• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • In termijnen betalen; wat is het, waar kan het, en waarom zou je het doen?

Tegenwoordig is in termijnen betalen zeer populair. Wie een termijnbetaling doet, betaalt het bedrag van een aankoop niet meteen, maar lost het af in bepaalde termijnen. Uiteraard kost in termijnen betalen iets meer, aangezien er rente wordt aangerekend. Maar waarom zou je in termijnen betalen, welke producten kun je in termijnen betalen en welke webshops bieden je de mogelijkheid om dit te doen?

 

Waarom in termijnen betalen?

 

Nu weet je al wat een termijnbetaling is, maar waarom zou je zo’n termijnbetaling doen? In termijnen betalen kan handig zijn wanneer je een product nodig hebt, maar het op dat moment even niet kunt betalen (bijvoorbeeld wanneer je weet dat je loon binnen een korte periode gestort zal worden). Zo kan je het product meteen gebruiken, zonder dat je er het geld voor hebt.

 

Nadelen van in termijnen betalen

 

In termijnen betalen is eigenlijk een vorm van lenen. In reclamespots hoor je vaak: “let op, geld lenen kost ook geld!”. Dat komt uiteraard doordat je, wanneer je leent, een rente moet betalen.

 

Je hypotheek heeft natuurlijk ook een rente, maar die ligt vaak veel minder hoog dan bij een termijnbetaling. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar het rentepercentage, voordat je besluit om in termijnen te betalen.

 

Bij welke webshops kun je in termijnen betalen?

 

Vandaag de dag zijn er heel wat webshops waarbij je de in termijnen betaalmethode kunt vinden tussen andere betaalmethodes. We hebben hieronder enkele van de belangrijkste webshops, die de in termijnen betaalmethode aanbieden, op een rijtje gezet:

 

Welke producten kun je in termijnen betalen?

 

De meeste mensen gaan een lening aan voor de aankoop van een huis of een auto, maar ook voor een telefoon, televisies, laptops en witgoed zijn leningen of termijnbetalingen tegenwoordig zeer populair.

 

Laptop in termijnen

Heb je dringend een laptop nodig voor je werk of studie, maar heb je op dat moment niet genoeg geld of wil je dat je spaarpot intact blijft? Dan kun je je laptop in termijnen betalen, zo geniet je meteen van dit apparaat.

 

Witgoed in termijnen

Heeft je wasmachine of een ander huishoudelijk apparaat een defect? Dan moet je snel een nieuw apparaat hebben, huishoudelijke taken moeten immers (bijna) dagelijks gebeuren. Indien je op dat moment niet genoeg geld hebt staan op je rekening, kun je witgoed in termijnen betalen.

 

Televisie in termijnen

Heeft je televisie een defect en wil je zo snel mogelijk weer kunnen kijken naar je favoriete programma’s? Dan kun je bij heel wat webshops kiezen om je televisie in termijnen te betalen. Bekijk ook andere webshops waar je in termijnen kunt betalen.

 

Telefoon in termijnen

Een telefoon kan tegenwoordig zeer duur zijn. Heb je geen zin om alles in één keer te betalen en je budget kwijt te zijn? Dan kun je je telefoon of gsm in termijnen betalen.

Wat is het verschil tussen in termijnen betalen en achteraf betalen?

 

Veel mensen verwarren in termijnen betalen met achteraf betalen, er is echter wel een groot verschil. Zoals je inmiddels weet los je het bedrag bij een termijnbetaling af in bepaalde termijnen of perioden. Bij achteraf betalen krijg je je aankoop uiteraard ook voor je betaalt, maar eenmaal je het in ontvangst genomen hebt, moet je het volledige bedrag in één keer betalen. Door achteraf te betalen, kun je je product dus thuis uitproberen voordat je het betaalt.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën