Kan ik mijn AirPods tracken

 • Gepubliceerd op 16 februari 2024
 • Bijgewerkt op 16 februari 2024
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Kan ik mijn AirPods tracken

 

AirPods zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden, en net als telefoons kunnen ook AirPods verloren gaan. Gelukkig biedt Apple hulpmiddelen aan om ze op te sporen en te lokaliseren, maar er zijn privacyoverwegingen waar je rekening mee moet houden.

 

Airpods Verloren

AirPods en hun vindbaarheid

AirPods kunnen verrassend eenvoudig te vinden zijn als ze zoekraken. De Zoek mijn- app is een door Apple ontworpen hulpmiddel waarmee jij de locaties van het apparaat, waaronder AirPods, kunt volgen. Als jouw AirPods zijn gekoppeld aan een iPhone en de functie Zoek mijn hebt ingeschakeld, worden ze weergegeven op een kaart in de app. Dit is hoe het werkt:

 1. Open de Zoek mijn-app op jouw Apple-apparaat.
 2. Ga naar het tabblad Apparaten.
 3. Kies de AirPods in de lijst.

 

Je ziet een locatie op de kaart waar de AirPods voor het laatst met je iPhone zijn verbonden. Als ze dichtbij zijn, kun je een geluid afspelen om ze te helpen lokaliseren.

 

De rol van iCloud bij het volgen van AirPods

Om de AirPods te volgen, heb je een iCloud-account nodig . De AirPods worden gesynchroniseerd met iCloud via een verbonden Apple-apparaat, waardoor jij via het Zoek mijn-netwerk toegang krijgt tot hun laatst bekende locatie. Als de AirPods kwijtraken, kun je inloggen op iCloud.com of de Zoek mijn-app gebruiken om hun laatst gerapporteerde locatie te bekijken.

 • Opmerking: de AirPods moeten verbonden zijn met een Apple-apparaat om de locatiegegevens te kunnen bijwerken.

 

Privacyoverwegingen bij AirPod-tracking

Als het om privacy gaat, heeft Apple de tracking van AirPods met zorg ontworpen. Je kunt de locatie van de AirPods alleen zien, aangezien deze aan jouw iCloud-account is gekoppeld. Als de AirPods echter worden gestolen , is er een limiet aan wat tracking kan doen. Hoewel je ze kunt lokaliseren, kan het ophalen ervan risico’s met zich meebrengen, en soms moet de politie hierbij betrokken worden.

 • Onthoud: deel de locatie met de autoriteiten in plaats van zelf de confrontatie aan te gaan met een potentiële dief.

 

Bruikbare stappen om verloren AirPods te lokaliseren

 

Als de AirPods zoekraken, bieden de volgende stappen duidelijke en praktische richtlijnen waarmee jij ze snel kunt terugvinden.

 

Zoek mijn app gebruiken

Om te beginnen met zoeken naar de verloren AirPods, open je de Zoek mijn- app op de iPhone . Kies het tabblad Apparaten en kies de AirPods uit de lijst. De kaart toont hun laatst bekende locatie. Als ze in de buurt zijn, druk je op Geluid afspelen zodat je ze op je gehoor kunt vinden.

 

Verloren modus en waarschuwen wanneer je achterblijft

Als de AirPods niet in de buurt zijn, kun je Markeren als verloren door in de Zoek mijn-app omhoog te vegen en de aanwijzingen te volgen om deze te activeren. Hierdoor worden de AirPods vergrendeld en worden de contactgegevens verstrekt aan degene die ze zouden kunnen vinden. Voor toekomstige voorzorgsmaatregelen kun je ‘Melden als je iets achterlaat’ inschakelen om waarschuwingen te ontvangen als je ze ergens achterlaat.

 

Wat te doen als er geen locatie is gevonden

Soms staat er op de kaart Geen locatie gevonden voor de AirPods. Dit kan gebeuren als de batterij leeg is, in het hoesje zit of offline is. Kom regelmatig terug, want de locatie wordt bijgewerkt wanneer ze opnieuw verbinding maken. Als je AirPods Pro of latere modellen hebt, kunnen deze mogelijk ook locatiesignalen verzenden, zelfs als er geen verbinding is.

 

Strategieën en herstel na verlies

 

Als de AirPods zoek zijn, is snel handelen om ze op te sporen en te beschermen van cruciaal belang. Hier lees je hoe je het verlies kunt melden en de middelen van Apple kunt gebruiken om de kansen op herstel te vergroten.

 

De AirPods rapporteren en beschermen

Mocht de AirPods onverhoopt worden gestolen of verloren gaan, doe dan onmiddellijk aangifte bij de politie. Geef het serienummer van de AirPods op. Dit nummer vind je meestal op de originele verpakking of in de lijst met gekoppelde apparaten onder Bluetooth-instellingen. Het delen van de contactgegevens met de autoriteiten zal helpen bij het ophaalproces als de AirPods worden gevonden. Houd er rekening mee dat hoewel de politie niet altijd in staat is om kleine voorwerpen zoals AirPods terug te vinden, het melden van diefstal nog steeds belangrijk is.

 

Het inschakelen van de “Verloren-modus” via de Zoek mijn-app is de volgende cruciale stap. Eenmaal in de verloren modus:

 • De AirPods worden vergrendeld met een Apple ID .
 • Je ontvangt meldingen als ze online komen of als hun locatie beschikbaar is.
 • Er kan een bericht met de contactgegevens worden weergegeven op elk apparaat dat de AirPods vindt.

 

Inzicht in Apple Support en dekking

Voor degenen die zijn ingeschreven bij AppleCare+ , krijg je mogelijk aanvullende ondersteuning. Het is echter belangrijk op te merken dat AppleCare+ doorgaans geen dekking biedt voor verloren of gestolen items. Je kunt nog steeds contact opnemen met Apple Support voor advies. Zij kunnen jou helpen de dekkingslimieten te begrijpen en de volgende beste stappen te bepalen.

 

Houd er rekening mee dat Apple Support niet de mogelijkheid heeft om de AirPods in realtime te volgen en geen GPS-tracking kan gebruiken zoals je wel zou verwachten. In plaats daarvan vertrouwen ze op het Zoek mijn- netwerk, dat andere Apple-apparaten in de buurt gebruikt om de verloren AirPods te lokaliseren. Als de AirPods offline zijn of de batterij leeg is, wordt het een uitdaging om ze op deze manier te vinden, maar niet onmogelijk. Zodra ze zich binnen het bereik van een verbonden Apple-apparaat in het netwerk bevinden, wordt hun locatie bijgewerkt.

 

Onthoud:

 • De Zoek Mijn app toont binnen 24 uur de laatst bekende locatie.
 • Als je een geluid afspeelt, kun je AirPods in de buurt lokaliseren. Deze zijn niet beschikbaar als ze buiten bereik of buiten de batterij zijn.

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Blijf op de hoogte van de leukste kortingen. Speel ook mee voor prijzen!


Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!