De voordelen van een ergonomische werkplek

 • Gepubliceerd op 19 januari 2022
 • Bijgewerkt op 16 april 2022
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De voordelen van een ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek biedt voordelen. Dat is de reden waarom steeds meer werkruimtes op deze manier worden ingericht. Niet alleen binnen kantoren en bedrijven, maar natuurlijk ook thuis. De voordelen van ergonomisch werken lopen uiteen.

 

Ze variëren van minder ziekteverzuim tot aan een verhoging van de productiviteit en de kwaliteit van werken. Een ergonomisch ingerichte werkplek sluit zoveel mogelijk risico’s uit. Het gaat dan met name om het risico op lichamelijk letsel door toedoen van een verkeerde lichaamshouding of belasting. Een ergonomische werkplek kent echter nog meer voordelen.

Voordelen Ergonomisch Werken

Waarom je kiest voor een ergonomisch ingerichte werkruimte

 

 • Productiever: als een werkruimte ergonomisch is ingericht, ben je productiever in je werk. Hulpmiddelen bevinden zich op de juiste hoogte voor jouw lichaam. Je hebt niet te maken met overbelasting. Bijvoorbeeld van je schouders, nek of rug. Je werkt in een correcte lichaamshouding waardoor je minder snel vermoeid, gespannen of gestrest raakt.
 • Kwaliteit: doordat je een goede werkhouding kunt aannemen blijf je alert en energiek. Je kunt jouw aandacht dus volledig richten op het werk dat je doet. Dit bevorderd de kwaliteit. Binnen een ergonomisch ingerichte ruimte hoef je geen aandacht of energie te besteden aan zaken die je tijdens je werk belemmeren. Zoals een te laag bureau of een te hoog beeldscherm. Je blijft attent en gefocust waardoor je kwalitatief beter werk kunt leveren.
 • Kostenbesparend: voor werkgevers werkt een ergonomische werkplek ook kostenbesparend. Het ziekteverzuim kan namelijk met wel 33% worden teruggedrongen. Bijvoorbeeld door spierletsel of rugklachten door toedoen van een verkeerde werkhouding. Deze kosten kun je eenvoudig reduceren door te investeren in ergonomische bureaustoelen.
 • Gezondheid: een ergonomische werkplek biedt ook gezondheidsvoordelen. In de eerste plaats wordt het risico op gewrichts- en spierklachten aanzienlijk vermindert. Wanneer je een correcte lichaamshouding kunt aannemen, bevordert dit ook de bloedsomloop. Door gebruik te maken van een fietsbureau of een sta-zit bureau, blijf je ook meer in beweging. Daardoor verbrand je ook tijdens het werken calorieën en blijf je op een gezond gewicht. 
 • Energieker: voel jij je na het werk vaak moe en uitgeblust? Door jouw werkplek ergonomisch in te richten kun je dit voorkomen. Dat heeft te maken met de bloedcirculatie in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat er voldoende zuurstof wordt getransporteerd naar de hersenen en andere vitale lichaamsdelen. Dit houd je meer gefocust en energieker.

 

Hoe kun je een thuiswerkruimte ergonomisch inrichten?

 

Een thuiswerkplek of een kantoorruimte kun je op verschillende manieren ergonomisch inrichten. In de eerste plaats is het belangrijk om te kiezen voor goed kantoormeubilair. Dit vormt de basis voor een gezonde werkplek. Voorbeelden daarvan zijn een ergonomische bureaustoel. Deze zijn ruim verstelbaar en kantelbaar. Zowel de rug als het bekken blijven in een correcte positie. Daarnaast zijn deze stoelen gevormd naar de contouren van het lichaam en bieden ze ondersteuning op plaatsen waar dat het meest nodig is.

 

Ook een zit-sta bureau biedt voordelen in een ergonomische werkruimte. Daarmee kun je afwisselend staand of zittend werken. Deze bureaus zijn eenvoudig in hoogte te verstellen. Vaak gaat dat automatisch met slechts één druk op de knop. Wil je naast ergonomisch werken ook meer kunnen bewegen? Dan kun je ook kiezen voor een spinner of een fietsbureau. Je blijft dan ook tijdens het werk in beweging waardoor je profiteert van verschillende gezondheidsvoordelen. Je bent energieker en productiever, maar werkt ondertussen ook aan het verbranden van calorieën en het opbouwen van de conditie.

 

Het beste kantoormeubilair voor een ergonomische werkplek

 

Tectake Luxe Ergonomische Bureaustoel

 

Deze ergonomische bureaustoel van Tectake is ruim verstelbaar en voorzien van een luxe design. Deze stoel van kunstleer is voorzien van een dikke vulling die zich vormt naar de contouren van jouw lichaam. De kruisvoet heeft 5 soepel rollende wielen voor extra bewegingsvrijheid achter het bureau. Zowel de zitting als de rugleuning zijn verstelbaar en kantelbaar. Dat doe je via een beveiligde gasveer. De nek en hoofdsteun bieden de ondersteuning die nodig is. De bekleding van kunstleer voelt aangenaam aan en is eenvoudig te reinigen. Deze ergonomische bureaustoel heeft een zitdiepte van 42 cm.

Nancy Luxe Bureaustoel

Tectake Luxe Ergonomische Bureaustoel

 

IVOL Ergonomisch Verstelbaar Zit-Sta Bureau

 

met dit Zit-Sta bureau van IVOL voorzie je jouw thuiswerkplek van een echt design meubel. Het bureau is voorzien van een 6 mm glasplaat. Het bureau is voorzien van een bedieningspaneel waardoor je eenvoudig zittend en staand kunt werken. De ideale hoogte kun je vastleggen omdat het digitale display is uitgerust met een memory functie. Je kunt het bureau instellen tot een maximale hoogte van 125 centimeter. Het tafelblad heeft tevens een opberglade en 3 usb poorten. Handig voor het opladen van jouw tablet of smartphone.

Zit Sta Bureau Elektrisch

IVOL Ergonomisch Verstelbaar Zit-Sta Bureau

 

HOP Ergonomische Bureau Fiets

 

Wil je meer bewegen op de thuiswerkplek? Deze spinner van HOP fungeert als een bureaufiets en plaats je eenvoudig onder het bureau. Zo blijf je ook tijdens je werk in beweging. De spinner heeft een digitaal display. Je kunt dus precies zien in welke stand je fietst en hoeveel calorieën je tijdens het werken verbrandt. De weerstand kun je handmatig instellen. Deze ergonomische bureaufiets van HOP heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg en weegt slechts 4 kilo.

Mini Hometrainer

HOP Ergonomische Bureau Fiets

Onze beloften

Codes & aanbiedingen werken altijd

De onafhankelijke affiliate website van Nederland

Korting en aanbiedingen

Blijf op de hoogte van de maandelijkse kortingscodes, acties en leuke deals. Schrijf je vrijblijvend in.


Over Qorting.nl

Bij Qorting.nl willen we het leven voor iedereen betaalbaarder maken. Sinds 2019 zetten we ons in om mensen te helpen meer te besparen. Sommige dingen veranderen nooit.

Ons team werkt samen met meer dan 5.000 retailers en werkt elke dag hard om de allerbeste exclusieve besparingen te behalen voor onze website.

Ben je dus op zoek naar aanbiedingen en kortingscodes? Van modekortingen tot besparingen op dagjes uit – Qorting.nl regelt het voor jou. Dus waar wacht je op? Begin vandaag nog met sparen!

Categorieën