurigheid en prestaties. De GL-schakelaars van dit draadloze toetsenbord zijn grondig getest om te kunnen voldoen aan strikte de eisen. Zoals bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, reactievermogen en nauwkeurigheid.

Logitech G915 Lightspeed

Logitech G915 Lightspeed

De G915 is ons eerste toetsenbord met nieuwe mechanische GL-schakelaars met laag profiel dat snelheid, nauwkeurigheid en prestaties biedt. De GL-schakelaars zijn grondig getest om te voldoen aan strikte eisen op het gebied van uithoudingsvermogen, reactievermogen en nauwkeurigheid. Verkrijgbaar in 3 soorten schakelaars.

Voordelen

 • Verkrijgbaar in 3 soorten schakelaars
 • Via USB

Pluspunten:

 • Oplaadbaar
 • Lightspeed technologie
 • Numerieke keypad

Minpunten:

 • Franse layout
 • Minder geschikt voor tekstbewerking
 • Hoge toetsen die minder fijn voelen

Logitech K400

De Logitech K400 is een stijlvol draadloos toetsenbord met comfortabele en onopvallende toetsen. Het keyboard biedt een betrouwbare draadloze bediening met een groot bereik. Je kunt hem dus overal in de woonkamer gebruiken, maar ook op het bureau.

 

Dit keyboard heeft een draadloos bereik tot 10 meter. Via het toetsenbord kun je het volume van jouw favoriete video verhogen, internetten, bloggen, chatten en nog veel meer. Het ultradunne K400 Plus toetsenbord is compact van formaat maar biedt een hoog comfort.

 

De toetsen zijn stil in gebruik maar je kunt ook gebruik maken van de geïntegreerde  touchpad met knoppen op zowel de linker- als de rechterzijde. Je hoeft dus geen aparte muis meer aan te sluiten. De Unifying ontvanger stop je eenvoudig in een vrije USB-poort.

 

Je kunt zelfs andere Logitech apparaten toevoegen met dezelfde ontvanger. Met de Windows Start toets keer je eenvoudig terug naar het startscherm. Met de FN toets App Switching kun je snel schakelen tussen de geopende applicaties.

 

De 4 Charm toetsen op het keyboard geven je een directe toegang tot de Charm functies. Zoals bijvoorbeeld zoeken, delen, apparaten en instellingen. De toepassingstoets roept de toepassingsbalk waardoor je eenvoudig door de browser tabbladen kunt navigeren.

 

Naast Windows 8.1 is het K400 Plus toetsenbord van Logitech ook compatibel met Windows 7, Windows 8, Windows 10, Android 5.0 of hoger en Chrome OS. De K400 Plus beschikt over Media Hotkeys in de linkerbovenhoek van het toetsenbord. Daarmee krijg je met één druk op de knop toegang tot de meest gebruikte sneltoetsen. Zoals dempen en volumes.

Logitech K400

Logitech K400

Daarnaast beschikt de K400 Plus over Media Hot Keys in de linkerbovenhoek van het toetsenbord. Nu heb je met één druk op de knop gemakkelijke toegang tot de meest gebruikte sneltoetsen, zoals dempen, afspelen, volume omhoog of volume omlaag.

Voordelen

 • Vier Charm-toetsen
 • 3,5 inch ingebouwde touchpad

Pluspunten:

 • 4 Charm toetsen
 • Ingebouwde touchpad
 • Draadloos bereik van 10 meter

Minpunten:

 • Vertraging in touchpad
 • Geen oplaadbare batterij
 • Niet geschikt om te gamen

Razer Blackwidow V3 Pro draadloos

De Razer Blackwidow V3 Pro is  s’ werelds eerste en meest iconische mechanische gaming toetsenbord die draadloos te gebruiken is. De Razer BlackWidow V3 Pro heeft 3 verbindingsmodi. Je bent zeker van de beste game ervaring door de toetsen op hoogte.

 

De Blackwidow V3 Pro van Razer heeft een geoptimaliseerde bedieningskracht en een kortere bedieningsafstand. Zo kun je met de toetsen van de Razer de opdrachten sneller uitvoeren dan op elk ander standaard gaming toetsenbord. Een perfecte ervaring dus.

 

De on the fly macro opname en profielen zorgen voor een optimale configuratie. Neem on-the-fly onbeperkt macro’s op zonder je oog van het spel af te hoeven houden. Wissel onmiddellijk tussen maximaal 10 profielen zonder ingewikkelde stuurprogramma.

 

Met een simpele klik op 2 knoppen start en beëindig je de opname en je bent helemaal klaar. Breid het aantal commando’s uit met de extra 5 macro toetsen aan de zijkant van het draadloze toetsenbord. Voorkom afleiding door de gamemodus in te schakelen.

Razer Blackwidow V3 Pro draadloos

Razer Blackwidow V3

On-the-fly macro-opname en profielen zorgen voor betere configuratie. Neem on-the-fly onbeperkt macro’s op zonder je oog van het spel af te hoeven houden en wissel onmiddellijk tussen maximaal 10 profielen zonder het gedoe van ingewikkelde stuurprogramma menu’s. Met een simpele klik op twee knoppen start en beëindig je de opname en je bent helemaal klaar. Breid het aantal gemakkelijk bereikbare commando’s uit met de extra 5 macrotoetsen aan de zijkant en voorkom afleiding door de gamemodus in te schakelen.

Voordelen

 • Met de extra 5 macrotoetsen
 • Met 3 verbindingsmodi

Pluspunten:

 • 5 extra 5 macro toetsen
 • 3 verbindingsmodi
 • Wisselen tussen 10 profielen

Minpunten:

 • Geen vlakke toetsen
 • Minder geschikt voor tekstverwerking
 • US layout

Zijn draadloze toetsenborden goed?

Draadloze toetsenborden zijn nu populairder in de afgelopen jaren. Draadloos is bedoeld om mobiel te werken, zonder alles via draad hoeft aan te sluiten.

 

Bedrijven zoals Logitech en Razer ontwikkelen bovendien eigen toetsenbordschakelaars voor grotere nauwkeurigheid en een langere levensduur. Maar nogmaals, als je een voordelig toetsenbord koopt, krijg je ook de voordelige componenten van een toetsenbord.

 

Welke fabrikanten maakt de beste draadloze toetsenborden?

De beste fabrikanten in draadloze toetsenborden zijn Logitech, Steelseries en Razer. De toetsenborden van deze fabrikanten zijn het best, maar ook wat duurder dan de gemiddelde toetsenbord. Welke voor jou geschikt is, hangt af van de functies binnen welk budget.

 

Hoe lang gaan draadloze toetsenborden mee?

Dat hangt af van het model. Over het algemeen krijg je waar je voor betaalt. In overeenstemming met de levensduur van de toetsen, hangt dat af van het gebruik van het toetsenbord, het model, de fabrikant en de de batterij. Sommige toetsenborden accepteren oplaadbare batterijen die in de loop der jaren minder worden.

 

Kun je een draadloos toetsenbord gebruiken met een laptop?

Ja. Je kunt een draadloos toetsenbord gebruiken voor een laptop. Over het algemeen kunnen draadloze toetsenborden op twee manieren worden bevestigd: via Bluetooth of via een USB-dongle.

 

Er is geen standaard auditieve computer die kan worden aangesloten op een draadloos toetsenbord via Bluetooth-connectiviteit. Dat is de reden waarom sommige draadloze toetsenborden ook een USB-dongle connectiviteit hebben. Deze toetsenborden gebruiken gebruiken geen Bluetooth. Zoals eerder vermeld, gebruiken sommige fabrikanten in plaats daarvan een 2,4 GHz-aansluiting.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de leukste kortingen. Speel ook mee voor prijzen!


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!