Beste wasmachines van 2022

 • Gepubliceerd op 12 september 2021
 • Bijgewerkt op 21 maart 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste wasmachines van 2022

Een wasmachine is onmisbaar binnen ieder huishouden. Je wilt namelijk elke dag een schone broek of handdoek kunnen gebruiken. Je kunt dus eigenlijk geen dag zonder. Maar wat zijn de beste wasmachines van 2022? Welke verschillende soorten zijn er en waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine?

 

De beste wasmachines voldoen in elk geval aan de behoefte van jouw huishouden. Je kunt je aankoop afstemmen op het merk, maar natuurlijk ook op het laadvermogen, het geluidsniveau en de energiezuinigheid. In deze koopgids vertellen we je precies wat de beste wasmachines van 2022 zijn en waar je bij de aanschaf op moet letten.

 

Beste wasmachines van 2022 zijn:

 

Welke soorten wasmachines zijn er?

 

Naast verschillende merken en functies, zijn er ook diverse soorten wasmachines. Welke je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Soorten die we onderscheiden zijn:

 • Was-droogcombinatie: deze 2-in-1 wasmachines kunnen zowel wassen als drogen. Je hebt dus maar één witgoed apparaat nodig. Handig als je niet zoveel ruimte hebt.
 • Vrijstaande wasmachine: dit zijn misschien wel de meest populaire wasmachines. Ze hebben een eigen omkasting en hoeven niet te worden ingebouwd. Ze zijn leverbaar met zowel een voor- als bovenlader.
 • Inbouw wasmachine: deze wasmachines kun je inbouwen. Bijvoorbeeld in een wasmachine ombouw. De voorzijde is vlak. Je kunt deze voorzien van een deur met scharnier zodat het apparaat niet in het zicht staat. (afbeelding inbouw wasmachine).
 • Bovenlader of voorlader: wasmachines met een bovenlader zijn vaak wat smaller. Je laadt het apparaat aan de bovenzijde. Ook een voorlader heeft voordelen. Deze zijn namelijk stapelbaar doordat de opening zich aan de voorzijde bevindt.

 

Waar op het letten bij het kopen van een wasmachine?

 

Als je op zoek bent naar de beste wasmachines van 2022, wil je natuurlijk wél weten waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Naast het design en de afmeting van dit witgoed, zijn er nog meer belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden. De belangrijkste zijn:

 • Laadvermogen: het laadvermogen van de wasmachine stem je meestal af op de samenstelling van jouw gezin. Wasmachines met een laadvermogen tot 7 kg zijn een prima keuze wanneer je een apparaat zoekt voor een eenpersoonshuishouden. Huishoudens met 2 tot 5 personen zijn gebaat met een laadvermogen van 8 tot wel 10 kilo wasgoed.
 • Energielabel: als je de beste wasmachine wilt kopen, is het ook verstandig om te letten op het energielabel. Door te kiezen voor energiezuinig witgoed kun je jaarlijks flink besparen op de energierekening. De beste wasmachines van 2022 hebben een A+++  energielabel.
 • Geluidsniveau: heb je een gehorig huis of wil je de wasmachine dichtbij de slaapkamer of het thuiskantoor plaatsen? Let dan bij de aankoop ook op het geluidsniveau. Een stille of extra stille wasmachine produceert 71 tot 72 decibel geluid. Bijvoorbeeld tijdens het centrifugeren. De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van waar je het apparaat plaatst.
 • Toerental: natuurlijk wil je voorkomen dat de was te nat uit de machine komt. Als je een wasmachine wilt kopen, dan is het dus ook belangrijk om te letten op het toerental. Des te hoger, des te droger het textiel uit het apparaat komt. De beste wasmachines van 2022 hebben een toerental van 1400 (44% vochtig) tot zelfs 1600 (50% vochtig) RPM.
 • Extra functies: de beste wasmachines zijn tegenwoordig ook uitgerust met diverse handige functies. Zoals bijvoorbeeld een applicatie waarmee je het apparaat op afstand kunt bedienen. Daarnaast zijn er ook wasmachines met een voorstrijk of beladingssensor, een voorprogrammering én een automatische dosering waarmee de machines zelf bepalen hoeveel wasmiddel en water er nodig is.

 

Dit zijn de beste wasmachines van 2022

 

Siemens WT47W5E7NL

 

Met energielabel A+++ de zuinigste soort droger die op de markt is. Outdoor programma: droogt sport- en outdoorkleding en kwaliteit blijft behouden. Droogt een volle lading tot 35 minuten sneller. Heeft geen stoomfunctie.

Siemens WT47W5E7NL

WMN16T3471

Deze wasmachine van het merk Siemens hoort zeker thuis in deze lijst met beste wasmachines van 2022. Het witgoed apparaat heeft een toerental van 1600 rpm, een laadvermogen van 7 kilo en een normaal geluidsniveau van maximaal 74 db.

voordelen

 • Laadvermogen van 7 kilo
 • Toerental 1600 RPM
 • Maximaal 74 db

AEG L7FBE86W

 

Laadvermogen (was): 8kg. Energieklasse (2021): C. Energieverbruik per 100 cycli: 63. Waterconsumptie per cyclus: 47. Warmwateraansluiting: Nee. Toerental centrifuge: 1.600rpm.

AEG L7FBE86W

L7FBE86W

Een gebruiksvriendelijke wasmachine met handige functies. Dit apparaat heeft een laadvermogen tot 8 kilo en is voorzien van een A+++ energielabel. Deze AEG wasmachine centrifugeert met 1600 toeren en is uitgerust met een ProSteam functie waardoor je minder hoeft te strijken. Het geluidsniveau is met 77 db normaal tot hoog te noemen.

voordelen

 • Laadvermogen tot 8 kilo
 • A+++ energielabel
 • Geluidsniveau is met 77 db

Zanussi ZWFN946TW

 

Extra ruime trommel van 9 kg voor grote hoeveelheden was in één keer. Met het toerental van 1400 komt je was aardig droog uit de wasmachine. Met stoomtoevoeging die zorgen voor minder kreukels. Maakt met een geluidsniveau van 76B relatief veel geluid tijdens centrifugeren.

Zanussi ZWFN946TW

ZWF9147NW

Deze wasmachine met A+++ energielabel mag niet ontbreken in deze lijst met beste wasmachines van 2022. Het apparaat heeft een laadvermogen van maar liefst 9 kilo en is voorzien van een laadsensor en QuickStart functie. De wasmachine produceert een geluid tot 77 db. Een prima koop als je deze wilt gebruiken in de bijkeuken of afgesloten ruimte.

voordelen

 • A+++ energielabel
 • QuickStart functie
 • Geluidsniveau is met 77 db

Samsung Ecobubble

 

Om eerlijk te zijn, met een capaciteit van 9 kg en een centrifugesnelheid van 1400 tpm (plus een A+++-classificatie voor energieverbruik), is deze wasmachine in vorm en functie ideaal.

 

In bijna elk aspect vonden we de Ecobubble fantastisch, ze hebben dit bereikt door eerdere wasmachines te verbeteren en door ecobubble-technologie te integreren; een unieke methode om wasmiddel te mengen met water en lucht om een ​​wasmengsel te creëren dat veel  meer bubbels heeft – vandaar de naam.

 

De bubbels zijn echter niet alleen voor de lol, ze dringen moeiteloos door de stof en verwijderen vuil en vlekken (zelfs bij een koele wastijd).

 

De binnentrommel is in reliëf gemaakt met diamantvormen om te voorkomen dat kleding blijft haken en om een ​​dempende laag water vast te houden. De wasmiddellade is ook geüpgraded – hij spoelt zichzelf door met waterstralen om eventuele resten te verwijderen en ervoor te zorgen dat het laatste beetje wordt gebruikt.

Samsung Ecobubble

Samsung Ecobubble

Samenvattend, de Samsung Ecobubble WW90 combineert efficiëntie met milieubewustzijn om superieure energie-efficiëntie en langdurige prestaties te leveren die ongeëvenaard zijn, en dat alles met minimaal geluid. Het is zelfs ‘slim’ en kan met een app aan een smartphone worden gekoppeld om de prestaties te controleren en eventuele gedetecteerde problemen te helpen diagnosticeren!

voordelen

 • Milieubewustzijn om superieure energie-efficiëntie
 • Centrifugesnelheid van 1400 tpm

Miele TwinDos 663 WCS

 

De  Miele TwinDos  wasmachine is de ultieme prestatie; het wassen van kleding tot een ongeëvenaard niveau met een verscheidenheid aan nieuwe technologieën en traditionele wasprogramma’s om nieuwe hoogten te bereiken in schone kleding.

 

Automatische wasmiddeldosering maakt een einde aan vetvlekken, en de QuickPowerWash-instelling kan in slechts 59 minuten de resultaten bereiken die je van een machine mag verwachten!

Miele TwinDos 663 WCS

Miele Twindos

Zeven instellingen voor vlekverwijdering bieden gebruikers de mogelijkheid om vlekken te bestrijden; verspreid over meer dan twintig soorten vlekken en kan er maximaal drie tegelijk verwijderen. Als je echt haast hebt, kan de voorstrijkinstelling de trommel na het laatste centrifugeren lichtjes verwarmen, om stoffen glad te maken en het strijken sneller en gemakkelijker te maken. Een prima geïntegreerde wasmachine.

voordelen

 • QuickPowerWash-instelling
 • Prima geïntegreerde wasmachine

Hoeveel kost een wasmachine?

 

Wanneer je een nieuwe wasmachine koopt is het belangrijk om ook op het budget te letten. Aan de andere kant wil je geen wasmachine met een te laag toerental. Voor minder dan €420,- koop je nog steds een A+++ Bosch of Whirlpool wasmachine.

 

Welke grootte  wasmachine heb ik nodig?

 

De trommel  van wasmachines variëren meestal van 6 kg tot 12 kg. Deze meting verwijst naar het maximale droge gewicht van het wasgoed dat het kan bevatten. En natuurlijk kan overbelasting van de trommel leiden tot problemen  en mogelijke schade op de lange termijn. Dus welke grootte heb je eigenlijk nodig? Dit hangt af van de hoeveelheid en het soort lading dat je gaat wassen.

Wasmachine Capaciteit 693x1024

 

Is centrifugesnelheid een belangrijke factor?

 

Veel consumenten beschouwen centrifugeersnelheid als een belangrijke factor bij het kopen van een wasmachine. Net als bij pixels op tv’s en digitale camera’s, is het gemakkelijk om aan te nemen dat een hogere centrifugeersnelheid beter is, maar dat is niet altijd het geval.

 

Een hogere centrifugeersnelheid kan helpen om kleding schoner te maken en zowel de cyclustijd als de hoeveelheid restwater die daarna achterblijft te verminderen.

 

Maar hier zijn 3 punten waar je op moet letten weten:

 • Op sommige machines is de maximale centrifugeersnelheid alleen beschikbaar op enkele voorinstellingen;
 • Hoe sneller het centrifugeren, hoe meer geluid;
 • Hogere centrifugesnelheden vereisen meer energie.

 

Sommige mensen kopen een wasmachine met centrifugeersnelheid van 1400 tpm en denken dat hij altijd op die snelheid zal draaien. Programma’s voor wol en andere fijne was zullen nooit de hogere snelheden gebruiken.

 

Op voorwaarde dat het van een goede bouwkwaliteit is, kan een degelijke 1200 RPM-wasmachine de prestaties evenaren van een 1400 RPM of zelfs een 1600 RPM-machine – en ze hebben meestal ook lagere energiekosten.

 

Energielabels wasmachine

 

De energielabels van wasmachines zijn een andere manier waarop wasmachines worden beoordeeld. Zoals je waarschijnlijk wel weet, verbruikt een wasmachine veel energie om water te verwarmen. Het goede nieuws is dat de nieuwste machines ongeveer een derde energiezuiniger zijn dan die van vroeger.

 

De beste wasmachines van tegenwoordig hebben meestal A+++ energielabels. Een A+++ wasmachine verbruikt ongeveer tweederde van de energie van een machine met energielabel “A”.

 

De EER-classificaties zijn gebaseerd op EU-richtlijnen en berekenen hoeveel energie er wordt gebruikt voor 220 wasbeurten per jaar. Bij deze tests wordt voornamelijk katoen gebruikt bij een temperatuur van 60 graden. 63 van de 220 tests zijn echter wasbeurten met een halve lading op 40 graden.

 

Net als bij de discussie over de centrifugesnelheid, zijn er andere variabelen die van invloed zijn op hoe energiezuinig een wasmachine eigenlijk is.

 

Enkele zaken die hierop van invloed zijn zijn:

 • Als je onevenredig veel halve ladingen / snelle wasbeurten gebruikt.
 • Als je veel niet-katoenen artikelen wast.
 • Als je in een gebied met hard water woont en het verwarmingselement harig is geworden.
 • Als je de wasmachine te veel of te weinig laadt.

 

Controleer de beschikbaarheid van onderdelen

 

Een wasmachine is een apparaat zoals een auto, en als het defect raakt, wil je weten dat het snel en relatief goedkoop kan worden gerepareerd. Het is iets waar consumenten niet vaak aan denken als ze overwegen een wasmachine te kopen.

 

Moet ik extra betalen en een was-droogcombinatie kopen?

 

Veel mensen voelen zich aangetrokken tot het extra gemak dat was- droogcombinaties bieden. Was-droogcombinaties zijn vooral handig voor mensen met beperkte mobiliteit. Natte, druipende was uit de ene machine halen en vervolgens naar de droger verplaatsen kan een behoorlijke inspanning zijn!

 

Als je gaat verhuizen, is het zeker zinvol om 2 dingen te combineren tot 1 en zo wat ruimte te besparen. Heel vaak is de prijs van een wasmachine en droger goedkoper dan de kosten om ze afzonderlijk te kopen, dus ze kunnen in geldelijke termen zinvol zijn.

 

Wel moet je er rekening mee houden dat de droogcapaciteit meestal veel kleiner is dan de trommelgrootte. Dit is prima als je maar een halve lading doet en snel iets nodig hebt. Je kunt echter niet alles van een wasprogramma met volledige lading drogen.

 

Bovendien verbruiken was-droogcombinaties veel meer energie dan alleen een wasmachine en zijn er meer veiligheidsrisico’s.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën