De beste gaming headsets 2022

 • Gepubliceerd op 26 september 2021
 • Bijgewerkt op 11 mei 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De beste gaming headsets 2022
Game Headsets 2021

Gaming headsets aanbod

 

Aangezien er tientallen verschillende modellen online zijn, hebben we een rangschikking gemaakt van wat de beste gaming headsets zijn voor PC en consoles van dit moment. Bekijk hier alle specificaties van de gaming laptops.

 

De beste gaming headsets van 2022 vergelijken

 

ASUS ROG Delta S

 

De ASUS ROG Delta S verrast niet zozeer qua ontwerp, niet omdat die niet goed ontworpen is, want dat is die, maar omdat het ontwerp hetzelfde is als andere ASUS-headsets die al (jaren) op de markt zijn.

 

De kracht van deze gaming headset ligt natuurlijk bij de prestaties in de game, zowel dankzij de 50 mm neodymium drivers als de geïntegreerde hoge-resolutie DAC. Het resultaat is een evenwichtig geluid en een uiterst meeslepende ervaring.

 

De 7.1 is goed geïmplementeerd en de Quad DAC technologie is een goede ondersteuning voor alle competitieve spelers die een headset nodig hebben die met zo’n precisie de positie van de tegenstanders op de kaart kan vaststellen.

 

De audio is softwarematig te equalizen en eventueel ook geschikt voor het luisteren naar muziek, zeker als je Tidal gebruikt dat, net als deze ASUS hoofdtelefoon, de MQA-standaard ondersteunt.

 

Deze ASUS ROG Delta S is bovendien zeer comfortabel, de oorschelpen zijn van leer en de behuizing bevat ook stoffen covers die met name aangenaam zijn bij warm weer.

 

Er is ook RGB-verlichting, aan te passen via software (je kunt ook synchroniseren met andere apparaten die compatibel zijn met ASUS Aura Sync).

ASUS ROG Delta S

Asus Rog Delta S

Ook geweldig is de microfoon die beschikt over een AI-functie voor het wegfilteren van achtergrondgeluiden. De ASUS ROG Delta S heeft een kabel die eindigt in een USB-C aansluiting, zodat je ze kunt gebruiken met PC’s, PS5’s, Nintendo Switches en zelfs mobiele apparaten. Er wordt ook een USB-A naar USB-A adapter meegeleverd, zodat je het zonder problemen kunt gebruiken met de Playstation 4.

voordelen

 • Wegfilteren van achtergrondgeluiden
 • Een USB-A naar USB-A adapter meegeleverd

HyperX Wolk Orbit S

 

Ken je dit merk? Dit is een Californisch bedrijf dat zich sinds zijn oprichting (2009) met succes een weg heeft gebaand op de markt voor hoofdtelefoons ontworpen door audiofielen, om een van de grootste spelers in de gaming headset industrie te worden. Maar wat heeft Audeze met deze hoofdtelefoon te maken?

 

De HyperX Cloud Orbit S is in wezen een rebranding van de Audeze Mobius, een game headset die eind 2018 werd uitgebracht voor een lanceringsprijs van 400 euro en door internationale media werd herkend als de beste gaming headset op de markt van dat moment.

 

Dat gezegd hebbende, beschouwt men deze headset momenteel nog steeds als de beste gaming headset op de markt.  Met name op de computer komen ze tot hun recht, omdat je dan kunt profiteren van de 7.1 en 3D Waves Nx technologie. Ook op consoles is de ervaring goed.

 

Het sterke punt zijn de Audeze 100 mm magnetische drivers die, in combinatie met de 7.1 en 3D Waves Nx technologie, zorgen voor een uiterst meeslepend geluid. Het is een ervaring die nogal nieuw is in een gaming headset.

HyperX Wolk Orbit S

Hyperx Cloud Orbit S

Andere sterke punten van de magnetische drivers zijn het brede geluidsbeeld en de mogelijkheid om nauwkeurig te detecteren waar geluiden vandaan komen. Kortom, deze HyperX Cloud Orbit S is duur, maar hij de headset maakt het geld mee dan waar. Ze zijn ook zeer comfortabel en de microfoon werkt heel goed, hoewel de mic het best heel dicht bij de mond wordt gehouden voor optimaal resultaat.

Voordelen

 • 7.1 en 3D Waves Nx technologie
 • Audeze 100 mm magnetische drivers

ASTRO A40 TR + MixAmp Pro TR

 

Nog zo’n goede gaming headset op de markt voor PC gamers, en een eerste keuze voor veel console spelers.

 

Deze in alle opzichten uitstekende ASTRO A40 TR’s van alweer de 4e generatie heeft een geheel nieuw, uniek en eersteklas ontwerp.

ASTRO A40 TR + MixAmp Pro TR

Astro Gaming A40

De geluidsweergave is uitstekend (en aanpasbaar) voor elk game genre, van Battlefield tot Fifa en van Rainbow Six tot Fortnite. Je kunt ook de balans tussen game- en muziek-audio aanpassen. Net als bij de A50’s is de microfoon niet verwijderbaar, maar je kunt hem gewoon parallel aan de oorschelpen plaatsen om hem uit te schakelen.

Voordelen

 • De geluidsweergave is uitstekend

SteelSeries Arctis Pro Wireless

 

Wil je de beste draadloze gaming headset? Dan is de SteelSeries Arctis Pro Wireless de investering meer dan waard. Je kunt ze gebruiken in de 2.4 GHz Wi-Fi-modus door ze aan te sluiten op de router, maar ook via Bluetooth om ze te verbinden met je telefoon of een telefoongesprek op te nemen terwijl je aan het spelen bent.

 

Het mag duidelijk zijn dat de geluidsprestaties altijd centraal staan en dankzij de standaard DTS Headphone: X v2.0/Hi-Res Audio (tot 40 KHz) is het resultaat een maximale betrokkenheid bij de acties van je favoriete spel, met een eersteklas soundstage en heel helder geluid op alle frequenties.

 

Velen zijn ook zeer te spreken over de audiofilter in de microfoon, evenals de aanwezigheid van een tweede vervangbare batterij voor het geval de eerste leeg raakt (je kunt één batterij opladen terwijl je de andere gebruikt om te spelen).

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Steelseries Arctis Pro Wireless

De zenderbasis kan worden aangesloten via USB of optische kabel en wordt gebruikt om het volume te regelen, om de balans tussen spel- en muziekvolume aan te passen, om het geluid gelijk te maken (er zijn voorinstellingen of je kunt je eigen instellen) en om het volume via Bluetooth aan te passen (of om inkomende gesprekken te beantwoorden/ negeren).

Voordelen

 • Headphone: X v2.0/Hi-Res Audio (tot 40 KHz)
 • Via Bluetooth

HyperX Cloud II draadloze gaming headset

 

Compatibiliteit: PC, PS4, Nintendo Switch. Specificaties:

 • Stuurprogramma’s: 53 mm
 • Gewicht: 309 gram
 • Levensduur batterij: 30 uur
 • Draadloos bereik: tot 20 meter
 • Mic Polar Pattern: bidirectioneel, ruisonderdrukking

 

Met een prijs van €150 zouden we de Cloud II Wireless normaal gesproken niet de beste gamingheadset met een beperkt budget noemen, ook al is het een van de goedkoopste producten op onze lijst.

HyperX Cloud II draadloze gaming headset

Hyperx Cloud Ii

De HyperX Cloud II is een geweldige plek om te beginnen. Het heeft degelijke drivers (de belangrijkste componenten in een headset die de geluiden creëren die je hoort) en is erg licht op het hoofd. Het biedt nauwkeurige beeldvorming en een uitstekende geluidskwaliteit. Het enige probleem dat de meeste mensen vinden bij het gebruik ervan, is dat het erg kieskeurig is als het gaat om het aanpassen van geluid.

Voordelen

 • Stuurprogramma’s: 53 mm
 • Mic Polar Pattern: bidirectioneel, ruisonderdrukking

Steelseries Arctis 7

 

Compatibiliteit: pc, Mac, PS4, PS5, mobiel, Nintendo Switch. Specificaties:

 • Stuurprogramma’s: 40 mm
 • Gewicht: 375 gram
 • Levensduur batterij: 24+ uur
 • Draadloos bereik: tot 12 meter
 • Mic Polar Pattern: bidirectioneel, ruisonderdrukking

 

De Arctis 7 heeft een elastische hoofdband die de belangrijke rol vervult van het ophangen van het gewicht van 375 gram en het bieden van ruimte voor je hoofd, ongeacht de grootte.

 

De enorme oorschelpen gaan gepaard met perfect geluid, wat erg belangrijk is voor een gamer. En omdat hij gebruikmaakt van draadloze technologie met lage latentie, wordt deze headset geleverd met een USB-dongle voor verliesvrije audio tijdens het gamen. De microfoon van de Arctis 7 is ook intrekbaar, waardoor het een van de beste USB-gaming headsets is en bovendien een van de beste gaming headsets voor deze prijsklasse.

Steelseries Arctis 7

Steelseries Arctis 7

Deze headset is voorzien van DTS Headphone: X 2.0 7.1, een geïntegreerde digitale surround sound-technologie die hem krachtige beeldmogelijkheden biedt. Tijdens het spelen van actie-avonturen en first-person shooter-games, krijg je een nauwkeurige 3D-audio-omgeving voor meeslepende gameplay.

Voordelen

 • DTS Headphone: X 2.0 7.1
 • Mic Polar Pattern: bidirectioneel, ruisonderdrukking

Razer Nari Ultimate gaming headset

 

Compatibiliteit: pc, PS4. Specificaties:

 • Bestuurder: 50 mm
 • Gewicht: 430 gram
 • Levensduur batterij: 8+ uur met Razer Chroma en HyperSense, 20+ uur zonder
 • Draadloos bereik: tot 12 meter
 • Microfoon polair patroon: unidirectioneel

 

Razer is het type merk dat zijn best zou doen om zich te identificeren met gamers. Deze headset heeft een aantal features die duidelijk kenmerkend zijn voor Razer. We hebben het over HyperSense, een haptische technologie ontwikkeld door Lofelt.

Razer Nari Ultimate gaming headset

Razer Nari Ultimate Gaming Headset

Voor de eenvoud maakt HyperSense de geluidssignalen die je hoort meeslepender door ze te complimenteren met trillingen (of haptische effecten). Deze trillingen hebben verschillende intensiteiten, wat betekent dat de Nari Ultimate gespecialiseerd is in zowel beeldvorming als soundstage, de belangrijkste audio-aspecten van first-person en third-person shooter-games.

Voordelen

 • HyperSense geluidssignalen
 • Microfoon polair patroon: unidirectioneel

Razer Blackshark V2 Pro gaming headset

 

Compatibiliteit: pc, Mac, PS4, Nintendo Switch. Specificaties:

 • Bestuurder: 50 mm
 • Gewicht: 320 gram
 • Levensduur batterij: 24+ uur
 • Draadloos bereik: tot 12 meter
 • Microfoon polair patroon: unidirectioneel, supercardioïde

 

De BlackShark V2 Pro is gewoon de BlackShark V2 die sterker en draadloos is gemaakt. De eerste duidelijke verbetering is de microfoon. Met wat Razer HyperClear Supercardioid noemt, kan de BlackShark V2 Pro geluiden van links en rechts afwijzen.

 

De laagfrequente respons van de microfoon en de behuizingsstructuur zijn een perfecte combinatie die je stem weergeeft zoals hij is, waardoor de BlackShark V2 Pro de beste gamingheadset met microfoon in deze prijsklasse is.

Razer Blackshark V2 Pro gaming headset

Razer Blackshark V2 Pro 1

Omdat de meeste gaming headsets prioriteit geven aan immersie en nauwkeurigheid, biedt de BlackShark V2 Pro THX Spatial Audio, een technologie waarmee je gemakkelijk de positie van het geluid kunt bepalen. Deze functie wordt zelfs aangevuld met THX Game Profiles, geluidsconfiguraties die overeenkomen met de best mogelijke geluidsinstellingen van de door jou gekozen games.

Voordelen

 • THX Spatial Audio
 • Microfoon polair patroon: unidirectioneel, supercardioïde

Steelseries Arctis 9 gaming headset

 

Compatibiliteit: PC, Mac, PS4, mobiel, Nintendo Switch, VR. Specificaties:

 • Aandrijving: 40 mm
 • Gewicht: 375 gram
 • Levensduur batterij: 20 uur
 • Draadloos bereik: tot 12 meter
 • Microfoon polair patroon: bidirectioneel

 

De set functies omvat een stalen hoofdband, een stalen ophangframe en airwave-oorkussens. Wat de prestaties betreft, gebruikt de Arctis 9 ook surround sound-technologie om jou een nauwkeurige auditieve lezing van de spelomgeving te geven.

Steelseries Arctis 9 gaming headset

Steelseries Arctis 9x

Games met een koninklijk gerommel van geluidseffecten, zoals League of Legends en Dota 2, profiteren ook van de geweldige stereo-uitgang van de Arctis 9. De stemmen van de personages zijn allemaal goed en duidelijk dankzij de verhoogde frequentie. Dit is een voordeel dat vooral naar voren komt in adventure games, zoals Assassin’s Creed Valhalla en Control.

voordelen

 • Verhoogde frequentie
 • Microfoon polair patroon: bidirectioneel

Comfort gaming headset

 

Gebruikers kijken vaak naar de prijs van een headset. Veel gebruikers vergeten dat je ook betaald voor het comfort. Gaming headsets hebben verschillende hoofdvormen en maten. Sommigen vinden een kleine headset met oorkussens prima, terwijl anderen liever een over-ear gaming headset willen.

 

Compatibiliteit gaming headset

 

De meeste draadloze headsets werken maar met één type console — met een PlayStation of Xbox. Dit betekent dat als je naast een PC ook een console hebt, je zou kunnen overwegen om een ​​headset te kiezen die beide apparaten ondersteunt.

 

Geluid in beeld brengen

 

Beeldvorming verwijst naar het vermogen om een geluid uit een bepaalde richting te horen. Hoe beter een headset in beeld is, hoe nauwkeuriger je kunt bepalen waar de geluiden vandaan komen.

 

Als je een first-person shooter-game speelt zoals Valorant, Apex Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty, Player Unknown Battlegrounds (PUBG) of een andere game die beeldvorming zou moeten stimuleren, dan vertrouw je meestal op beeldvorming om effecten te horen, zoals voetstappen en geweerschoten, enz.

 

Bij dit soort games is het nauwkeurig horen van geluiden van cruciaal belang. Je wilt geen voetstappen horen die ergens ver van je rug komen als de vijand links van je staat.

 

Geluidsbeeld gaming headsets

 

Geluiden die je in het echte leven hoort, komen van bepaalde bronnen, misschien is er een hond die op 20 meter afstand blaft of is er een peuter die huilt in de kamer ernaast. Het punt is dat je, afgezien van richting, dingen hoort met bereik en diepte.

 

Dat is geluidsbeeld. Helaas voor game-ontwikkelaars en fabrikanten kunnen ze niet perfect nabootsen hoe geluiden in een echte omgeving zullen klinken. Ze moeten vaststellen hoeveel auditief veld jij kunt krijgen als je een game aan het spelen bent.

 

Hoe slechter het geluidsbeeld, hoe minder meeslepend het inkomende geluid zal zijn, omdat de ruimte die het nodig heeft om te reizen zeer beperkt is.

 

Maar dit betekent niet dat een smal geluidsbeeld slecht is. Sommige gamers geven zelfs de voorkeur aan een goede combinatie van een smal geluidsbeeld en nauwkeurige beeldvorming om alle inkomende geluiden echt aan te scherpen en alle mogelijke afleiding te elimineren.

 

Beste gaming headsets van 2022

Twee van de beste gaming headsets zijn de Razer BlackShark V2 Pro en Steelseries Arctis 9 gaming headset. Deze gaming headsets zijn specifiek voor gaming en worden door veel game-streamers gebruikt. Beide headsets zijn perfect in de diepte en richting.

Hoewel professionele gamers verschillende headsets gebruiken, hebben we geconstateerd dat de meeste van hen de HyperX Cloud II, Sennheiser Game Zero en Razer Kraken 7.1 V2 gebruiken.

We geven de voorkeur aan de HyperX Cloud II Wireless vanwege zijn geweldige bouw en prestaties. Het is zeer comfortabel op het hoofd en je kunt het urenlang dragen zonder last te krijgen te krijgen. Bovendien hoef je hem niet veel op te laden, omdat de batterij tot wel 40 uur meegaat.

Helemaal niet. De meeste professionele spelers geven eigenlijk de voorkeur aan een bedrade gaming headset, omdat ze een absoluut onmiddellijke respons en geen latentie garanderen. Draadloze headsets zijn goed geworden in het bieden van oplossingen voor deze problemen, maar het kiezen van bedrade headsets geeft alleen maar meer zekerheid.

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën